5 мита за паркета, на които не трябва да се доверявате

Всеки търговец има в арсенала си „оръжия” срещу стоките, предлагани от конкуренцията. Многократното им използване създава в общественото пространство нагласи, които не отговарят на действителността. Ето защо решихме да развенчаем някои от най-популярните митове за естествения паркет.


Мит № 1 Естественият паркет е капризен и труден за поддържане


В момента на пазара се предлага изключително широка гама от препарати и уреди за поддръжка на паркет, която е съобразена с особеностите на дървения материал, от който е изработен. Т.е. единственото, което е нужно, е да се информирате за тях и да си ги осигурите. Потърсете селекцията, направена от “Паркетсенс ПРО”, ако желаете да се снабдите с ефикасни и лесни за използване почистващи препарати. Надраскването при преместване на мебели може да се избегне, ако се използват най-обикновени подложки в ъглите им. Такива е желателно да се поставят и при използването на други подови настилки.


Мит № 2 При производството му се унищожават огромни дървесни площи, които не се възобновяват


Дейността на производителите на паркет отдавна е „на светло” и се следи от различни контролни органи на местно и на национално ниво. В световен мащаб паркетната индустрия възобновява основния процент от дървесината, която използва. Стреми се да създаде затворен цикъл на производство и да използва всички отпадъчни материали. Многобройните примеси, пластмаси и др., които са неизменна част изкуствените подови настилки, замърсяват природата с множество отпадни продукти и няма как да се преработят по естествен път.


Мит № 3 Той е предмет на лукса и е изключително скъп.


Както сме отбелязвали и друг път в публикациите си, една от тенденциите в световен мащаб е насочена към предлагане на по-достъпни брандове, които по цена се доближават до тези на по-скъпите изкуствени подови настилки. Съветваме българските потребители, които също имат достъп до такива да потърсят повече информация за тях от дистрибуторите и да направят информиран и обмислен избор.


Мит № 4 Не е достатъчно модерени не е толкова разнообразен, колкото изкуствените подови настилки.


За да развенчаем този мит, ви каним в шоурума ни на бул. „Симеоновско шосе” 77. Ще се изумите от богатата палитра с паркет, която можем да ви предложим. Със сигурност ще се влюбите в някой от видовете. Уникалността на всеки проект, когато се използва дървото като естествен материал, е гарантирана за разлика от изкуствените подови настилки, при които елементите могат да се повтарят безкрайно.


Мит № 5 Не може да се сменя и обновява често.


Не, че не може, а просто най-често няма нужда от това, тъй като паркетът е дълготраен, устойчив и като резултат от това е рентабилен. Според вида, който сте избрали и начина, по който го поддържате, бихме могли да ви ориентираме след колко години може да се наложи да го изциклите. След тази процедура той ще изглежда нов, и различен, тъй като под премахнатия слой ще се е открила нова текстура. Ако желаете, бихте могли и да го реновирате, така че не се доверявайте и на този мит.