МОНТАЖПаркетсенс ПРО предлага специализирани услуги в областта на строително-ремонтните дейности.
Лидер сме в подготовката на основата, монтажа и реновирането на естествен
паркет в България. Част от портфолиото ни са стотици частни и обществени обекти.
Подготовката на основата и монтажът на естествения паркет са изключително важни и в
никакъв случай не трябва да се подценяват. За да сме спокойни и сигурни, че качествените
продукти, които предлагаме, ще бъдат монтирани безупречно върху здрава и стабилна
основа, разчитаме на колегите си от Паркетсенс Про.
ПОЛАГАНЕ НА
ГРУБА ЗАМАЗКА
Основа и изисквания
Здравината на пода е от съществено значение за комфорта в жилището. Не трябва да допускате компромиси, когато става въпрос за изграждането на основата. В нея се инвестира еднократно и за цял живот. Добрата груба замазка трябва да е здрава, равна, неронлива и без денивелации. Само така би била сигурна основа за полагането на саморазливна замазка и за монтаж на подова настилка. Преди полагането повърхността трябва да е почистена и суха, да няма пукнатини и материали, които биха влошили адхезията между нея и грубата замазка. В някои случаи е нужно да се изшлайфа и след това отново да се изчисти. Необходим е стриктен технически контрол, за да сте спокойни, че са спазени всички изисквания при полагането на грубата замазка.
Материалите
Ние работим с изключително здравата немска циментова замазка UZIN NC 961 (NC 191). Тя е влагоустойчива и устойчива на измръзване. Оптималните условия за полагането ѝ са: 15-25⁰C и относителна влажност на въздуха под 75%. При тях замазката ще съхне между 7-10 дни, но ще е готова за ходене върху нея след 8-10 часа. Подходяща е за външна и за вътрешна употреба.
Оглед и оферта
Бихме могли да дадем точен отговор на въпроса колко ще ви струва полагането на груба замазка само след оглед от наша страна. По време на огледа ще обходим внимателно обекта и ще преценим какво е необходимо да се извърши според нас. Различните типове основи (бетонова плоча, фибран) изискват отделен подход при полагането на замазката. След огледа ще изготвим подробна оферта, в която ще ви представим разходите по пера. Те ще са съобразени с особеностите на вашия обект и ще са възможно най-доброто предложение, което можем да направим. Ако все пак желаете предварително да се ориентирате в цените ни на квадрат, моля, изпратете ни конкретно запитване с посочена квадратура (по възможност прикачете и чертеж). Използвайте формата за контакт с нас.
Изпълнение
Ако изберете да работите с нас, заедно ще направим график на предстоящите дейности и ще се водим стриктно по него. Задължително ще координираме действията си с останалите работници на обекта. Ще изпълним прецизно и в срок поетите професионални ангажименти. Имаме обучени специалисти и богат опит.
ПОЛАГАНЕ НА
САМОРАЗЛИВНА ЗАМАЗКА
Основа и изисквания
Саморазливната замазка е необходима за прецизния монтаж на естествения паркет. Спестяването ѝ би могло да ви донесе проблеми в бъдеще. Паркетът е „жив“ материал и между него и пода се създава напрежение. Ако саморазливната замазка не е достатъчно здрава, той би могъл дори да я отлепи (това е една от най-честите причини за неприятно скърцащия паркет). Качествената и професионално положена замазка създава абсолютно равна, гладка и здрава основа. С нея ще е възможно преходите между отделните настилки да са „на нула“, без да се използват преходни лайстни.
