Художествен паркет с флорални елементи

За нас създаването на художествен паркет е изкуство. Основен източник за вдъхновение на неговите създатели е природата. Флоралните мотиви са едни от най-често срещаните при художествения паркет. Елементите, които най-често се пресъздават, са цветята. Нежната им красота, богатството на багри и форми освен че доставят естетическа наслада на съзерцаващия ги, създават усещане за спокойствие и хармония, за дом и уют. Неслучайно те са неизменен източник на вдъхновение във всички сфери на изкуството и се пресъздават и в интериора.

Също като своите предшественици съвременните производители на паркет не спират да създават художествен паркет с флорални елементи. Разбира се, всеки със своя характерен почерк. По повод Цветница решихме да съберем за вас “букет” от паркетите с флорални елементи на партньорите ни от Foglie d’Oro. Повечето от тях може да видите и в шоурума ни на Симеоновско шосе 77. 

Азалия, “разцъфнала” върху пода

Започваме с най-новия вид фигурален паркет на Foglie d’Oro – Azalea. Той е включен в колекцията им Geometrie. Новата форма се предлага в множество вариации с вградени елементи от различен произход. Може да я откриете и във вариант с оребрени елементи за стена на дъщерната им фабрика Arte Brotto (сн. 3). 


Вдъхновениe от формите на листата – Petali

От почти две години работим с италианската фабрика Foglie d’Oro и Petali определено е сред най-харесваните от клиентите ни паркети. Предлага се във варианти, изработени с дъб и американски орех. Радваме се, че вече можем да ви покажем и наш изпълнен проект с него ето тук.  


Духът на класиката…

Вижте и как изглеждат класическите интерпретации на изкуството на художествения паркет при Foglie d’Oro. Те носят имената на някои от най-живописните градове в Италия (Флоренция, Сиена, Мурано) и на някои от най-известните дворци в страната . В тях се усеща истинският дух на това изкуство от дърво върху пода.  


Diamante Chic – лукс и изящество

Завършваме кратката ни разходка в цветната градина на Foglie d’Oro с Diamante Chic. Отново може да избирате между инкрустирани елементи от различен произход. Разбира се, предлага се и в класически вариант, изцяло изработен от дървесина.