САЙДИНГПаркетсенс е едно от малкото места в България, в което може да откриете разнообразие от
сайдинг от естествена дървесина. Иска ни се да виждаме повече български домове, обвити в
топлата и непреходна прегръдка на природните материали! Разбираме,
предлагаме и композитен сайдинг.
КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА САЙДИНГА ОТ ДЪРВЕСИНА?
Сайдинг, фасадна облицовка, дървена обшивка, външна облицовка, декинг за стени, фасадна ламперия…Това са част от начините, по които наричаме дървения материал, поставен върху външните стени на дома. Той предпазва жилището от атмосферни влияния, допринася за добрия микроклимат в него и създава естетичен завършек на визията му. Радваме се, че италианските ни партньори, които са едни от най-добрите производители в Европа, предлагат разнообразие от дървен сайдинг. Преди да ви го представим, вижте какви са предимствата му според нас.
УНИКАЛНА ВИЗИЯ
На първо място според нас това е неговата красива, топла, естествена и несравнима визия. Тя може да се наподоби, но не и да се пресъздаде изцяло. Непреходното излъчване на дървесината допълва перфектно всички екстериорни и интериорни решения. Прави ги уютни и живи, успокоява ума и очите, съхранява историята на дома.
ПРИРОДЕН МАТЕРИАЛ
Дървесината е възобновяем природен материал, който може да се реновира и използва повторно. По време на производството и експлоатацията на сайдинга не се отделят опасни за здравето материали. Дървеният материал позволява на стените „да дишат“ и допринася за създаването на нормален микроклимат в жилището.
ЗДРАВИНА И УСТОЙЧИВОСТ
Сайдингът се произвежда от дървесни видове, които са подходящи за употреба във външни условия. Техните основни характеристики са здравина, устойчивост и издръжливост. При някои видове те са подсилени допълнително чрез термообработка и импрегниране. За да се запазят във времето, е необходимо да се поддържат регулярно, но има и такива, които се нуждаят от минимална поддръжка. Качественият сайдинг не се влияе от екстремните температури.
ГОЛЯМО РАЗНООБРАЗИЕ
Производителите, с които работим, предлагат сайдинг в голямо разнообразие от дървесини, цветове и с различни възможности за монтаж. Съветът, който обикновено даваме на клиентите си, е да мислят не само за визията, но и за дългогодишната екплоатация на облицовката. Спрямо конкретния проект им предлагаме дървесината с най-добри характеристики при дадените климатични условия.
РЕНОВИРАНЕ
Монтажът на дървения сайдинг позволява дъските да бъдат подменяни при необходимост или да се реновират локално. При масово използваните винилови облицовки е необходимо да бъде подменена по-голяма площ.
ТРАДИЦИИ
Нашата първа асоциация за дървени обшивки са българските възрожденски къщи, в чиято красота сме влюбени. Те имат своето място и в съвременния ни дизайн. Всичко, разбира се, е въпрос на предпочитания и бюджет. Красотата на дървесината е непреходна и ще се радваме, ако чрез нас тя стигне и до вашия дом!
БАМБУК
ELEGANCE
X-TREME
N-DURANCE
ТЕРМООБРАБОТЕН
ABODO
RHINO WOOD
ЯСЕН
ЕКЗОТИЧНА ДЪРВЕСИНА
GARAPA
TEAK PLANTA TION
OKOUME
RED CEDAR