Материалите
Паркетсенс ПРО е вносител на популярните в цял свят със своето качество продукти на немския концерн Uzin. Саморазливните замазки, които използваме, създават здрава, устойчива и сигурна основа за монтаж на естествен паркет. Подходящи са за натоварени помещения. Най-често полагаме калциево-сулфатните замазки Uzin NC 110 (до 5 см) и Uzin NC 112 (до 1 см). Полагаме и циментовата саморазливна замазка Uzin NC 160 (до 2 см). Здравите и бързосъхнещи замазки на Uzin позволяват ходене върху тях след 2 часа и монтаж на паркет след 20 часа (при 20⁰C и 65% влажност на въздуха). Преди да положим замазката, грундираме основата отново с продукти на Uzin.
Оглед и оферта
Ако не сме полагали ние грубата замазка, ще направим детайлен оглед на обекта. Ще определим нивата, ще го заснемем, ще преценим особеностите му и ще обсъдим какво е необходимо да се направи. Често пъти по време на огледа установяваме проблеми с грубата замазка, които възпрепятстват по някакъв начин полагането на саморазливна. Винаги успяваме да намерим решение на тях. Можем да положим замазката и на различни нива, ако това е необходимо. След огледа ще подготвим подробна оферта. Най-често влючваме в нея разходите за труда и приблизителния разход на материалите. Материалите се заплащат според конкретния разход на обекта след полагането на замазката. Ако желаете предварително да се ориентирате в цените ни на квадрат, моля, изпратете ни тук конкретно записване с посочена квадратура (по възможност и чертеж).
Изпълнение
Преди полагането на замазката задължително почистваме опразнените помещения. След това нанасяме грунд върху основата. Той е необходим, за да направи по-добра адхезията между грубата и саморазливната замазка. Грундът съхне в рамките на деня, в който полагаме замазката. С помощта на специални пинчета за ниво екипът ни маркира участъците в помещението с различна равнинност. Ръководи се от тях, когато започне да полага замазката. Процесът винаги се контролира от наше опитно техническо лице. Резултатът е здрава саморазливна замазка под абсолютен хоризонтал. Наш ангажимент е да проверяваме периодично готовността на замазката за монтаж. Това зависи от температурата и влажността в помещението и от дебелината ѝ. При благоприятни условия замазки до 3 мм  могат да изсъхнат за 24 часа. На всеки мм над тази дебелина трябва да се добави по още един ден.
МОНТАЖ НА
ЕСТЕСТВЕН ПАРКЕТ
Основа и изисквания
Тя трябва да е здрава, равна и неронлива. Идеалният вариант е да е положена саморазливна замазка. Екипът ни би могъл да изпълни такава. Ако ние положим замазката и извършим монтажа, им даваме 5-годишна гаранция. Преди началото на монтажа трябва да са монтирани външните врати и прозорците, както и да са приключили мокрите процеси. Желателно е при възможност последната ръка боя да се постави след монтажа на паркета. Влажността в помещението трябва да е под 65%. Ако е по-висока, ще се наложи да се поставят влагоизпарители. Влажността на основата не трябва да надхвърля 2,5%. Препоръчителната температура за монтаж е 18-25⁰C. Изключително важно е да предпазите паркета от нараняване и замърсяване, докато приключат останалите ремонтни дейности. След монтажа ние бихме могли да го покрием със защитно фолио, специално предназначено за естествен паркет.
Материалите
Освен че трябва да се извърши от професионалисти, важно условие за добрия резултат след монтажа е използването на качествено лепило. Ние се доверяваме на немския производител Uzin и неговите изключително здрави, устойчиви, бързосъхнещи и лесни за работа еднокомпонентни и двукомпонентни лепила. Според вида на паркета (многослоен или масивен) монтажистите използват подходящи за целта лепила. MK 200 е силан модифицирано лепило, специално предназначено за многослоен паркет, изсъхва изключително бързо (след 12 часа вече може да се ходи върху паркета) и има ниска разходна норма. За монтажа на масивен паркет използваме двукомпонентното лепило MK 92. Лепилата на Uzin са подходящи и за помещения, в които има поставено подово отопление. Отвореното време за работа и на двете е дълго, като по този начин се улеснява работата на майсторите ни и се пести време на клиентите.
