fbpx

Луксозен италиански паркет

В „Паркетсенс” ще откриете паркет, който ще разказва Вашата история и на следващите поколения! Защото за Италия, както и за италианския паркет един живот не е достатъчен!

Естествен паркет от Италия

Били ли сте в Италия? Усетихте ли я с всяка пора на тялото си? Запленихте ли се от нея? Бленувате ли да пренесете част от атмосферата й в своя дом? Да се почувствате така все едно още пиете чаша вино в изискания ресторант и се наслаждавате на отминаващия ден, а умората бавно напуска тялото Ви. По-късно да затворите вратата на стаята зад гърба си, да свалите обувките си, да се метнете върху леглото и незабравимите гледки от отиващия си ден да не Ви дават да заспите и да искате отново, и отново да ги изживеете. Италия… Ако сте били там, тя става част от душата Ви.

Може би сте забелязали пиететът на местните хора към природата и естествените материали, които претворяват с любов в различни елементи от интериора. “Сърцето” на Италия може да “тупти” под нозете Ви и у нас! Естественият паркет, създаден от най-добрите майстори в света, ще съживява всеки ден спомените Ви за тази великолепна страна! Италианците са емоционални, затова и началото на секцията ни с техните паркети е такова. По-долу ще продължим с прагматичните основания на “Паркетсенс” да е единствен официален представител у нас на три от най-реномираните фабрики за паркет в Италия – “Tavar”, “Foglie D’Oro” и “Salis”.

Прочетете още

И така, накратко: ако търсите естествен паркет “100% Made in Italy”, който да отговаря напълно на качеството, класата, стила и духа, стоящи зад този знак, сте попаднали на правилното място. На професионализма на партньорите ни се доверяват едни от най-престижните студия за интериорен дизайн в света. Над половинвековният им опит на пазара за паркет от висок клас е съчетание от традиция и иновации, от професионализъм и творчество, от любов и грижа за природата, от внимание към детайлите и уникална ръчна изработка.
Колекциите им са реализирани с внимателно подбрана качествена дървесина, обработена по най-модерните производствени способи, без да се изключват опитът и уменията на италианските майстори на паркет, предавани поколения наред. Особено внимание партньорите ни отделят на собствения добив и на доставката на суровини от доставчици, сертифицирани от FSC, в съответствие с европейските стандарти UNI EN за производство и качеството на обработка. Колекциите на “Tavar”, “Foglie D’Oro” и “Salis” притежават и сертификати “100% Made in Italy”, които гарантират тяхното качество и уникалност.

Неизменна част от екипите им са професионалните дизайнери, които непрекъснато следят тенденциите в интериора и предлагат нововъведения. Те предлагат интересни решения както за любителите на класическия паркет, така и за търсещите нестандартни предложения. Макар и твърде различни, италианските ни партньори са обединени от страстта към дървото като материал, от желанието да обезпечат индивидуалните потребности на клиентите, от уникалните предложения, които могат да направят, от високото качество на използваната дървесина и разбира се, от типично италианския почерк в дизайна: изискан, стилен, великолепен, луксозен, функционален и фамилен.

Запазена марка на италианския стил е хармоничното съчетание на различни благородни и естествени материали в интериора. Всеки детайл трябва да е с най-високо качество, с най-прецизна изработка и да “говори” за благополучието на притежателите си. Италианците работят със съзнанието, че произвеждат паркет за цял живот, който носи живот и неслучайно влагат толкова усилия, за да са на най-високо ниво

