Най-високото качество на производствените стандарти и големият опит, натрупан при намирането на решения за всяка настилка, правят TAVAR предпочитан доставчик на паркет както в Италия, така и по света.

Стойностните резултати доказват многостранните способности на компанията и нейните артистични умения при връщането на най-известните исторически сгради към тяхното величие, както и технологичните умения, които позволяват постигането на сигурни резултати при полагането на паркет на места с голям поток от хора. През 2002 беше открит новият терминал на летище Марко Поло. Това е третото летище в Италия, където най-престижните пространства и участъци с голям човекопоток бяха покрити с паркет от TAVAR, покривайки напълно изискванията на архитекта Gian Paolo Mar, който е автор на проекта. Един от най-важните проекти, в които участва TAVAR, е реновирането на операта Миланската Скала, отворена отново от Маестро Рикардо Мути през декември 2004 г. Този проект е дело на известния архитект Mario Botta, като TAVAR реконструира подовите настилки на сцената, фоайето, и други помещения, както и  20 стаи на театралния музей. Тук TAVAR показа своите възможности не само да реставрира част от съществуващата настилка, но и да я замени там, където е необходимо. Също в Милано TAVAR положи своите дървени  настилки и в новия Изложбен център, във вътрешната част на залата, стаите за срещи и конферентните зали, покривайки общо 10 000 кв.м. Паркетите все по-често се инсталират в спортни зали благодарение на отличните механични и акустични качества на дървото. TAVAR прибави към своите клиенти няколко фитнес салона и спортни сгради като тези във Фаенца, Чезена и Урбино.

Паркетът се използва много често и при външни пространства, например крайбрежният булевард на изсторическият Canal Port в Cesenatico, проектиран от Леонардо Да Винчи преди пет века .

TAVAR доказа още веднъж колко е лесно да разкрасиш и направиш комфортни всички пространства. използвайки правилния паркет.Паркет за цял живот. Луксозен състарен паркет

Corte della Rovere е рустикален паркет , като  действително неговият стил много напомня на старите дюшемета произвеждани на ръка от старите майстори дърводелци. Този луксозен паркет носи в себе си емоцията на ръчно произведените дървени подове типични за планинските хижи или селските домове. Притежава всикчки характерни несъвършенства на естественото дърво, като чепове и различно обагряне, които са подчертани чрез специална обработка. По този начин за разлика от идеално изциклените подове, повърхноста на този паркет е по-груба и неравна благодарение на ръчната обработка с ренде. По този начин перфектно  се пресъздава външният вид и усещането за стар дървен под.

Препоръка от Паркетсенс

_W9I5336Corte della Rovere  е привлекателен с емоционалният си вид и усещане паркет, затова смятаме, че е особено подходящ  за големи представителни пространства. Идеален за рустикални домове изградени в естествена среда – в провинцията, в планината, на плажа. В същото време може да се впише идеално в модерен градски апартамент, като лесно може да се съчетае с различни стилове – от по-рустикален до модерен и минималистичен.
Луксозен трислоен паркет

Кадифената повърхност на GranParquet е винаги съблазнителна, особено в избелените варианти. Изисканите нюанси на този паркет огряват и стоплят всяка стая с истинско докосване до класата.

Големите размери на този луксозен паркет подчертани от лека фаска по четирите страни, подсилва усешането за дълбочина придавайки на помещенията стил и престиж..

Перфектен във всеки архитектурен контекст, GranParquet обединява топлотата и традиционното усещане на големите скандинавски дъски с модерен дизайн.  Този дъбов паркет се предлага в различни нюанси, които съчетани с различните обработки могат  напълно да удовлетворят всяко исискване. За тези, които искат да се притежават по-екзотичен паркет GranParquet се предлага и от Тик, Бряст и Орех.

Препоръка от Паркетсенс

joro-syveti-1Ако твърде рустикалният вид на паркета не се вписва добре във вашата концепция, но искате да имате класически под с дълги  дъски и  различни широчини, то GranPаrquet  е перфектен за вас. Различните комбинации от обработки и нюанси могат да се впишат идеално във всеки проект. Ако дъбът ви е скучен и искате нещо различно и по-екзотично изберете между супер луксозният Тик , красивият Бряст, или престижа на класическият европейски Орех.