Оглед и оферта
Важно е да направим предварителен оглед на обекта. Ще го заснемем и ще определим размерите на площта, върху която ще се извърши монтажът. Така ще определим и точното количество паркет, което трябва да поръчате. След това ще подготвим и подробна оферта, в която заедно със стойността на паркета, ще посочим каква ще е тази на монтажа. Различните по сложност способи за редене, детайлите и напасванията с друга настилка се ценообразуват различно от стандартната цена за право редене на паркет. Точната стойност на монтажа се определя след извършен оглед от наша страна. Бихме могли да ви подготвим и предварителна оферта, ако ни изпратите чертеж и квадратура. Моля, посочете начина на редене, който сте избрали.
Изпълнение
Екипът ни от опитни професионалисти ще изпълни прецизно и в срок поетия ангажимент от наша страна. Работим с изключително внимание към детайлите и изпълняваме множество елементи от естествен паркет. Отличният резултат е комбинация от опитни майстори, технически контрол, качествена техника и материали. Екипът ни прави преходите между паркета и останалите настилки „на нула“, без да е необходимо поставянето на преходни лайстни. За да се получи това, освен да са добри майсторите, е важно саморазливната замазка да е изпълнена отлично.
ИЗРАБОТКА НА
ДЕТАЙЛИ ОТ ПАРКЕТ
Проектиране
Достатъчно е само да ни опишете (начертаете) идеята си и предназначението на детайла, който желаете да получите и какъв е видът на предпочитаните от вас материали за изпълнението му. Екипът ни ще се заеме с всичко останало. Обичаме предизвикателствата и вярваме, че няма невъзможни за изпълнение детайли. Границите се поставят само от въображението и от бюджета, за съжаление.
Материалите
Макар че работим основно на обекти на Паркетсенс, имайте предвид, че изпълняваме проекти и с наличните на клиентите материали. Необходимо е само предварително да сме запознати с тях. Също така няма и географско ограничение за работата на екипа ни. Паркетсенс Про изпълнява проекти в цялата страна, а при определени условия и в чужбина.
Оглед и оферта
Тъй като изработваме всеки детайл според особеностите на конкретния проект, няма как да посочим примерни цени. Задължително трябва да направим оглед на обекта и да обсъдим какви са изискванията и желанията ви. След това бихме могли да проектираме детайла и да остойностим изработката му.
Изпълнение
Майсторите ни вече са добре познати в бранша с ювелирните си умения в изработката на всеки един детайл. Често поемаме проекти, които останалите ни колеги са определили като невъзможни. Гордеем се, че разполагаме с екип, който непрекъснато търси и намира решения на казуси, възникнали в процеса на работа. Детайлите са нашата сила и страст и по тях ще разпознаете работата ни. За тях освен бърз ум и сръчни ръце е необходима и професионална техника. Не правим компромиси с качеството и инвестираме в най-доброто, което може да се открие на пазара. Често пъти ни се случва да купим машина, която да ни послужи само за даден проект. Не се колебаем дали да я вземем, защото за нас винаги е най-важно да изпълним прецизно поетия ангажимент.
РЕНОВИРАНЕ НА
ЕСТЕСТВЕН ПАРКЕТ
Оглед на състоянието на паркета
Преди да се заемем с реновирането, трябва да направим оглед на помещенията. На него ще преценим дали то е възможно, какво е необходимо да се направи, какви ще са използваните материали и каква ще е последователността на действията ни. Може да не се наложи реновиране на цялото помещение. Ако имате останали налични паркетини, бихме могли да заменим някои от монтираните. Всичко зависи от това в какво състояние е подът. Лакираните паркети се реновират цялостно. При тях няма как да бъдат реновирани само някои участъци от пода. Омаслените паркети позволяват локално възстановяване. Това е и една от основните разлики между двете различни покрития.
