Rhinowood – естествен декинг с минимална поддръжка

Ежегодното омасляване, което е задължително за декинга от естествена дървесина, е една от причините някои клиенти да изберат изкуствена подова настилка. При нас обаче може да откриете един по-различен вид естествен декинг, който се нуждае от минимална поддръжка – Rhinowood. Той е разработен специално с тази цел. Обработката, през която преминава, позволява да не го омаслявате. Rhinowood се произвежда от бързорастяща иглолистна дървесина (бор), добита в устойчиво управлявани плантации в Южна Африка. Тя не е застрашена от изчезване в световен мащаб за разлика от екзотичната дървесина, която се използва най-често за производството на качествен декинг.


Как се произвежда Rhinowood?

Дървесината от африкански бор се подлага на патентована технологична обработка, която увеличава с 60% нейната естествената здравина и устойчивост. Първо се нагрява при екстремна температура, а след това се импрегнира в дълбочина с парафин. Тези процеси правят дървесината неподатлива на влага, гниене и гъбички.

След обработката цветът на африканския бор става по-топъл. С времето повърхността на Rhinowood благородно ще посивее, но няма да изгуби своята здравина, устойчивост и водонепропускливост. Няма да се деформира и да промени размерите си. За да освежите визията на декинга, е необходимо само да го почистите с водоструйка.


Какви са предимствата на Rhinowood?


Лесен за поддръжка

Заради специфичната му технологична обработка не е необходимо да омаслявате Rhinowood два пъти в годината, за да го предпазите от проникване на влага. Нужно е само да го почиствате с водоструйка.


Екологичен

По време на производството на Rhinowood няма вредни емисии и отпадъци. Произведеният продукт е с нулева токсичност. Дървесината, която се използва за производството на декинга, е устойчиво управлявана.


Здрав и устойчив на атмосферни влияния

Декингът не променя своята форма и размери под влияние на атмосферните условия. Не привлича вниманието на различни природни вредители (тъй като не го “разпознават” като храна), не гние.

 

Подходящ за монтаж при различни външни условия

Производителите, с които работим, препоръчват Rhinowood както за градски условия (открити и закрити тераси и др.), така и за пространства в близост до водни басейни и в планината.