fbpx

Подходящ ли е естественият паркет за подово отопление?

Да, подходящ е, ако се спрете на трислоен или на двуслоен паркет. Изобщо не се колебайте дали да поставите подово отопление под естествения паркет. Участвали сме в стотици такива проекти и ви гарантираме, че комбинацията помежду им е страхотна. Това се дължи както на особеностите на дървесината като естествен материал с изключително добра топлопроводимост, така и на предимствата на системите за отопление на пода. Необходимо е само да следвате инструкциите за екплоатация от производителя на подовото отопление и да изберете подходящ паркет. 

Дървесни видове като клен и бук не трябва да се използват върху подово отопление, тъй като са по-чувствителни към напрежението, създавано от този тип инсталации. Масивните паркети също не са подходящ вариант заради голямата им чувствителност към промени във влажността и температурата. Основните видове паркет, които предлагаме в Паркетсенс, са с горен слой от дъб, ясен или орех. Те са подходящи за монтаж върху подово отопление. 

Какво бихме ви посъветвали?

Планирайте внимателно

Планирайте изключително внимателно процесите, свързани с подготовката на пода. От паркета зависи какво ще е нивото на останалите настилки. Добре е възможно най-скоро след поставянето на подово отопление да бъдете посетени от наш специалист. Той ще заснеме помещенията, ще определи нивата и ще даде т.нар. кота готов под. С нея ще трябва да се съобразят монтажистите на останалите подови настилки.

Изберете паркета отрано

Не се заблуждавайте, че имате още много време и не отлагайте избора на паркета. Съветваме ви да се спрете на вида и размера му веднага след грубия строеж. Ще се убедите, че така ще ви е много по-лесно с напасването на останалите интериорни елементи. По-добре е да сте спокойни, че паркетът вече ви очаква в склада ни, отколкото да се наложи да направите компромис при избора му на по-късен етап. 

Потърсете добри специалисти

Задължително се обърнете към специалисти, на които може да се има доверие. С тях ще си осигурите спокойствие и ще спестите време, нерви и разходи. Това важи както за поръчката и доставката на паркета, така и за неговия монтаж. Как да ги откриете? Те си личат по резултатите от работата им и от отзивите на клиентите. Разгледайте секцията Изпълнени проекти на сайта ни и вижте в Инстаграм как работят момчетата от Паркетсенс ПРО.

Поставете саморазливна замазка

Не се отказвайте от саморазливна замазка, освен ако нямате сериозни основания за това. Практиката ни е показала, че по-голямата част от замазките, които се поставят върху подовото отопление  у нас не са равни и достатъчно здрави за монтаж на паркет. Ние препоръчваме на клиентите си качествените немски замазки на Uzin, които колегите ни от Паркетсенс ПРО полагат. Смятаме, че те са най-добрият избор на пазара ни в момента. 

Това според нас е достатъчно да знаете в началото за монтажа на естествен паркет върху подово отопление. Неслучайно в текста не поместихме специфичните технически характеристики и терминология. Излишно да се обременявате с тях на този етап. Замерванията, изчисленията, проектирането, планирането и логистиката са наше задължение, ако сте ни клиенти. Смятаме, че за вас е най-важно да изберете подходящ за идеите и бюджета ви паркет, който да е монтиран професионално и в срок. И разбира се, най-важното от всичко, написано до момента, е крайният резултат – да имате топъл и уютен дом, който да споделяте с любимите си същества. Физическите му измерения започват от пода и се градят върху него. Насреща сме, за да ги „запълним“ с качествени и естествени материали.

Ако имате още въпроси, свързани с темата, не се колебайте да ни потърсите!

Как да се свържете с нас

Анатоли Миланов

0878 374 635

Георги Петков

0878 622 623

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка.

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 374 635; 0878 622 623

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни