fbpx

Добре дошли в необятния свят на SICIS!

Пренесохме част от магията му в шоурума ни. Тя може да заживее и във вашия дом!

 

 

 

Може да разчитате на Паркетсенс за персонално отношение към вашия проект както и за професионален монтаж на продуктите на Sicis! 

 

Влюбихме се от пръв поглед в това малко познато у нас изкуство. Близо две години ни отне изграждането на партньорски отношения със SICIS. С днешна дата в шоурума ни може да видите селекция на някои от най-интересните им продукти.

Мечтаем си един ден да направим самостоятелен шоурум на SICIS в България. А докато изпълним поредната си мечта,  ще представяме изкуството на фабриката в Паркетсенс. Все пак мозайката е интериорен елемент, който си съжителства прекрасно в компанията на естествени материали като дървесината. 

Италианската фабрика, която ще сбъдне вашите мечти за уникален интериор, е  създадена през 80-те г. в гр. Равена – една от световните столици на мозайката. SICIS наследява и придава модерна визия възражда на това вечно изкуство от камък и стъкло.

Зад портфолиото на фабриката стоят стотици творци в различни области, които обединяват усилията си и създават не само мозайки, а и цялостни решения за интериора. Сред гост дизайнерите на мебелите уникати на SICIS са световноизвестни модни дизайнери и редица утвърдени студия за дизайн.

Постепенно нараства и броят на нашите изпълнени проекти с продукти на италианската фабрика. Доверили сме монтажа на Sicis на колегите ни от Паркетсенс Про и сме страшно вдъхновени от изкуството, което създаваме заедно. 

 

True Artworks

За нас Sicis на първо място е изкуство. Започваме представянето му с колекцията, в  която италианската фабрика интерпретира образци от световното изкуство от различни епохи. Изкуство, умножено по две – така бихме могли да наречем колекцията True Artworks. Тук изкуството на мозайката и изобразителното изкуство са в уникална симбиоза помежду си. Част от произведенията в колекцията са представени  в автентичния си вид, а други са леко трансформирани от Sicis. В True Artworks оживяват емблематични произведения на Микеланджело, Арчимболдо, Климт…

 Wonderful

В колекция Wonderful италианската фабрика ни представя своите зашеметяващи възможности в изкуството на художествената мозайка. Wonderful е своеобразна галерия, в която е показан целият спектър от изкуството на Sicis. Тук ще видите удивително пресъздадени елементи от флората и фауната, впечатляващи портретни образци, многообразие от геометрични форми, водопади от мозайка и мн., мн. др. Всичко, което вдъхновява Sicis и със сигурност ще вдъхнови и вас!

 i-Pix

В колекцията i-Pix може да избирате и да комбинирате над 500 различни цвята. Може да импровизирате с тях, за да изградите своя уникален интериор. В i-Pix могат да бъдат взаимствани идеи и форми от всички останали колекции на фабриката. Неслучайна е аналогията с най-малката цифрова единица – пикселът.

 Flower Power

Флоралните елементи са едни от любимите на Sicis. Включени са в много от композициите им, а в колекцията Flower Power дизайнерите им са отприщили въображението си само в тази посока. Слънчогледи, нарциси, маргаритки, рози, водни лилии, лалета… Не можем изброим видовете цветя, които са ги вдъхновили. Flower Power е колекция, която съперничи по красота на най-нежните и красиви природни елементи.

 Jakuchu

Художествената мозайка на Sicis пресъздава изкуството на един от емблематичните японски творци – Ito Jakuchu. То е избрано заради небивалото му богатство от цветове и природни елементи. Картините му създават усещане за вечна пролет, за свобода, за единство с природата… Истинско предизвикателство и вдъхновение за ръцете на майсторите от Равена, създатели на колекция Jakuchi.

 Orientale

Вдъхновението за колекция Orientale идва от богатството на багрите и елементите, използвани в Далечния изток през 18-ти и 19-ти век. Sicis ни показват как техният разкош без угризения може да заживее и в съвременния интериор. Някои от елементите в колекцията се изработват с инкрустирано злато, сребро и платина. Вграждането на всяка една от тесерите в общата композиция е изцяло ръчно.

 Shades

Красотата, силата и излъчването на съвременните жени, уловени в една магнетична колекция. Shades е създадена, за да вдъхва увереност и самочувствие на нежната половина от човечеството. Очите са скрити със слънчеви очила, защото зад тях може да стои всяка една жена. Неслучайно и цветовете на аксесоарите могат да бъдат променяни според индивидуалните предпочитания на клиентите.

