Накратко за предимствата на сухите подове

През последните десетилетия търсенето на т.нар. сухи подове в световен мащаб нарастна значително. У нас тази тенденция навлиза сравнително по-бавно, но през последните години все повече стават хората, които ги предпочитат. За да сме отново в час с тенденциите, в Parketsense решихме да ги изпробваме. Спряхме се на системата Jumpax Nature за основа в новия ни шоурум и останахме изключително доволни от крайния резултат. Тя е на световноизвестния холандски производител Unifloor и в бъдеще смело ще я препоръчваме на клиентите си. Ето какви са накратко според нас основните предимства на сухите подове пред добре познатите ни замазки. Смятаме, че те са причината за все по-сериозното им търсене.

Както личи от името им, сухите подове нямат нужда от време за изсъхване и изчакване, преди да се постави избраната подова настилка. Монтажът й би могъл да започне непосредствено след полагането на сухия под, така че едно от основните им предимства е пестенето на време. То е определящ фактор особено когато става дума за мащабни проекти с множество подизпълнители. Разбира се, времето е също толкова ценно и за новодомците, които нямат търпение час по-скоро да заживеят в дългоочакваното свое жилище. Сухите подове могат да намерят приложение и при реновирането на сгради, когато се подменя подовата настилка и се търси подобряване на основата й.

Друго основно предимство на този вид системи е значително по-добрата топло и шумоизолация, както и устойчивостта на влага и мухъл.  Не по-малко важно е, че сухите подове се монтират бързо, лесно и чисто. Те са рентабилни, а производителите им могат да предложат гъвкави решения, съобразени с бюджета на различните проекти. Сухите подове покриват всички необходими изисквания към основата – създават стабилна, устойчива, гладка и равна повърхност, върху която безпроблемно може да се постави подово покритие с различен произход.

Съвременните производители предлагат редица решения, съобразени с различните характеристики и предназначения на подовите настилки, които ще бъдат положени върху тях. Доскоро единственият недостатък на сухите подове – това, че са неподходящи за мокри помещения, вече е преодолян, и новите ни партньори от Unifloor намират решения и за тях. Главозамайващ е изборът между възможностите, които предлагат и спокойно можем да кажем, че за тях няма невъзможни основи и покрития. Те разполагат с разнообразие от предложения при всякакви ситуации и за различни цели, а сухите им подове са висококачествени, практични и екологични. В следващите ни публикации ще Ви разкажем повече за тях. Ако искате да спестите време и да осигурите стабилна основа за избраната от Вас подова настилка, се свържете с нас! Заедно ще направим най-добрия избор, а екипът на Паркетсенс ПРО ще го реализира на практика.