Важно е да знаете, че
Реновирането на паркета не е повод да се евакуирате от дома си. Може да се направи частично след преместване на мебелите от стая в стая. Съвременните технологии и материали причиняват все по-малък дискомфорт на обитателите на жилището. Няма да остане трайна миризма от реновирането - това е един от основните проблеми на реновирането, който съвременните производители преодоляват с използването на препарати на водна основа. Те не миришат силно и са екологични. След ден проветряване ви гарантираме, че няма да остане миризма. Сроковете, в които отново ще може да ползвате помещението, зависят от общата му площ, от вида на дейностите, които се извършват, от спецификите на използваните материали и от атмосферните условия.
Изпълнението
Разполагаме с опитен екип, който използва съвременни технологии и висококачествени продукти за реновиране. Машината ни за шлайфане Pallmann Spider е от най-висок клас и е сравнително безшумна и безпрахова. След намесата ни визията на паркета ще е освежена и обновена. Той отново ще изглежда като нов и ще му се радвате още дълго време. Стандартно при реновиране извършваме следните дейности: отстраняване на замърсения горен слой с покритието (в най-лошия случай се отнемат 0,5 мм), фугиране (ако паркетът няма фаска), шлайфане, нанасяне на покритието (лак или масло).
Материалите
Използваме световноизвестните със своето качество финиши на Pallmann и Osmo. Един от продуктите, който използваме най-често и препоръчваме, е MAGIC OIL 2K, който съдържа естествени масла и восъци. Продуктът подхранва дървесината и създава устойчив на износване защитен слой. Маслото изсъхва бързо и без неприятна миризма. Особено подходящо е за зони с натоварен трафик.
ДЪЛБОКО ПОЧИСТВАНЕ
НА ЕСТЕСТВЕН ПАРКЕТ
И ДЕКИНГ
Описание на услугата
Професионалното почистване на паркет и декинг е нова услуга, която Паркетсенс и Паркетсенс Про предлагат на своите клиенти. Тя е породена от необходимостта от специален подход по отношение на дървените подове. В комбинация с регулярното почистване с подходящи препарати тя гарантира свежестта, чистотата и устойчивостта на подовата настилка. Услугата, която предлагаме, почиства в дълбочина порите на дървесината от недостъпните при ежедневно почистване замърсявания. Нашето професионално почистване освежава осезаемо визията на паркета и декинга. Ще се изненадате, когато видите какъв цвят придобива бялата течност за почистване, след като излезе от машината. Услугата ни е особено подходяща за натоварени обществени пространства и за семейства с малки деца. За търговските обекти с непрекъснато работно време има възможност за зонирано реновиране.
Оглед на състоянието на паркета/декинга
Огледът е необходим, за да преценим състоянието на подовата настилка. Понякога професионалното дълбоко почистване може да спести необходимостта от цялостно реновиране. В други случаи почистването е желателно да се комбинира с полагане на финиш. Всичко зависи от начина, по който е експлоатирана и поддържана самата настилка.
Материалите
Използва се почистващият препарат Clean Strong на Pallmann, който отстранява замърсяванията от порите на дървесината.
Изпълнението
Професионалното почистване се извършва с помощта на специализираната машина PALLMANN TURBO SCRUBBER, предназначена за интензивно почистване на естествен паркет и декинг.
МОНТАЖ НА
ДЕКИНГ И САЙДИНГ
Основа и изисквания
Декингът и сайдингът се монтират върху предварително подготвена от нас и съобразена с основата алуминиева или дървена скара. Крепежните елементи може да са видими (открит монтаж) или не (скрит монтаж). Видът на монтажа зависи както от избора на клиентите, така и от самата дървесина (има някои дървесни видове, при които не може да се извършва скрит монтаж). Основата, върху която ще се положи конструкцията за монтаж на декинга, трябва да е с добър дренаж и денивелация между 1-3% за оттичане на водата и почистване. Начинът, по който ще се извърши монтажът на сайдинга, се съобразява с вида на изпълнението на външните стени (наличието или липсата на топлоизолация или вентилируема фасада и др.). Екипът ни винаги намира решение спрямо конкретните особености на проекта.