 Merilyn

Изкуството винаги ражда изкуство. Творецът Мерилин Монро, превъплътен в изкуство, старо колкото човечеството. Така от Sicis ни въвеждат в двете им колекции, посветени на кино легендата.  Те са изработени от стъклена мозайка въз основа на нейни художествени портрети. Кадрите са заснети през 50-те години от станалия известен с тях фотограф Milton H. Greene. Фотосът “Ballerina” е обявен за един от трите най-въздействащи портрета на 20-ти век. 7 от порттретите са представени в поп-арт стил със смели и ярки цветове.

 Hedonism

Красотата на човешкото тяло вдъхновява творците от всяко поколение. Всеки един от тях го пречупва през своята собствена призма. С Hedonism партньорите ни от Sicis представят своята интерпретация на  красотата на човешкото тяло. Тя носи удоволствие от ежедневното му съзерцание в различни елементи на интериора.  Художествената мозайка в колекцията се изработва от стъклени тесери.

 Sculptures

Една различна колекция, в която Sicis показват уменията си да “обличат” с мозайка всякакви триизмерни повърхности. Както и да подкретят съвременните творци, разбира се. Фигурите са по дизайн на Francesca Fabbri. Те са създадени специално за тази колекция на Sicis.

 Skyline

Създателите на изкуството със знака на Sicis се вдъхновяват не само от миналото и от ярките цветовете. Градският начин на живот, неговите обитатели и емблематичните за него сгради също са повод за вдъхновение. Колекцията Skyline ни отвежда в някои от най-големите световни мегаполиси и в романтични италиански градове. Погледът на Sicis към тях е най-често панорамен, с акцент върху геометриите на града. Мозайките са представени основно в сиво-черната гама, а в някои от тях са вмъкнати топли акценти.

 Cosmati

Колекцията Cosmati е вдъхновена от италианската фамилия Cosmati, прочутата със своите мозайки. Тя съхранява и предава седем поколения уникалността на своето изкуство. Характерният  стил на фамилията е емблематичен за света на мозайката. Типични за него са перфектно изпълнените съчетания от геометрични фигури с идеална симетрия, вплетени една в друга. Мозайките на Cosmati украсяват знакови за епохата на Средновековието частни и обществени сгради. И до днес математическия им ред е обект на възхищение и на множество изследвания. Обширното им проучване от страна на Sicis позволява на фабриката да интерпретира и да развие изкуството на Cosmati.

 The Rug

В колекция The Rug един от най-топлите и пъстри елементи в интериора – килимът, е “изплетен” от множество тесери. Всъщност мозаечните килими имат богата, но позабравена история. Тя ни отвежда още в Римската империя. В наши дни Sicis са се заели да придадат съвременни измерения на това различно решение за килим върху пода. Всяка една от тесерите в композициите на фабриката е ръчно изрязана и поставена на своето място.

 SicisStone

Партньорите ни от Sicis умеят да боравят изкусно и с мрамор и оникс. SicisStone е едно от доказателствата за това. Те възраждат със своя почерк още еднa позабравенa традиция за облицоване пода. Мраморните и каменните плочи от колекцията се изрязват с водна струя, за да се създаде повърхност с неповторима лекота и елегантност. В тях може да бъде вградена на ръка и художествена мозайка. Оставяме снимките да говорят за ефекта, за който няма времеви измерения.

 Vetrite

Vetrite е стъклената перла в огърлицата на Sicis. Родена е като широкоформатно решение за интериори, в които се търсят играта на отраженията, отблясъците, огледалният ефект. Vetrite се произвежда по патентована технология, която комбинира модерните способи с традициите на италианците в производството на стъкло. Въпреки ефирния ефект, който създава, колекцията е изключително здрава и устойчива. Предлага неограничени възможности за облицоване на всякакви повърхнини в интериора. В стъклената конструкция могат да бъдат споени различни по вид материали (полимерни филми, термо фолио, метални фолиа, текстил и др.), които създават през стъклото изключително интересни визуални ефекти.

