5 от 10-те истории на „Паркетсенс” за предимствата на естествения паркет

Няма производител или търговец на естествен паркет, който да не може да ви убеди в множеството му предимства. В интернет пространството ще попаднете на общо взето едни и същи доводи за това. Ние от „Паркетсенс” ще се опитаме да нарисуваме с думи усещанията, които произлизат от тези предимства, като ви поставим в различни роли и ситуации. Изброили сме десет, но сме убедени, че всеки един от клиентите ни може да ги допълни с още. Ето първите пет от тях:

  1. Озовавате се на фамилен празник. Около масата са се събрали няколко поколения от рода. По-възрастните трудно се крепят на столовете, а най-новите членове на голямата фамилия пълзят по пода. Несмелите още детски крачета опознават дома си, бродейки между мебелите и краката на големите. Преди тях същото на това място са правили родителите, бабите и дядовците им. Звучи ви малко невероятно, но е факт − при подходящ монтаж, поддръжка и експлоатация естественият паркет би могъл да се ползва от няколко поколения. Той е изключително устойчив, рентабилен и има дълъг живот. Ако за вас е важно да създадете усещане за приемственост в дома си, не се колебайте да изберете естествен паркет.
  2. Жена ви седмици наред ви е развеждала из магазини за естествен паркет. След безкрайни консултации с приятелки най-накрая е направила своя избор и сте щастлив, че сте намерили добро решение за пода в дома ви до края на живота си. Но както обикновено се случва, идва ред на „но”- то. Тя решава, че иска нещо по-ново и различно, а вие сте на ръба, защото си спомняте за безкрайното обикаляне отпреди няколко години. За ваше щастие обаче естественият паркет може не само да се освежава, но и да се променя. Съвременните технологии за реновиране позволяват да разнообразявате външния вид на паркета си, ако жена ви прецени .
  3. Изминал е поредният дълъг работен ден и единственото, за което мечтаете, е да няма големи задръствания и да се приберете вкъщи, за да се „разложите” на дивана. Отваряте най-сетне вратата и усещате аромата на дома си – примес от вкусотията, която ще откриете в кухнята и миризмата на почистения дървен под. Като прибавите посрещането от любимите ви същества, си казвате: „ето затова си струва да се живее”. Но това не е всичко. Дошло е време да се освободите от оковите на обувките си и да стъпите бос върху така приятно привличащия краката ви дървен под. Той внася неподражаем уют и комфорт в дома ви, защото позволява на пода да диша и да издишва своите природни аромати. Естественият паркет ще ви позволи да изпитате насладата от ходенето боси вкъщи, без да се страхувате, че ще настинете или ще се нараните.
  4. Отскоро домът ви е с естествен паркет и се чудите дали праховите емисии в столицата не са намалели, защото количеството на неприятните микроскопични частици, които отключват алергии в семейството ви, значително се е стопило. За съжаление не сте прави – навън продължава да става все по-мръсно, но поне у вас вече е по-малко запрашено и това се дължи на паркета ви. Той ще служи вярно на дома ви в продължение на десетилетия, ако се полагате подходящите грижи за него.
  5. Дървена хижа високо в планината. Късно вечер. В камината гори огън. Пред камината върху дървения под – кожа. Вие сте се излегнали върху нея и не ви е студено въпреки минусовите температури навън. Тази топлина не идва само от камината и от сгряващата напитка в чашата ви, а се дължи и на пода, върху който сте полегнали. Добре познати са топлопроводимостта и шумоизолиращите свойства на дървото като материал. То ви позволява да изживеете една от най-идиличните си представи за топлина, спокойствие и романтика]