ДЕКИНГПри нас ще откриете естествен и композитен (WPC) декинг от най-висок клас. Подходящ е
както за навън (като настилка и обшивка) така и за мокрите и влажни помещения в дома.
Може да разчитате на колегите ни от Паркетсенс Про за монтажа и поддръжката на декинга.
Съвети при избора на декинг
Употреба
Декингът е специално създаден, за да издържа на неблагоприятни атмосферни влияния на открито и на по-големи натоварвания. Той е естетично, екологично и здравословно решение за терасите, верандите, алеите, както и за настилката, граничеща с източници на вода и влага (мокри помещения в дома, сауни, басейни и др.). От декинг могат да бъдат изработени и множество екстериорни и интериорни детайли. Употребата му може да бъде почти неограничена както в частните домове, така и в обществените пространства.
Дървесина
Подходяща за употреба на открито е т.нар. екзотична дървесина, както и някои иглолистни и широколистни видове, преминали през допълнителна обработка. Производителите, с които работим, използват патентовани технологии, с които подобряват здравината и устойчивостта на дървесината. Видимата повърхност на декинга, който предлагаме, може да бъде обработена фабрично по различни начини – да е гладка, оребрена или заоблена. Може да се тонира според предпочитанията на клиентите. Завършващите елементи на декинга също могат да се изработят фабрично.
ПОДГОТОВКА
Декингът не се поставя директно върху основата като естествения паркет. Монтира се върху алуминиева или дървена скара, която позволява оттичане на водата. Конструкцията, върху която се поставя декингът, се уточнява според особеностите на проекта и желанията на клиентите. Винаги можем да разчитаме и на експертни консултации от страна на производителите. Скарата се фиксира върху т.нар. пети. Ние използваме специални нивелиращи пети. Съветваме ви да изберете готова конструкция и крепежни елементи на производителите на декинга.
МОНТАЖ
Важно е монтажът да се извърши от екип с опит. Въпрос на избор и на особености на дървесината е дали ще е скрит (участъците, в които декингът е прикрепен за скарата, не са видими) или открит. Има и някои други опции за избор от страна на нашите производители – без видимост на крепежния елемент, с клик система.
ПОДДРЪЖКА
Препоръчително е да омаслявате декинга два пъти в годината. Така той ще запази своя цвят и здравина. Ние предлагаме фабрично омаслен декинг, който омасляваме и след монтажа. Колегите ни от Паркетсенс ПРО могат освен да монтират и да реновират качествено вашия декинг. Как да почиствате и поддържате вашия декинг, може да научите тук.
ЦЕНИ
Цените на декинга, който предлагаме, се формират според особеностите на конкретния проект. Ориентировачно цените в Паркетсенс започват от 180 евро на кв.м. Тази цена включва дървесината и конструкцията за декинга (алуминиева скара и крепежни елементи), монтаж и омасляване. Окончателната цена зависи от вида на избрания декинг и от особеностите на обекта.
БАМБУК
ELEGANCE
X-TREME
N-DURANCE
ТЕРМООБРАБОТЕН
RHINO WOOD
ЯСЕН
ЕКЗОТИЧНА ДЪРВЕСИНА
IPE
ITAUBA
GARAPA
MASSARAN DUBA
TATAJUBA
TEAK ASIA
TEAK BURMA
TEAK PLANTATI ON
МОДУЛИ
WPC ДЕКИНГ
APEX
CLASSIC
I-SERIES