За рибената кост в сегашно време

Засиленият интерес към рибената кост е сред водещите интериорни тенденции в световен мащаб. Неслучайно в наши дни производителите търсят все повече възможности, за да подчертаят красотата на тази класическа фигура. Тя се оформя от разположени перпендикулярно една на друга паркетини с малки размери. Повече за основните способи за редене може да видите тук

Партньорите ни от канадската компания Coswick както винаги реагираха бързо на световните тенденции и представиха своята нова линия с рибена кост. В модерната им интерпретация тя е с размери, близки до класическите, но малко по-тесни и по-дълги (дължина 577,85 мм, широчина 82,55 мм.). Така излъчването на формата става още по-изискано и елегантно, и се вписва в общата тенденция за предпочитание към по-дългите паркетини.

Цветовата гама, в която Coswick представят новата си рибена кост, е вдъхновена от природата. Акварелните й тонове дават огромни възможности за съчетаване с разнообразни интериорни решения. Създаването на паркет с по-приглушени багри е решение на компанията, продиктувано от желанието да дадат свобода на творческите решения при интериорите с по-ярки и наситени тонове. Така те ще могат да се откроят елегантно и да изпъкнат, а подът ще носи така необходимото в дома усещане за хармония и спокойствие.

Според своите създатели шестте нови цвята, в които представят рибената си кост, изобразяват „онзи кратък момент в ранната лятна утрин, когато всички цветове са бледи, прозрачни и нежни и очакват първите слънчеви лъчи“ (Татяна Жигар от Coswick). Новите декори на канадските ни партньори неслучайно носят имена на “водни” цветове – Aqua White, Raw Sienna, Titanium Buff, Davy‘s Grey, Spinel Grey, Payne‘s Grey. Вижте ги в съчетание с ярки и пъстри тонове: