fbpx

Естественият паркет се наранява бързо

Това е един от митовете за естествения паркет, които вече сме опровергавали в други наши публикации. Естественият паркет се произвежда от природен материал с различна твърдост. Доколко ще е устойчив на нараняване зависи от вида на дървесината, от фабричната обработка на покритието, разбира се, и от експлоатацията на помещението. Производителите, с които си сътрудничим, са разработили специални устойчиви покрития. Те най-често са лакови. При локални наранявания лакираните повърхности трябва да се реновират изцяло, докато матовите позволяват да се реновира само засегнатият участък.  Канадският производител „Coswick” е разработил специалната технология Coswick Nano+, която дава 25-годишна гаранция на лакираната повърхност.

Естественият паркет се измята лесно?

Не, не е вярно. Разбира се, изключително важно е познаването на дървесината и нейното поведение в различна заобикаляща среда, както и спазването на нормалните изисквания за експлоатация. Дървеният материал, използван за производството на качествените паркети, преминава през дълъг процес на естествено изсушаване (2-8 мес.). В процеса на производство се извлича остатъчната влага, за да се достигнат оптимални стойности от около 9 %. Трислойните паркети са създадени с цел да неутрализират естествената склонност на дървото се измята. Долните им два слоя са положени, така че фибрите им да са взаимно перпендикулярни и кръстосани. Това осигурява контрабаланс, противодействащ на измятането. Следващият важен момент е свързан с монтажа. Ако при него са спазени професионалните изисквания за температура и влажност на основата и на помещенията, няма защо да се притеснявате, че естественият ви паркет ще се изметне. Още за изискванията при монтажа на паркет, може да видите тук.

Естественият паркет събира повече прах.

Количеството на праха, което може да се задържи върху пода е едно и също за всички настилки. Може да изглежда повече или по-малко в зависимост от цвета и гладкостта им. Покритията на паркетите, които предлагаме имат антистатични, а с това и антиалергични свойства.

Естественият паркет не предоставя богат избор на цветове.

Това дори не трябва и да си го помисляте! Трудно ще изброим цветовите вариации при всички производители, с които работим. Ако не откривате сред палитрите ни търсения от вас цвят, бихме могли да го поръчаме към производи.

Естественият паркет не предоставя богат избор на размери.

Още еднa заблуда. Ние предлагаме наистина изумително разнообразие от готови размери, както и възможност паркетините да бъдат изработени по зададени от вас характеристики.

Естественият паркет е само за интериора

Производителите изработват и декинг, който е предназначен за екстериора. Той се изработва от устойчива на атмосферни влияния и на натоварване дървесина. Това, което трябва да правите, след като сте станали собственици на декинг, е да го омаслявате два пъти годишно, за да се възстанови и да ви служи дълго във времето.

Естественият паркет се поддържа трудно

Всъщност е точно обратното. Тъй като качественият паркет не задържа замърсявания, той се поддържа наистина лесно. Достатъчно е да се мие с препоръчаните от производителя детергенти и периодично да се освежава с правилните масла или вакси (за олирания паркет). Така вашият паркет винаги ще изглежда прелестно. Лакирането е процес, при който миризмата остава с месеци. Препоръчваме ви да използвате лакове на водна основа, които значително намаляват отделянето на летливи вещества (най-често това са разтворителите, използвани при традиционните полиуретанови лакове). Повече за почистването на естествения паркет може да прочете тук.

Естественият паркет е лукс

Няма да спрем да повтаряме, че изборът на естествен паркет е дългосрочна инвестиция. За да го купите, ще ви е необходим по-голям бюджет, но той ще ви се изплати напред във времето. Нещо, което не бихме могли да кажем за имитиращите го настилки. Освен това основна цел на голяма част от производителите е да направят все по-достъпни цените на паркетите си. В шоурума на “Паркетсенс” може да откриете най-голямото разнообразие от естествен паркет среден и висок клас у нас. 

Как да се свържете с нас

Анатоли Миланов

0878 374 635

Георги Петков

0878 622 623

от понеделник до  петък 10.00 – 18.00

В събота 10.00 – 17.00 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка.

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 374 635 0878 622 623

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни.
Посетете ни.

Pin It on Pinterest