Материалите
За подготовка на основата за монтаж на декинга се използват самонивелиращи се пети и алуминиеви профили. Количеството им зависи от квадратурата и от особеностите на обекта. Монтажът на декинга най-често се извършва с патентованата система RemoClip. Тя позволява безпроблемно изваждане на отделни дъски при необходимост. Възможни са и други типове монтаж. Те се уточняват при избора на декинга. След монтажа на естествен декинг екипът ни го почиства, а след това го омаслява два пъти на ръка. Така през следващото полугодие настилката няма да се нуждае от поддръжка. Подходът по отношение на сайдинга е по-специфичен и се уточнява спрямо особеностите на основата и търсения екстериорен ефект.
Оглед и оферта
Техническият ръководител на Паркетсенс Про ще посети обекта, за да коментира с вас желания резултат, за да се запознае с особеностите му и да вземе точни размери. След огледа ще получите детайлна оферта със стойността на материалите и труда.
Изпълнението
Паркетсенс Про разполага с щатни професионалисти, които ще извършат монтажа в уговорения срок. За качеството на работата им отговаря техническо лице с богат опит. Възможно е да бъдат изработени и различни детайли от декиг и сайдинг (стъпала, первази, кашпи и др.).
РЕНОВИРАНЕ И
ОМАСЛЯВАНЕ НА ДЕКИНГ
И САЙДИНГ
Изискванията
Особеност на подовите настилки и обшивки от дървесина на открито е необходимостта от периодично реновиране. Препоръчително е омасляването им два пъти годишно (през пролетта и в края на есента). Процедурата може да извършите сами или с помощта на професионалисти. Следете внимателно прогнозата за времето в периода, в който планирате почистването и омасляването на декинга. Не трябва да има вероятност за валежи. Декингът задължително трябва да е сух. Времето за съхнене на маслото се обуславя от климатичните условия. Обикновено варира между 12-24 часа. Най-благоприятните условия за реновиране на декинг са температура 15-25⁰C и влажност 45-60%. Трябва да преместите предметите и мебелите, разположени върху декинга и да ги съхраните някъде, докато маслото изсъхне.
Оглед и оферта
Точен отговор на въпроса колко ще ви струва професионалното реновиране на декинг и сайдинг, ще получите след оглед. Ако се свържете с Паркетсенс Про, ще получите ориентировъчна цена за кв.м, но окончателна ще имате, след като преценят какво е състоянието на декинга и какви процедури трябва да бъдат извършени.
Изпълнението
Обикновено процедурата по реновиране включва: почистване с професионална водоструйка (има за цел да отстрани грубите замърсявания на повърхността и между фугите); машинно измиване с почистващ препарат Mydeck+SOAP, който отстранява дълбоките замърсявания от порите на дървесината и омасляване с четка на ръка. Нанася се маслото Mydeck+ Wood Oil. То възстановява визията на декинга и го предпазва от влиянието на атмосферните условия. Маслото е на водна основа и се произвежда от най-добрия производител на декинг в Европа.
Материалите
Водещ принцип във фирмената политика на Паркетсенс Про е да се използват само качествени продукти на реномирани производители. Внасяме специално за нашите обекти сапуни и масла на най-добрите производители в света. Най-често използваме Mydeck+ Wood Oil. То е специално създадено от производители на декинг, за да съхранява естествената му визия и да го защитава от вредното въздействие на атмосферните условия. В някои случаи се налага третиране с Mydeck+ GREY OFF за премахване на дървесната патина. Процедурата се извършва с професионалната машина Pallmann Turbo Scrubber. За ъглите и трудно достъпните места се използва ръчният уред Pallmann Gecko Flex.