Броени дни до началото на „Турнир Пловдив“

 Турнир Пловдив е най-мащабното събитие у нас, което събира на една сцена професионалистите във фитнеса и боддибилдинга. В края на седмицата очакваме неговото двайсето поредно издание, което ще е и квалификация за Балканското и за Европейското първенство. Първият му ден (20-ти април) е отреден за регистрация на участниците, за теглене и мерене и за техническа конференция на всички съдии и водачи на отбори.

  Състезанието за мъже и жени ще се проведе на 21-ви с начален час от 11. То е разделено на две части. По време на първата участниците ще дефилират в категориите: фитнес –жени, бодифитнес – жени, физик – жени; мускулеста физика – мъже, физик – мъже, културизъм – ветерани, класически културизъм – ветерани. Втората е отредена за състезаващите се в бикини фитнес – мастерс, уелнес фитнес –жени, бикини фитнес – жени, културизъм – мъже, културизъм – мъже абсолютна. Неделният ден е отреден за представянето на категориите при младежите и девойките. Екипът на “Паркетсенс” ще е там, за да подкрепи момичето, чиито снимки напоследък виждате често на страницата ни. 

  Златина Дерменджиева, с която вече Ви запознахме, ще се състезава в категорията Бикини фитнес при жените и при девойките. Тя се подготвя под ръководството на многократния шампион Румен Спецов. Златина ще демонстрира своята походка и ще направи сравнителни завъртания на 90 градуса в бански костюм в две части.

  Организатор на спортната проява е Българската бодибилниг и фитнес федерация с президент Янко Бойкинов. Домакините от спортен клуб „Масъл Арт“ и списание „Мускули и фитнес“ са избрали за провеждането й Палата 7 на Панаирния град в Пловдив.