Натуралният дъб – лидер в предпочитанията на клиентите

В шоурума ни може да видите над 200 различни цвята естествен паркет. Италианските ни партньори от Foglie dÓro биха могли и да произведат паркет в поръчан от вас цвят. Въпреки огромното разнообразие, което предлагаме, има един цвят, за който клиентите най-често ни питат. Той е винаги актуален и е част от интериорните тенденции. Разбира се, става дума за естествения цвят на натуралния дъб.

Защо цветът на натуралния дъб е толкова предпочитан?

Естествен

Човешкото око е свикнало да възприема и да търси естествените цветове. Векове наред то ги е откривало в природата и ги е използвало в изграждането на дома. Тъй като цветът на натуралния дъб винаги е бил в обкръжението ни, той се асоциира със спокойствието, топлината и уюта на дома.

Познат и търсен

Дървесината неслучайно е един от основните материали в строителството и интериора. Дъбът е сред най-предпочитаните материали заради доброто съотношение между здравина, твърдост, устойчивост, качество, податливост на обработка, световни запаси и цена.

Лесен за съчетаване в интериора

Както често коментираме с клиентите ни, натуралният дъб винаги е на мода. Той е едновременно класическо и модерно решение. Ще го откриете както в най-актуалните топ проекти на интериорни дизайнери от цял свят, така и в сгради с вековна история. Той е и сред най-предпочитаните от родните ни дизайнери. Едва ли има интериорен стил, с който натуралният дъб да не може да се съчетае успешно.

Предимствата на дървесината

Естетическото въздействие на натуралния дъб се допълва от прагматичните свойства на дървесината, които споменахме. Повече за предимствата на дъба като дървесина може да прочете в тази статия от блога ни. Вижте и какви са характеристиките на другите две основни дървесини, които може да откриете при нас в публикациите: Защо паркетът от орех е толкова различен? и Пъстрата красота на паркета от ясен.

Асоциациите, свързани с натуралния дъб

Те са толкова много и затова само ще изредим основните от тях според нас: близост до природата, спомени от детството, топлина, уют, стабилност, устойчивост, сигурност, хармония, усещане за истинско „дърво“ върху пода.

Бюджетен вариант

Необработеният цвят на натуралния дъб без по-специфична обработка (ръчно дялане; състаряване на дървесината; изрязване във форма, различна от правото редене; паркетини с по-големи от стандартно предлаганите размери) обикновено е най-бюджетният вариант при естествения паркет от дъб.

Разнообразието от натурален дъб в нашия шоурум

В Паркетсенс предлагаме натурален дъб на канадската компания Coswick и на италианската фабрика Foglie d’Oro. Натуралният дъб на Coswick се произвежда в трислоен или в многослоен вариант. Конструкцията и на двата е с доживотна гаранция при нормална експлоатация. Може да избирате между три типа визия – рустикална, селектирана и междинна.Натуралният дъб на партньорите ни се предлага във варианти на право редене, рибена кост, шеврон и др. фигури. В колекцията Wide Plank широчината на паркетините е 300 мм. Стандартните широчини при рустикалната и междинната селекция са 127 и 190 мм. Селектираният вариант е с широчина 127 мм.

Натуралният дъб на Foglie d’Oro се отличава с ръчната обработка на повърхността на дървесината, която цели да подчертае природната й красота. Освен трислоен паркет фабриката произвежда и масивен паркет натурален дъб. Огромно разнообразие тук има по отношение на възможните размерите на паркетините. Например при Jumbo floor може да избирате от широчини между 240 и 500 мм и дължини между 3000 и 4500 мм. С натурален дъб партньорите ни биха могли да изработят и различни фигури.Разгледайте разнообразието ни от луксозни италиански паркети в секцията от сайта ни.

Какво е характерно за ръчно обработените паркети, може да научите в блога ни.

Заповядайте в шоурума ни, за да видите как изглеждат “на живо” тоновете на натуралния дъб!