Тайните на бутиковия паркет

„Паркетсенс“ е бутик за паркети. Защо сме се нарекли така? Най-лесният отговор ще е, защото сме единствени представители на някои бутикови фабрики за паркет. Но всъщност какво прави един паркет бутиков? 

На първо място това са възможностите да бъде изработен по поръчка според специфичните ви търсения и предпочитания. Макар да предлагаме огромно разнообразие от естествен паркет, сме насреща и когато искате сами да “нарисувате” пода в дома си. Досегашният ни опит е показал, че пред производителите, с които работим почти няма ограничения по отношение на цвета, размерите и начертанията на паркета, които биха могли да изработят само за вас.

За да видите, че това не са само думи, влезте в обновената ни секция “Изпълнени проекти”. Там ще откриете редица примери, в които сме успели да реализираме по-нестандартните желания на клиентите си.

 

Следващата характеристика на бутиковите паркети е високото качеството на дървесината, възможностите за селектирането й и използването дори на редки видове. Предлагаме основно паркети, изработени от дъб, ясен, европейски и американски орех. Важно е да отбележим, че италианската фабрика “Foglie d’Oro”, на която сме единствени представители у нас, притежава свое собствено горско стопанство. Останалите производители, с които работим, използват дървесина от устойчиво управлявани източници с доказан произход. 

Една от най-характерните особености на бутиковите паркети, които ще откриете при нас, е ръчната им обработка. До всеки милиметър от повърхността им се е докоснала ръката на техните майстори-създатели. Ръчно дяланите паркети са запазена марка на италианските фабрики, с които работим. 

Обикновено ръчно се инкрустират и различните елементи при художествените и фигуралните паркети. Наредени върху пода, те могат да сътворят на него истинско изкуство от дърво. Изкуство, пред което ние от “Паркетсенс” вече девет години се прекланяме. 

За да се радвате дълго време на бутиковия си паркет, е важно да се погрижите за добрата подготовка на основата и за професионалния му монтаж. С тази цел създадохме „Паркетсенс ПРО“. С опита на екипа ни от майстори сме спокойни, че паркетът ви ще бъде монтиран качествено. Колегите ни също обичат предизвикателствата и с радост поемат по-нестандартните проекти на нашите клиенти.

Важна част от работата на “Паркетсенс” като бутик за паркет е да подбира най-новото и най-доброто на пазара за висококачествен естествен паркет. Ние сме единствени представители в страната на фабриките, с които работим. Всяка една от колекциите в шоурума ни е специално избрана от двамата му собственици – Анатоли Миланов и Георги Петков. Те ще консултират лично всеки от вас и ще ви съдействат, за да получите паркета си такъв, какъвто искате да бъде. А ако дойдете в шоурума ни на бул. Симеоновско шосе 77, ще се убедите как биха направили и невъзможното, за да изпълнят желанията ви.