fbpx

Луксозен италиански паркет

В „Паркетсенс” ще откриете паркет, който ще разказва вашата история и на следващите поколения! Защото за Италия, както и за италианския паркет един живот не е достатъчен!
Били ли сте в Италия? Усетихте ли я с всяка пора на тялото си? Запленихте ли се от нея? Бленувате ли да пренесете част от атмосферата й в своя дом? Да се почувствате така все едно още пиете чаша вино в изискания ресторант и се наслаждавате на отминаващия ден, а умората бавно напуска тялото ви. По-късно да затворите вратата на стаята зад гърба си, да свалите обувките си, да се метнете върху леглото и незабравимите гледки от отиващия си ден да не Ви дават да заспите и да искате отново, и отново да ги изживеете. Италия… Ако сте били там, тя става част от душата ви.
Може би сте забелязали пиететът на местните хора към природата и естествените материали, които претворяват с любов в различни елементи от интериора. “Сърцето” на Италия може да “тупти” под нозете ви и у нас! Естественият паркет, създаден от най-добрите майстори в света, ще съживява всеки ден спомените ви за тази великолепна страна! Италианците са емоционални, затова и началото на секцията ни с техните паркети е такова. По-долу ще продължим с прагматичните основания на “Паркетсенс” да е единствен официален представител у нас на три от най-реномираните фабрики за паркет в Италия – “Tavar”, “Foglie D’Oro” и “Salis”.

И така, накратко: ако търсите естествен паркет “100% Made in Italy”, който да отговаря напълно на качеството, класата, стила и духа, стоящи зад този знак, сте попаднали на правилното място. На професионализма на партньорите ни се доверяват едни от най-престижните студия за интериорен дизайн в света. Над половинвековният им опит на пазара за паркет от висок клас е съчетание от традиция и иновации, от професионализъм и творчество, от любов и грижа за природата, от внимание към детайлите и уникална ръчна изработка.
Колекциите им са реализирани с внимателно подбрана качествена дървесина, обработена по най-модерните производствени способи, без да се изключват опитът и уменията на италианските майстори на паркет, предавани поколения наред. Особено внимание партньорите ни отделят на собствения добив и на доставката на суровини от доставчици, сертифицирани от FSC, в съответствие с европейските стандарти UNI EN за производство и качеството на обработка. Колекциите на “Foglie D’Oro” и “Salis” притежават и сертификати “100% Made in Italy”, които гарантират тяхното качество и уникалност.

Неизменна част от екипите им са професионалните дизайнери, които непрекъснато следят тенденциите в интериора и предлагат нововъведения. Те предлагат интересни решения както за любителите на класическия паркет, така и за търсещите нестандартни предложения. Макар и твърде различни, италианските ни партньори са обединени от страстта към дървото като материал, от желанието да обезпечат индивидуалните потребности на клиентите, от уникалните предложения, които могат да направят, от високото качество на използваната дървесина и разбира се, от типично италианския почерк в дизайна: изискан, стилен, великолепен, луксозен, функционален и фамилен.

Запазена марка на италианския стил е хармоничното съчетание на различни благородни и естествени материали в интериора. Всеки детайл трябва да е с най-високо качество, с най-прецизна изработка и да “говори” за благополучието на притежателите си. Италианците работят със съзнанието, че произвеждат паркет за цял живот, който носи живот и неслучайно влагат толкова усилия, за да са на най-високо ниво.

x
M

Foglie d’Oro

Изкуството от дърво върху пода, което “Foglie d’Oro” създава във Виченца, провокира творческия импулс на редица дизайнери и архитекти от цял свят. Щастливи сме, че благодарение на партньорството ни с италианската фабрика  може да се докоснете до него и в нашия шоурум. Запазена марка на “Foglie d’Oro” са инкрустираните елементи от дървесина и благородни материали и уникалната ръчна изработка. Многообразието им от цветове, форми и текстури ще внесе елегантност и разкош във всеки интериорен стил. Огромното си разнообразие от предлагани колекции “Foglie d’Oro” обединяват в три направления: “Trame” (художествен паркет, представен от “Emozioni”, “Geometrie”, “Segreti” и “Sinuosa”), “Prospective” (класически паркет в “Orizzonti”, “Antique”, “Jumbo Floor”, “Il Massiccio” и “L Antico”) и “Simfonie” (естествен паркет, подреден в разновидности на т.нар. рибена кост в колекциите “Chevron”, “Maxi Chevron”, “Herringbone”, “Atelier” и “Miraggi”).

Salis

Става ли дума за нововъведения в паркетния бранш италианските ни партньори “Salis” са сред водещите в света. Благодарение на иновативната им серия „Officina 107” краските на паркета, тапетите, килимите, боята, керамичните декорации могат да бъдат хармонично съчетани помежду с помощта на палитра от 9 актуални цвята. Тук „Salis” излизат извън познатите им територии на паркетното майсторство и дават с лекота стилно, елегантно и естетично решение на една от най-трудните задачи в интериорния дизайн – съчетаването на багрите на различните елементи. Колекцията “Pangea” впечатлява със своя естествен, красив и семпъл почерк, представен от шест различни начертания. “Discordia” е най-новата колекция на “Salis”, в която италианците успяват да изобразят дори своето разбиране за сложността на човешките взаимоотношения. Функционалността на бюджетните им серии “Home” и “Country” ги прави отличен избор за колебаещите се между естествен паркет и друг вид подова настилка.

Как да се свържете с нас

Анатоли Миланов

0878 374 635

Георги Петков

0878 622 623

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка.

29 и 30 декември - последни работни дни за 2020-та

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 374 635; 0878 622 623

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни