Отвори врати хотел по дизайн на Карл Лагерфелд

В самия край на миналата година отвори врати единственият хотел в света, изцяло по дизайн на Карл Лагерфелд. Той е част от луксозния казино курорт Grand Lisboa Palace Resort в южнокитайския град Макао. Модната легенда започва работа по проекта през 2016-та г. и до кончината си през 2019-та успява да завърши напълно интериорната си концепция.

За разлика от няколкото хотелски комплекса, в чиито дизайн участва частично, тук легендарният дизайнер подготвя интериора на всички 271 стаи и апартаменти, рецепциите, баровете, ресторантите, басейните…

В чуждите издания дизайнът на луксозния хотел е описан като: „амбициозен, авангарден подход към стила, който елегантно съчетава Изтока и Запада“.

Зашеметяващите акценти, родени от модния гений, са изпълнени от партньорите ни от Sicis. Мозайките им от злато, стъкло и мрамор пресъздават до съвършенство всеки един детайл, а качеството на изработката е на изключително ниво.

“Лагерфелдският” стил на хотела среща източното и западното изкуство и ги пречупва през съвременния поглед на своя създател. Sicis се оказват най-достойните производители, които могат да пресъздадат напълно идеите на гениалния творческия директор на Chanel.

дни от най-пищните акценти на Sicis са полукуполите, изработени от златни тесери, с които се отделят някои от местата в бара и ресторанта. Част от баните в хотела блестят в златно. Мраморните настилки в общите части са изработени отново от световноизвестната фабрика.

Всяка една от тесерите в проекта заема своето място в общата композиция благодарение на ръчния труд на майсторите художници в Sicis. Вижте как изглежда процесът по изработката на някои от по-големите детайли в хотела на Лагерфелд!