Рекламното лице на „Паркетсенс“ ще участва на „Турнир Пловдив“

Златина Дерменджиева, която отскоро е рекламно лице на “Паркетсенс”, се подготвя за участие в най-голямото събитие у нас, посветено на фитнеса и бодибилдинга. През април тя ще стъпи за пръв път на подиума на „Турнир Пловдив“, който се провежда за 20-та поредна година. Организатор на спортната проява е Българската бодибилдинг и фитнес федерация, а нейни домакини са „Спортен клуб Масъл Арт“ и сп. „Мускули и фитнес“.

   Тазгодищното издание на турнира ще започне на 20-ти и ще завърши на 22-ри април. На 20 и 21-ри ще се проведат квалификациите за определяне на националния отбор при мъжете и жените, а победителите ще получат право за участие на Европейското първенство в Испания и на Балканското в Румъния. В програмата за всеки от дните са предвидени по два тура с начало съответно в 11 и в 16 часа. В неделя (22 април) от 15 часа ще се състои Държавното първенство за юноши, младежи и девойки. „Турнир Пловдив“, заедно с богатата го съпътстваща програма, ще се проведе в Палата 7 на Панаирния град.

   Златина Дерменджиева ще се състезава при девойките и при жените в най-елегантната и красива спортна дисциплина на форума, в която традиционно има най-много участнички – „Фитнес Бикини“. 

Тя тренира под ръководството на Румен Спецов – многократен републикански шампион по Културизъм с двадесетгодишен опит като състезател и наставник.

  От 2010-та година Международната федерация по бодибилдинг и фитнес признава „Фитнес Бикини“ за самостоятелна спортна дисциплина и от тогава до днес практикуващите я по цял свят, включително и у нас, непрекъснато се увеличават. Причината за огромния интерес към нея се крие в отличните естетични резултати, постигнати със здравословно хранене и начин на живот в подходящ баланс с фитнес упражнения, които подчертават красотата на женските извивки.

    При оценяването журито обръща внимание на хармоничната линия на тялото, на неговата пропорционалност, на общия външен вид и привлекателност, а претендентките имат само минута, в която да го впечатлят със своето дефиле и позиране. Всеки един допълнителен детайл във визията на състезателките е от значение – обувки, сценично облекло, грим, маникюр, прическа, бижута… Изключително важен е тенът, който е задължителен и се нанася неколкократно. Това са само част от причините „Фитнес Бикини“ да се смята за най-женствения сред останалите спортове в областта на фитнеса и бодибилдинга.