Паркет в италиански стил

Италианският стил е добре познат на ценителите на изискания, елегантен и луксозен интериор. Всяко кътче в домовете на обитателите на Ботуша е добре премислено, изпълнено е с живот и разкош, носи спокойствие, топлина и уют на членовете на фамилията. Италианското разбиране за дизайн е с по-различни измерения. То е едновременно прагматично – интериорът трябва да е в услуга на всички, и идеалистично – неговите „носещи“ елементи трябва да са уникални и да се завещаят на следващите поколения. Ето защо всеки един детайл трябва да е близък до съвършенството, да е неповторим, да е с високо качество на материалите и на изработката, едва ли не да е вечен. Италианците се доверяват на своите съвременни майстори и фабрики, наследили изкуството на работата си от своите предци. Колкото повече ръчен труд в вложен в изработката на детайлите, толкова по-ценени и харесвани са те. Материалите, от които са изработени, задължително са основно от естествени материали с най-високо качество. Неслучайно много от тях са се превърнали в нарицателни за италианския стил.

На пода като най-голямата по площ хомогенна част от интериорния дизайн италианците обръщат особено внимание. Дървената подова настилка е една от най-предпочитаните заради естествения си произход и множеството й предимства, за които вече сме Ви разказвали. Характерни за паркета в италиански стил са ръчно обработените паркетини от благородна дървесина, които често пъти са и състарени. Произвеждат се само във фабрики с богати традиции в бранша. Цветовите им вариации са огромни, с цел да взаимодействат възможно най-добре с хроматичните решения за цялостното пространство. Размерите на дъските следват световните тенденции и предпочитанията на собствениците. За дизайните, в които паркетът е акцент, изборът пада върху художествените паркети. За интериорите в къщите извън града най-често предпочитани са широките и дълги негланцирани дъски.

Италианците са изкусни майстори на паркетите с инкрустирани елементи от различни благородни материали. На върха на класациите са създателите на изкуство върху дърво от Виченца Foglie Dʼoro. Колекциите им събират на едно място най-характерното за паркета в италиански стил – прецизна изработка, уникални проекти, инкрустирани елементи с благороден произход, високо качество, красота, стил, елегантност, цветово многообразие, адаптивност. Богатата им гама от колекции е обединена условно в три направления – за художествен паркет (Trame)за класически паркет (Prospective) и за различните интерпретации на т.нар. рибена кост (Simfonie). В бъдеще очаквайте да Ви разкажем повече за всяка една от тях.

От тази година „Паркетсенс“ е първият и единствен представител на „Foglie Dʼoro“ на нашия пазар. Запленени сме от изяществото, красотата и неповторимостта на колекциите им и обещаваме, че скоро ще може да се докоснете до тях „на живо“ в новия ни шоурум. Вече са факт и първите два проекта с паркет на реномираната италианска фабрика, които предстои да реализираме. Така че: очаквайте с нетърпение, ценители на италианския стил!