Колекцията „Tratti“ – модерният облик на естествения паркет

Естественият паркет в представите на повечето от нас носи само цвета на дървесината, от която е произведен. Това е причината някои клиенти с определени цветови предпочитания да избират друг вид подова настилка. За тях обаче имаме една добра новина и едно важно уточнение. Уточнението ни е, че паркетът може и да е цветен.

А добрата новина идва от италианската фабрика „Tavar”, с която многократно сме изпълнявали custom проекти по зададен цвят. Тя e свързана с последната им колекция „Tratti”, която предлага палитра от 20 нови цвята.

Колекцията е резултат от сътрудничеството на „Tavar” с младото студио за интериорен дизайн „Randomdesign”. Те успяват да съчетаят характерните за дървесината цветове с предпочитаните от дизайнерите нюанси на сивото, зеленото и синьото, и създават палитра, значително по-различна от тези на останалите производители на паркет. Особено ефектни са металическите й нюанси (rose gold, silver, titanium, golg).

Освен с цветовете „Tratti” впечатлява и с формата и размера на паркетините – правоъгълна, крадратна, ромбоидна, както и с възможните комбинации помежду им. Малките им размери (от 50 на 350 мм. до 200 на 1400 мм.) ни завръщат в зората на паркетното изкуство и придават деликатност и елегантност на колекцията. Въпрос на въображение и избор е по какъв начин ще решите да ги разположите, за да наредите и оцветите пода. Неслучайно в превод от италиански името на колекцията означава „дали“. Комбинациите между формите, цветовете и размерите могат да бъдат безбройни. „Колекцията се предлага във вид на двуслоен паркет с дебелина 11 мм. (горен слой 3 мм дъб). Съвсем скоро ще може да я видите и в новия ни шоурум.

 С многообразието от форми, цветове и размери колекцията „Tratti” задава визията на модерния естествен паркет, който следва съвременните тенденции в дизайна и е значима част от интериора на дома. С колекции като тази за пореден път можем да кажем, че се гордеем с работата на фабриките, с които работим. Страстта, която влагат в нея, я превръща в истинско интериорно изкуство.