Някои от заблудите за естествения паркет

Естественият паркет се наранява бързо - не!

Естественият паркет се произвежда от природен материал с различна твърдост. Доколко ще е устойчив на нараняване зависи от вида на дървесината, от фабричната обработка на покритието, разбира се, и от експлоатацията на помещението. Производителите, с които си сътрудничим, са разработили специални устойчиви покрития. Те най-често са лакови. При локални наранявания лакираните повърхности трябва да се реновират изцяло, докато матовите позволяват да се реновира само засегнатият участък.  Канадският производител „Coswick” е разработил специалната технология Coswick Nano+ с 25-годишна гаранция на лакираната повърхност.

 

Естественият паркет се измята лесно - не!

Трислойните паркети са създадени с цел да неутрализират естествената склонност на дървесината да се измята. Долните им два слоя са положени така че фибрите им да са взаимно перпендикулярни и кръстосани. Това осигурява контрабаланс, противодействащ на измятането. Дървеният материал, използван за производството на качествените паркети, преминава през дълъг процес на естествено изсушаване (2-8 мес.), при който се извлича остатъчната влага. Ако при монтажа се спазят изискванията за влажност на основата и на помещенията, а след това паркетът е подложен на нормална експлоатация, няма защо да се притеснявате, че ще се изметне.


Естественият паркет събира повече прах - не!

Количеството на праха, което се задържа върху пода е едно и също за всички настилки. Може да изглежда повече или по-малко в зависимост от цвета и гладкостта им. Покритията на паркетите, които предлагаме, имат антистатични, а с това и антиалергични свойства.


Естественият паркет не предоставя богат избор на цветове - не!

Това дори не трябва и да си го помисляте! Трудно ще изброим цветовите вариации при всички производители, с които работим. Ако не откривате сред палитрите ни търсения от вас цвят, бихме могли да го поръчаме.


Естественият паркет не предоставя богат избор на размери - не!

Още еднa заблуда. Ние предлагаме наистина изумително разнообразие от готови размери, както и възможност паркетините да бъдат изработени по зададени от вас характеристики. Най-много варианти има при трислойните паркети.


Естественият паркет е само за интериора - не!

Декингът, който се изработва от устойчива на атмосферни влияния и на натоварване дървесина, е предназначен за екстериора.

Важно е да го омаслявате два пъти годишно, за да се възстанови и да ви служи дълго във времето.


Естественият паркет се поддържа трудно - не!

Всъщност е точно обратното. Достатъчно е да се прахосмуче и да се мие с подходящи за финиша му препарати. Още за почистването на естествения паркет може да прочете тук.


Естественият паркет е лукс - не!

Няма да спрем да повтаряме, че изборът на естествен паркет е дългосрочна инвестиция. За да го купите, ще ви е необходим по-голям бюджет, но той ще ви се изплати с годините.