FAQТук ще откриете кратки отговори на въпросите, които най-често ни задават клиентите. Ако не
намирате сред тях своя въпрос, не се колебайте и се свържете с нас.
Използвайте контактната информация за връзка с Анатоли Миланов или Георги Петков.
Най-добре ще е обаче да посетите шоурума ни, за да обсъдим подобно вашия проект и да
разгледате решенията, които предлагаме.
Подходящ ли е естественият паркет за монтаж върху подово отопление?

Да, подходящ е, но трябва да се спрете на многослоен паркет (двуслоен/трислоен). Над 80% от изпълнените ни проекти са върху подово отопление. Научете повече по темата в блога ни.

Трудно ли се почиства и поддържа паркетът?

Не, ако изберете качествен естествен паркет. Трябва да използвате препарати, съобразени с вида на финиша, да поставите протектори под мебелите и тежките предмети. Още съвети ще откриете в блога ни.

Трислоен или масивен паркет да изберем?

Препоръчваме трислойните паркети заради предимствата им. Те са подходящи за подово отопление и са по-здрави и устойчиви. Освен това разнообразието при тях е по-голямо. Още предимства – в блога ни.

Лакиран или омаслен паркет?

Отговорът на въпроса зависи от спецификите на финишите на съответните производители. В шоурума ни ще ви запознаем с тях, за да направите най-добрия избор. Повече по въпроса прочете в блога ни.

Какви са цените на предлаганите паркети?

Всеки клиент получава оферта спрямо квадратурата, особеностите на проекта и вида на избрания продукт. Цветовете, които предлагаме, може да бъдат изработени в безброй варианти от форми, размери и начини на обработка. Цените за прав паркет при нас започват от 150 лв./кв.м. за натурален дъб рустик, а луксозните фигурални паркети са на цена над 700 лв./кв.м. Базовата цена от 150 лв./кв.м. се увеличава, ако търсите байцнат паркет, селектирана дървесина, по-широки ламели и различен начин на редене. При мащабни проекти коментираме цената с производителите и договаряме преференциални условия за инвеститорите.

Да сложим ли паркет в кухнята и коридора?

Разбира се. Качественият естествен паркет е подходящ и за тези помещения от дома. Повече ще научите в блог статиите ни: Естествен паркет в кухнята – защо да и Естествен паркет в коридора?

Предлагате ли монтаж? Необходима ли е саморазливна замазка?

За тези услуги може да се доверите на фирмата ни Паркетсенс Про. Създадохме я, за да сте спокойни, че паркетите, които предлагаме, ще бъдат монтирани прецизно и в срок. За повече информация посетете страницата Монтаж.

Къде можем да открием магазини на Паркетсенс?

Към момента разполагаме с голям шоурум в гр. София на бул. Симеоновско шосе 77. За клиентите, които нямат възможност да ни посетят, изпращаме мостри по куриер или извършваме посещения на място.

Какви видове декинг и сайдинг предлагате?

При нас може да избирате между продукти от естествена дървесина (екзотична, бамбук, иглолистна) и композитни материали (WPC). Разгледайте ги в страниците ни Декинг и Сайдинг

Извършвате ли монтаж на декинг и сайдинг?

Да. Фирмата ни Паркетсенс Про има богат опит в подготовката на основата и монтажа на декинг и сайдинг. Повече за услугите може да научите в страницата Монтаж.

По какво продуктите ви се различават от масово предлаганите?

На първо място те се отличават със своето качество. Дървесината е с доказан произход, а композитните продукти се изработват от рециклирани материали. WPC декингът и сайдингът са с 25 и 30-годишна гаранция.

Подходящ ли е декингът за градски тераси?

Да, разбира се. Основната част от обектите ни са точно такива. Може да видите някои от тях и да почерпите вдъхновение от публикацията ни Декингът – топла и уютна настилка за терасата.

Как се почиства и поддържа декингът?

Композитният декинг не се нуждае от поддръжка. Повече информация за почистването и поддръжката на декинга от естествена дървесина, ще откриете в блога ни.

Има ли видове декинг, които не се нуждаят от поддръжка?

Да, има такива, но разнообразието от цветове е ограничено до благородната сива гама. Eдиният ни такъв продукт е Bamboo Elegance, а другият – Rhinowood.

Предлагате ли реновиране на декинг и сайдинг?

Фирмата ни Паркетсенс Про има богат опит в извършването на тази услуга. Повече за нейните предимства може да научите в публикацията от блога ни. Ако желаете сами да се справите с тази задача, прочетете Как сами да почистим и омаслим декинга?

Защо да изберем декинг и сайдинг от естествена дървесина?

Ако полагате необходимите регулярни грижи за тях, декингът и сайдингът ще ви служат цял живот. Никоя имитация не може да конкурира природните материали (освен по цена, разбира се). Повече за предимствата на естествения декинг може да научите в блога ни.

Разполагате ли с наличности от стенните облицовки?

Не. Разнообразието им е огромно и няма как да поддържаме наличности. Срокът за доставка от различните ни партньори в Италия варира от 20 до 70 работни дни.

Върху каква основа се монтират?

Отговорът на този въпрос зависи от вида на избраната облицовка и от изискванията на проекта. Най-често калибрираме стената с шперплат и лепим ламперията върху него.

Как се почистват и поддържат стенните облицовки?

Почистват се така, както бихте се грижили за всички останали повърхности от дърво, стъкло и метал, които имате в дома си. Използвайте само подходящи препарати.

За какво друго са подходящи облицовките, които предлагате?

Отговорът е въпрос на въображение и вдъхновение. Освен стените, таваните и колоните с тях биха могли да бъдат облицовани изцяло или частично някои от мебелите (гардероби, кухни, табли за легла и др.).

Можем ли да поставим паркет върху стената?

Да, всеки един вид паркет може да продължи и върху останалите повърхнини в дома. Напоследък все по-често изпълняваме проекти, в които за място на паркета са избрани стените и таванът, а не подът.

Предлагате ли монтаж?

Фирмата ни Паркетсенс Про би могла да се погрижи за всички дейности, свързани с монтажа на стенната облицовка: вземане на точни размери, подготовка на конструкция и монтаж.

Имате ли наличности от мебелите на склад?

Не поддържаме складови наличности. Срокът за доставка от Италия е около 80 работни дни. Мостри на отделни мебели от колекциите може да видите в шоурума ни. 

По поръчка ли се изработват мебелите?

Да, изработват се за конкретния проект. Колекциите на производителите са само отправна точка за възможностите им. Мебелите могат да бъдат изработени изцяло по ваш дизайн.

Предлагате ли монтаж?

Фирмата ни Паркетсенс Про отговаря за качествения монтаж на всички продукти, които предлагаме включително и за луксозните италиански мебели. 

От какви материали се изработват мебелите?

Изработват се изцяло от естествени материали – благородна дървесина, благородни метали, камък, кожа, памук и др. Отличават се с ръчна изработка и дизайн 100 % Made in Italy.

Какви са цените на предлаганите мебели?

Работим на проектен принцип и точна цена ще получите, след като ви подготвим оферта. Различните италиански мебели, които предлагаме, са в средния, високия и най-високия клас за такъв тип продукти.

Възможно ли е съчетаване на мебелите с цвета на паркета?

Да. Производителите, с които работим, могат да го постигнат. Също така могат да изработят мебели и паркет със зададен от клиентите цвят. За цветовите комбинации помежду им сме писали в блога ни.