fbpx

Много пъти сме казвали, че тези, които харесват орех, трудно ще изберат друга дървесина за подовата си настилка. Ето в какво се крие чарът на паркета от орех според нас: 

Особеностите на паркета от орех

Характер

Орехът е дървесина с характер, колкото и странно да звучи това на пръв поглед. Паркетът, произведен от него, няма как да е по-различен. Ярката и запомняща се текстура на ореха върху пода сама по себе си е уникален интериорен елемент.

Пъстрота

Ореховата дървесина се отличава с пъстротата на своите тонове – от най-светлите до най-тъмните нюанси на кафявото. Палитрата от цветове е най-богата при американския орех. Повече за нея може да прочете тук.

Здравина

Макар и да е „по-мек“ в сравнение с дъба, орехът също е твърда дървесина. Като такава той се отличава с устойчивост и стабилност. Ето защо от векове е една от най-предпочитаните за подови настилки.  

Благородство

Използването му в интериора се е превърнало в символ за високо обществено положение, за класа и лукс. Това се дължи на благородното му излъчване и на факта, че ореховата дървесина е по-трудна за добив. 

Комбинативност

Множеството цветови нюанси на ореха идеално допълват останалите интериорни решения – от най-светлите до най-тъмните. Особено подходящ е за представителни помещения с различен характер.

Гъвкавост

Дървесината от орех е благодатна за работа в производството. Но нищо не може да се сравни с резултатите при нейната ръчна обработка. Тя все едно е създадена, за да бъде извайвана на ръка.

Многообразието на ореховия паркет

Европейски орех, право редене. Производител: Foglie d’Oro.

Американски орех, право редене. Производител: Foglie d’Oro.

Шеврон американски орех. Производител: Foglie d’Oro. 

Фигурален паркет. Производител: Coswick.

Шеврон американски орех. Производител: Coswick.

А защо да изберете паркет орех от нас?

Огромен избор

Много от колегите ни не предлагат или не разполагат с разнообразие от орех. Ние обаче ще ви затрудним с разнообразието ни. В Паркетсенс ще откриете толкова видове орех, колкото не сте и предполагали, че може да има на пазара. 

Различни обработки

Италианските фабрики, с които работим, обработват ръчно повърхността на ореха. Така подчертават още веднъж неговия уникален характер. В блога ни може да прочетете за мястото на  ръчно дяланите паркети в съвременния интериор. 

Успешни проекти

Въпреки че проектите ни с дъб преобладават, в секцията ни с Изпълнени проекти може да видите някои от обектите ни с орех. Клиентите ни предпочитат най-често американския орех заради по-изразителния му характер и по-топлите му тонове.

Завършен процес

За да сме спокойни, че паркетът, който изберете при нас ще бъде монтиран прецизно и качествено, създадохме Паркетсенс ПРО. Подготовката на основата и монтажът са две важни стъпки за перфектния изглед на ореха върху пода, които не трябва да подценявате. 

Мебели орех

Ние сме единствените представители на бутиковата италианска фабрика за мебели Arte Brotto в България. Тяхна запазена марка ръчно изработените мебели от орех. Те работят в синхрон с Foglie d’Oro – фабриката за паркет, от която предлагаме най-голямо разнообразие. 

Индивидуален подход

Екипът ни ще се посвети изцяло на конкретните ви търсения и на особеностите на предстоящия проект. Имаме готовност за проектиране и изработката на детайли от паркета, който сте си избрали.

 

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00
 

24 май - 10.00 - 16.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни