Чарът на паркета от американски орех

Едни от най-впечатляващите ни проекти са изпълнени с американски орех. Tова се дължи както на уменията на производителите, с които работим и на колегите ни от “Паркетсенс ПРО”, така и на особеностите на самата дървесина. Естетическите характеристики на американския орех са запомнящи се и добре познати на ценителите на естествените материали в интериора. Топлите и преливащи нюанси на кафявото (от светло до шоколадово) и изразителната му текстура създават усещане за стил и уют. Няма клиент, посетил шоурума ни на бул. Симеоновско шосе 77, който да не се впечатли от паната ни с американски орех. Затова често пъти казваме, че ако някой хареса паркет от орех, ще му е много трудно да избере друга дървесина.

Американският орех се предпочита и заради чисто практичните му свойства – много добра твърдост и устойчивост, лесна ръчна и механична обработка. Както личи от името му, той расте в някои от частите на Северна Америка. Американският орех има по-нестандартна форма (стволът му е висок и прав, но много разклонен) и затова е много трудно да се намери висока селекция без значително разнотоние, беловини и чепове. Но пък ако се запазят и обработят професионално, те само могат да подчертаят чара на дървесината.

Селектираният американски орех неслучайно е една от най-скъпите дървесини в световен мащаб. В „Паркетсенс“ може да откриете голямо разнообразие паркети от американски орех на различни производители. Снимките към публикацията са от наши проекти с различни селекции американски орех – по-пъстри и по-еднородни на канадските ни партньори от “Coswick”. Паркетините от последната снимка са произведени по custom размери на клиентите ни. Още от изпълнените ни проекти може да видите тук.