Когато паркетът е изкуство

Уникалните паркети на новите ни партньори от Foglie d’Oro са най-доброто доказателство за характеристиките на италианския стил в интериора. Инкрустираните елементи от дърво и благородни материали, уникалната ръчна изработка, многообразието от цветове, форми и текстури изразяват напълно елегантността и разкоша му, а завидното въображение на майсторите на паркет от Виченца провокира творческия импулс на дизайнери и архитекти от цял свят. Във фабриката работят майстори с двайсетгодишен опит, за които работата се е превърнала в създаване на изкуство върху дърво и свещенодействие. Всяко движение с длетото върху бъдещия паркет подпечатва неговата неповторимост. Огромното разнообразие от предлагани колекции Foglie d’Oro обединяват в три направления: Trame (художествен паркет, представен от Emozioni, Geometrie, Segreti и Sinuosa), Prospective (класически паркет в Orizzonti Antique Jumbo Floor Il Massiccio L Antico) и Simfonie (класически паркет, подреден в разновидности на т.нар. рибена кост в колекциите Chevron, Maxi Chevron, Herringbone, Atelier и Miraggi)
Благодарение на партньорството на “Паркетсенс” с “Tavar” вече седем години българските потребители могат да се докоснат до неподправената красота, елегантност и стил на класическия паркет. 12-те колекции на фабриката от Равена говорят вместо нея за високото качество на използваната дървесина, за професионалната й обработка и за широката гама от възможности за избор по отношение на размерите, цвета и финиша. Ако желаете с паркета да затвърдите класически стил на интериора в дома Ви, обърнете внимание на „Parquet Traditzonali”. Търсите ли изчистени варианти на художествен и фигурален паркет, погледнете колекциите „Bisanzio” и „Memento”. Запазена марка на “Tavar” e ръчно дяланият и състарен паркет, който може да откриете в колекцията „Prestige“. Особено актуалните напоследък широки и дълги паркетини са представени в колекцията „Ecoplank“. В „Italy”, както личи от името, ще откриете разбирането на “Tavar” за италианския стил в интериора.
Оставихме най-новите ни партньори „Salis” на последно място, но това е само защото с някого трябваше да завършим краткото представяне на разнообразието ни от луксозни италиански паркети. Става ли дума за иновации в бранша обаче, те са сред водещите компании в света. Един от многото им приноси е търсенето на пресечни точки между водещите елементи в интериора и задълбоченото проучване на трудностите при общата работа с тях. Основният проблем, който установяват, е съчетаването на цветовете им.

Така се появява идеята за иновативната им серия „Officina 107”. В нея „Salis” излизат извън познатите им територии на паркетното майсторство и дават с лекота стилно, елегантно и естетично решение на една от най-трудните задачи в интериорния дизайн – съчетаването на багрите на различните елементи. Благодарение на нововъведението им краските на паркета, тапетите, килимите, боята, керамичните декорации могат да бъдат хармонично съчетани помежду с помощта на създадената от тях палитра с 9 актуални цвята. Те ще зададат общия тон на интериора, който след това без проблем ще приюти в благозвучието си всички останали елементи. Така „Officina 107” става сбъдната мечта за лутащите се между различни материали и производители в търсене на най-подходящия цвят за дизайна им, а иновацията на „Salis” ще им спести много време, средства и излишни нерви и ще придаде на дома им бленувания облик.

Не по-малък повод за гордост на „Salis” носи и креативната колекция „Pangea“. Почеркът й е толкова естествен, красив и семпъл, че може и да не повярвате, че е създаден съвсем скоро и за пръв път от италианските ни партньори. Раждането на „Pangea“ може да Ви напомни онези моменти на покой, когато чакате някъде и имате на разположение лист и химикал. С тяхна помощ понякога запълвате свободното си време, като очертавате решетки, пресечени с линии под различни ъгли. Може би и дизайнерите на „Salis” са попаднали в подобна ситуация, а ръцете им са изрисували линии, вдъхновени от сърцето и от ритъма на заобикалящия ги свят.  Очертаните квадрати, с отбелязани по диагонал, хоризонтала или вертикала прави, във въображението им са се превърнали в паркетни блокове. След това отключилата се фантазия в тях е събрала един до друг квадратите и им е прошепнала, че съседните могат да образуват изключително приятни за очите съчетания.

Може би така се е родила идеята за „Pangea“. След това дизайнерите рамо до рамо с майсторите са започнали да я материализират – избрали са най-подходящата дървесина, най-практичните размери, най-интересните комбинации между тях. Сред десетките плетеници в и извън очертаните квадрати са се спрели на шестте най-въздействащи. Нарекли са ги на това, което наподобяват: Binario (железопътна лента), Sorelle (близначки), Intreccio (парцел), Correre (писта), Quadro (обща рамка), Italiana (италианците не пропускат да кръстят най-любимите си произведения на родината).

Днес идеята, превърната в материя, изработена ръчно от именитите майстори на Перуджа, достигна и до Вас. А дали „Pangea“ се е родила точно по този начин, не можем да кажем – просто и ние като италианците обичаме да създаваме и да разказваме истории. Може да сте сигурни обаче, че с тяхна и с наша помощ ще пренесете в дома си красотата и духа на италианския интериор, като започнете от частта, която ще използвате и виждате най-често – пода.

Binario

Correre

Intreccio

Italiana

Sorelle

Quadro

Как да се свържете с нас

Анатоли Миланов

0878 374 635

Георги Петков

0878 622 623

от понеделник до  петък 10.00 - 18.00

В събота 10.00 - 17.00 

Неделя и официални празници - след предварителна уговорка.

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 374 635 0878 622 623

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Анатоли Миланов

0878 374 635

Георги Петков

0878 622 623

от понеделник до  петък 10.00 - 18.00

В събота 10.00 - 17.00 

Неделя и официални празници - след предварителна уговорка.

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 374 635 0878 622 623

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни.
Посетете ни.