Защо да изберете естествен декинг?

Декингът е една от най-предпочитаните настилки на открито. В световен мащаб интересът към него непрекъснато нараства, а предлаганото разнообразие става все по-голямо. Две са основните категории декинг според характера на използваните за производството му материали – декинг от естествена дървесина и композитен декинг от дървесно-полиерни частици (WPC). В Паркетсенс може да откриете само декинг, произведен от естествена дървесина. Според нас той е най-добрият избор. Вижте кои са основните му предимства.  

Предимства на декинга от естествена дървесина

Здравина

Качественият декинг най-често е съчетание от естествената здравина и устойчивост на дървесината и от допълнителна обработка, която засилва тези характеристики. 

Устойчивост

Ако поддържате правилно вашия декинг, той няма да се влияе негативно от атмосферните условия (вятър, влажност, валежи, температура, UV лъчи), а напротив – ще става все по-красив през годините.

Визия

Визията на дървесината непрекъснато се имитира от изкуствените настилки, но колкото и съвършени да са технологиите, те никога няма да успеят да надминат уникалната й визия. Защото както при естествения паркет така и при декинга всеки един ламел е уникален и изгражда изключително красива подова композиция.

Естествен материал

Декингът, който предлагаме, се изработва изцяло от естествена дървесина. Тя е природен материал, който винаги е съпътствал и ще съпътства човешкото битие. Освен чисто практическите си предимства дървесината се асоциира с топлината, спокойствието и уюта на дома и с близостта до природата.

Здравословен и безопасен

Настилките от естествена дървесина не се третират с опасни за здравето съставки и не съдържат такива. Ходенето бос върху тях е изключително приятно. Доказано е дори, че е полезно за здравето. Научете повече за паркетната терапия тук.

Екологичен

Производителите, с които работим, закупуват дървесината за декинга от лицензирани световни борси и притежават необходимите екологични сертификати. Дървесината е възобновим природен източник, който може да се рециклира и да се използва дългогодишно.

Дългосрочна инвестиция

Независимо дали избирате декинга за своето постоянно жилище или инвестирате в имота с цел продажба, той със сигурност ще повиши неговата стойност. Използването на качествени естествени материали в строителството винаги се оценява от крайните клиенти.

Богато разнообразие

Декингът може да бъде изработен от различни видове дървесина. Най-често производителите запазват нейните естествени тонове. В секцията Декинг на сайта ни може да видите кои са основните видове дървесина, които може да откриете при нас. 

Затопля се по-бавно

Това е едно от основните предимства на декинга от естествена дървесина. Той се затопля по-бавно и температурата се разпределя равномерно по неговата повърхност. Ходенето бос през лятото върху декинг от естествена дървесина е много по-приятно от това върху имитиращите го настилки.

Лесен за реновиране

Ламелите на декинга могат да се реновират локално, без да бъде компрометирана цялостната му визия. Това, разбира се, може да бъде извършено най-добре от специалист. При ежегодно омасляване на настилката и при ваше желание може да промените нейния цвят.  

Защо да изберете декинг от Паркетсенс?

Комплексно обслужване

Освен че може да изберете своя декинг при нас, може да разчитате и на професионалните ни услуги по подготовката на основата и монтажа. На линия сме и за изпълнение на проекти със сложни детайли. Някои от тях може да видите в секцията ни Изпълнени проекти.

Професионален опит

Бутикът ни за паркет  от 10 г. работи с настилки от естествена дървесина. Поддържаме професионални контакти с едни от най-добрите производители на декинг в Европа. Шоурумът ни е в София, но доставяме и монтираме декинг в цялата страна.