„Паркетсенс“ се включи в проекта за реконструкция на Американския колеж

„Паркетсенс“ стана част от мащабния проект за преустройство на сградата на Американския колеж в София. В продължение на близо четири месеца екипът ни работи в образователната институция като подизпълнител на „Геострой“ АД, избрана за реализацията на строителните дейности. Реконструкцията, строителството и ремонта започнаха през есента на 2016-та г., а на 18 май 2018-та бе официалното откриване на обновения кампус. „Паркетсенс“ се включи в работата по проекта в края на 2017-та след спечелен конкурс за поставяне на подова настилка и акустични панели в „Уитъкър Аудиториум“ – емблематичната зала в Блок 2, построена в началото на миналия век.

Аудиториумът бе едно от ключовите звена в новата концепция за сградата на Американския колеж. Предназначението му бе запазено, но значително модернизирано и обновено. Основното задание на „Паркетсенс“ бе да подготви основата и да монтира естествен паркет, а след това да изгради система за монтаж на акустични панели и да ги постави върху стените в залата. За реализацията му бяха избрани качествени продукти от канадската компания „Coswick”, която предлага както богато разнообразие от паркет, така и акустични панели. По този начин се постигна хармонично съчетание на цветовете и материалите за основните елементи от дизайна на аудиториума.

На площ от 400 кв.м. поставихме паркет от дъб, а предизвикателство за „Паркетсенс“ беше „обличането“ на множество елементи в аудиториума (стълби, колони, парапети) с него. От паркет и акустични панели екипът ни изработи и нова катедра за залата, която вече служи на академичната общност в колежа. При поставянето на акустичните панели ползвахме експертната помощ на партньорите ни от „Coswick”, с които си сътрудничим успешно вече шест години.

*Проектът за реконструкцията на Американския колеж в София се финансира от Фондация “Америка за България”, USAIDASHA, настоятелството на колежа и други дарители.