 Gem Glass

Колекцията Gem Glass е произведена по патентована технология на Sicis. Тя е родена от богатия им опит и обширните им проучвания на стъклото и скъпоценните камъни. Тук двата материала преливат един в друг и заедно изграждат небивало красиви амалгами в най-различни природни тонове. Gem Glass се изработва в множество вариации с възможност за избор на текстура на повърхността (непрозрачен, полупрозрачен, металически или кадифен ефект).  Възможно е добавяне и на подсветка.

 Fenix

Fenix е серия от класически мозайки с квадратна форма с размер 15 мм. Нейните пъстри и топли тонове напомнят оперението на възкръсващата от пепелта птица Феникс. Колекцията е наречена така и защото при създаването й се влагат остатъчни материали. Това я прави най-бюджетната колекция на фабриката (ако изобщо можем да говорим при Sicis за нещо подобно).

 Metallisimo

Електрически, бляскав и въздействащ – така описват от Sicis света на Metallismo. И добавят: той не е за хора със слаби сърца. Стоманените и месинговите тесери в различни форми и размери могат да оформят ефектни електрически комбинации. Те са подходящи за акцент както в класическите, така и в модерните интериори. Изключително подходящи са за особено актуалния напоследък индустриален стил.

 Sicis Gold

Sicis нямаше да е Sicis без своята златна колекция. Благородният метал, символ на лукс, разкош и благосъстояние, е един от най-предпочитаните от италианската фабрика. Той напълно съответства на продукцията й от най-най-висок клас. Златото, което Sicis влaгат в тесерите, разбира се, е 24-каратово. Всяка една от тях е изрязана и поставена ръчно в композицията. Формите, в които се изработват, включват целия възможен диапазон на фабриката. Ето защо ще видите изработени с тях и елементи от останалите колекции на Sicis.

 Fibers

Партньорите ни от Sicis определят колекцията си като водопад от тесери с различни форми, цветове и размери. Fiber е една от мозаечните колекции на Sicis, които се предлагат в различни формати и материали. Формите варират от квадрат до тънка, правоъгълна форма за получаването на много елегантния геометричен ефект „водопад“. Материалите, от които може да се изработи “водопадът”, са: стъкло, огледално стъкло, мрамор, платина, злато и др.

 Neoglass

Neoglass  представя мозайки от стъкло, създадени специално за дизайна на пода. Изключителната им здравина ги прави подходящи за помещения с частен, но и с обществен характер. Колекцията предлага огромни възможности за съчетаване на форми, цветове и размери. Както казват от Sicis, тя е много повече от мозайка за пода. Тя може да го превърне в истинско произведение на изкуството. Дизайнът й може да продължи и по останалите повърхнини в дома. Neoglass се предлага се в 11 различни стила с цветове и форми, вдъхновени от природата.

 Basic

Името на колекцията Basic може да ви подведе, че предлага по-малко вариации, от които да избирате. Всъщност тук отново ще откриете огромно разнообразие от комбинации на различни материали и цветове. Bacis залага на контраста между пълното и празното, между светлото и тъмното, между различните материали и повърхности.

 Structura

Колекция Structura използва класическата квадратна форма, но я представя в множество комбинации с различни размери, дебелини, текстури и цветове. При амалгамата помежду им се получава интересен триизмерен ефект. Може да избирате между готови комбинации от цветове и размери или да изградите своя собствена палитра. Разбира се, колекцията се предлага и във вариант, при който няма разлика в размерите и визията на тесерите. Няма място в интериора, на което да не може да бъде поставена композиция от Structura. Колекцията може да се използва само като акцент или за цялостна облицовка на повърхнината.

 Diamond

Ромбоидната форма на Diamond позволява три начина за подреждане на тесерите едни до други. Специфична им изработка позволява да се създаде триизмерен ефект при полагането им  върху повърхността. Няма ограничения в приложението и визията, която може да се постигне само с тях и в комбинация с други форми. С Diamond се изработват както изчистени решения без или със съвсем малки акценти, така и пищни флорални и други елементи.

 Crystal

Crystal е изцяло авторска колекция на Sicis. Тя се предлага в изобилие от форми и цветове. Възможните комбинациите на тесерите в Crystal са неизброими. Те позволяват изграждането на коренно различни визии – подходящи както  за луксозен модерен апартамент така и за декорация на арабски хамам. Могат да се използват и в интериора, и в екстериора. Размерите на тесерите с формата на шестоъгълник са 1х1, или 1,5х1,5 см. и могат да бъдат комбинирани с голяма част от другите колекции на италианската фабрика.

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни