Естествен паркет в коридора?

Темата за естествения паркет на места като кухнята и коридора е дълга. Коментираме я често в шоурума ни и всеки клиент прави своя избор. Ние само споделяме своя опит и мнение. Според нас и в коридора качественият естествен паркет може да удовлетвори желанията на собствениците за здрава, устойчива и лесна за почистване и поддръжка настилка. Все повече наши клиенти избират да поставят паркета, който предлагаме и във въвеждащото помещение в дома. Ние сме спокойни да ги насърчим в това им решение, тъй като познаваме характеристиките на паркетите, които предлагаме и сме уверени в тяхното качество.

Защо да изберете естествен паркет и в коридора?


Здравина

При нормална експлоатация качественият естествен паркет няма да се компрометира, ако е монтиран в коридора. Покритията, които предлагаме, не позволяват на влагата и на замърсяванията да проникнат в порите на дървесината. Повече за техните предимства може да прочетете в публикацията ни:  Естествен паркет: масло или лак да изберем? Паркетът трябва да се пази най-вече от камъчетата, които пренасяме с обувките си. Ако на входа на жилището поставите изтривалка, ще решите този проблем.


Лесно почистване

Няма нищо по-различно при почистването и поддръжката на този тип настилка. Първо се почиства с прахосмукачка, а след това се забърсва с малко количество препарат. Вижте съветите ни за почистване и поддръжка на естествения паркет. Не се притеснявайте от следите от мокри и кални обувки. С подходящия препарат те ще изчезнат лесно и без следи. Влагата от мокрите дрехи и чадъри няма да навреди на паркета, ако се подсуши. Ако подовата настилка в цялото жилище е една и съща, то ще се почиства по-удобно.


Безпроблемно реновиране

Ако върху паркета се появят малки драскотини и наранявания, може да ги заличите сами с помощта на стик за корекция. Замърсяванията, които не могат да се отстранят с препарата за ежедневно почистване, могат да се третират с този за упорити замърсявания. Ако щетите върху ламелите не могат да бъдат реновирани, могат да бъдат подменени от специалисти. Вижте в канала на Паркетсенс в Youtube как колегите ни от Паркетсенс ПРО се справят с тази задача.

Топлина и уют още от входа

Удоволствието да усещаш под краката си под от дървесина, според нас не може да се сравнява с това при останалите подови настилки. Особено при тези, които най-често се предпочитат за коридора. С естествения паркет гостите ви ще усетят топлината и характера на дома ви, веднага щом прекрачат неговия праг. Обикновено подът е първото, което виждаме, щом влезем за пръв път някъде и изгражда първоначалните впечатления за дома.


Хармония в дизайна

Използването на една и съща подова настилка в цялото жилище е предпоставка за приемственост в интериорния дизайн. Подът обединява множеството различни елементи в дизайна и е свързващата нишка помежду им. Топлото и приятно излъчване на естествения паркет създава така желаното усещане за спокойствие и уют в дома. Използването на естествени материали в интериора винаги е на мода, а дървесината ще си остане най-предпочитаният сред тях. Неслучайно я наричаме вечна класика.


Екологичен и здравословен избор

Естественият паркет е екологична и здравословна настилка и ако сте го избрали за останалите помещения, няма защо да се лишавате от него и в коридора. Качеството ви на живот и стойността на жилището ще се увеличат. Сигурни сме, че ще се чувствате много по-комфортно в собствения си дом, ако още от входа видите любимия си паркет. Така че не се лишавайте от възможността да е навсякъде около вас. Установено е дори, че ходенето бос върху паркета действа терапевтично. Научете защо в публикацията ни Паркетната терапия.

С какво трябва да внимавате, ако имате паркет в коридора?


При триене върху паркета камъчетата и пясъка, които понякога се пренасят с обувките, могат да го наранят. Затова е важно да поставите изтривалка на входа на жилището и да смените външните си обувки с домашни. Не е желателно и да се разхождате с обувки на висок ток в коридора, но това условие така или иначе важи за всички помещения с паркет в дома. Обърнете внимание на почистването и подсушаването на колелата на велосипедите и детските колички, ако ги внасяте в коридора. Домашните любимци обитават цялото жилище и поведението им в коридора няма да е по-различно отколкото в останалите помещения. 

 

Вижте и нашия отговор на въпроса: дали да поставим естествен паркет в кухнята.

Разгледайте основните неща, които трябва да знаете, ако решите да облицовате интериорното си стълбище с паркет

Тук може да разберете кои са основните способи за редене на естествен паркет.