Художествената мозайка на Sicis в интериора

Мозайката е един от елементите в интериора, който на пръв поглед ни е добре познат. В масовите представи у нас тя се свързва най-често с мокрите помещения в дома и с настилките в сиво-бели тонове от времето на социализма. А мозайката е много, много повече от това. Ние я преоткрихме благодарение на Sicis – най-добрия производител на художествена мозайка в света.

В представите на много хора у нас италианската фабрика е производител на плочки за баня. А всъщност тя е най-малко това.

Sicis е феерия от материали и цветове, в които потънеш ли веднъж, не ти се иска да излезеш. Тя е истинско съвременно изкуство за интериора. Такова, от което всеки дом се нуждае.

  Което може да вдъхне изненадващ, спокоен, цветен, магнетичен, уютен или просто различен живот на всяка едно кътче от дома. Там, където душата ви иска да се вдъхновява, да се зарежда и да отпочива. 

  Художествената мозайка на Sicis възражда едно вечно изкуство. Едно от най-старите, вплело в себе си изобразителното изкуство и архитектурата. Затова метафорично можем да наречем мозайката изкуство на квадрат. Неслучайно Микеланджело нарича мозайката „царицата на вечните картини“.

 

  Sicis проучва и надгражда вековния опит на майсторите от Равена – столицата на мозайката. Sicis е нарицателно за съвременните измерения на художествената мозайка в интериора. За четири десетилетия италианската фабрика се утвърждава като най-добрия производител в света. Тя създава тенденциите в областта благодарение на екипа си от опитни специалисти, на непрекъснатите проучвания и на патентованите си технологии, на смелостта, с която се впуска в нови начинания…

Няма пространство в дома, в което произведенията на Sicis не могат да се впишат в една или друга степен. Всичко е въпрос на въображение, усещане и бюджет, разбира се.

  От векове мозайката се смята и е луксозен и престижен продукт, белег за стабилност и благополучие, който придава различна стойност на интериора. Чрез индустриалното си производство Sicis непрекъснато търсят начини, по които да се впишат в различните бюджети на клиентите. Фабриката може да ви изгови цялостен интериорен проект, но може да ви предложи и множество елементи, които биха били чудесен акцент в дома. 

  Интериорите, реализирани с художествена мозайка на Sicis, са несравними един с друг. Тяхната уникалност се дължи на ръчната им изработка (всяка една от тесерите се изрязва и се поставя в композицията на ръка), на огромното разнообразие от използвани природни материали, както и на проектния принцип работата на фабриката. 

  Sicis е нарицателно за съвременните измерения на художествената мозайка в интериора. За четири десетилетия италианската фабрика се утвърждава като най-добрия производител в света. Тя създава тенденциите в областта благодарение на екипа си от опитни специалисти, на непрекъснатите проучвания и на патентованите си технологии, на смелостта, с която се впуска в нови начинания… Следващото поле за работа на Sicis е свързано с предлагането на луксозни интериорни решения. Те могат да бъдат както изключително екстравагантни и смели, така и много семпли и стилни.  

  Някои от клиентите са резервирани към избора на художествена мозайка в интериора. Те се опасяват дали би могла да се впише в концепцията им и как ще съжителства с останалите елементи. С реализираните си проекти и с визуализациите, които подготвят за клиентите ни, Sicis ни показват точно обратното. Мозайката подхожда прекрасно както на дървесината, така и на камъка – двата основни материала при луксозните интериори.

  Тя е изкуство, което съпътства човечеството през цялата му история и не е чужда на различните интериорни стилове, съпътстващи развитието му. Sicis може да предложи пищни и изпълнени с благородни метали композиции, така и семпли акценти, с които да допълни дизайнерската идея. Разбира се, италианската фабрика е корифей в проектите, в които може да разгърне изцяло своята мощ. Те обикновено оставят без думи, виделите ги на живо. Не могат да бъдат изцяло вписани в някой интериорен стил освен този, който някой ден вероятно ще носи името Sicis.

  Художествената мозайка на Sicis се изработва от специално подбрани и изключително качествени природни материали. Фабриката наследява и развива богатите италиански традиции при работата със стъкло, керамика, мрамор, оникс, благородни метали, платове. Тя патентова голяма част от процесите, при които достига до зашеметяващата визия на художествената си мозайка. Всяка от колекциите им блика от цветове, форми и текстури, които могат да бъдат постигнати с различни по вид материали.

  Върху пода, на стената или на тавана, върху ваната и мивката, върху интериорното стълбище, върху скулптурите и мебелите, върху вратите, като картина или пано, като феерична визуална преграда в помещенията…Навсякъде, където ви хрумне, може да заживее художествената мозайка на Sicis. Тепърва ще ви показваме различните решения на фабриката за всяко едно кътче на дома.