Ако предпочитате по-натуралното усещане на дървото изберете финиш с масло. Имайте предвид, че поддръжката на омаслени паркети е малко по специфична от тази на лакираните. Затова, ако искате по лесна поддръжка и малко блясък се насочете към лакиран паркет.

Препоръчваме ви да използвате този паркет в по-големите помещения.
Масивен състарен паркет

Масивният паркет Antique придава класа на всяко пространство, изпълвайки го с историческа атмосфера и усещане за вечност. Античните подове се вписват чудесно в утвърдените архитектурни стилове, но могат да намерят място и в по-модернистична и минималистична среда.

Линията масивни паркети Antique възкресява дървени подове творили история. Представени са три модела – Версай, Унгарски паркет и Английски стил паркет.

антик-видове

Всички модели от колекцията покриват напълно изтънчените изискванията на клиентите, които търсят изключително качество и естетическа изисканост.Antique  е за тези, които не харесват изчистеният модерен вид на подовете и предпочитат да украсят домовете си с уникален със своето историческо излъчване паркет.

Масивният паркет Antique подчертава естествената красота на дървото и създава усещане за безвремие във всяко помещение.

Препоръка от Паркетсенс

_W9I5336Antique е масивен паркет и затова не ви съветваме да го използвате върху подово отопление. Във всички останали случаи той може да намери място във дизайна на вашите помещения, тъй като се комбинира изключително успешно както с традиционните стилове, така и с модернистичните и минималистични дизайни. Имайте предвид че тази серия масивни паркети се предлага само във вариант масло и вакса. Това касае поддръжката, за която разбира се ще получите подробни инструкции от нас.

Искаме да подчертаем, че тези паркети изглеждат наистина стари. 
Двуслоен паркет с големи размери

Паркетът Basic Italy въплъщава в себе си традиционното италианско качество на изработката, като съчетава чар и традиции с модерните тенденции.

С тази своя нова колекция Тавар затвърждава своята позиция на лидер в производството на висококачествени паркети притежаващи всички необходими сертификати за качество. Разбира се върховният стремеж е удовлетворяването на вашите изисквания. Това паркетът Basic Italy постига с големите си размери и 20 цвята – от натурален дъб до син паркет Jeans. 

Паркетът е лакиран, но с ефект ” вакса “, като по този начин е подчертана естествената красота на дървото. Усещането е подсилено и с четканата повърхност. 

Препоръка от Паркетсенс

joro-syveti-1Ако не искате да се ограничавате само  до натуралната гама на традиционните паркети разгледайте колекцията Basic Italy. Прекрасните цветове подчертани от типичната италианска обработка и внимателно подбраната дървесина от най-качественият дъб ще ви дадат много възможности за да изберете подходящ паркет. Състарен светъл или тъмен паркет ? Няма проблем. Сив, син или бял паркет ? Защо не. Съвсем заслужено тази колекция е от най-предпочитаните и продавани. Препоръката ни е да бъдете по смели – затворете очи и си представете вашият паркет. След това ни посетете – той е тук.
Двуслоен паркет

Двуслойният паркет Eco 10 е с по-малки размери и е изключително подходящ за малки помещения, особено когато новото на основата е плитко. Паркетът се предлага в 10 цвята, които дават достатъчно свобода на интериорните дизайнери. Повърхността е четкана, като по този начин е подчертана структурата на дървото. Лакът с ефект ” вакса ” придава особен мек, сатенен завършек, характерен за омаслените подове.

Моделът “Provence ” ви дава възможност да монтирате паркета Eco 10  и в Унгарска шарка.

-eco-provence

Препоръка от Паркетсенс

_W9I5336Тъй като този паркет е с по-малки размери, можете да го използвате в малки по размер помещения. Дебелината му от 10 мм дава възможност за монтаж при плитко ниво. Използвайки варианта Provence ще постигнете по-класически вид на паркета благодарение на унгарският стил на редене. Цветовете можете да съчетаете с голяма част от колекцията Basic Italy, като така ще оптимизирате и бюджета за вашият паркет – по-големият паркет Basic Italy в големите помещения, Eco 10  в малките. Във всички случаи подът ви ще има типичното за паркетите на Тавар благородно и изящно излъчване.
Термообработен  масивен паркет Ясен

TermoParquet изпълва  всяко пространство с топла и приветлива атмосфера.  В сърцевината на този паркет  е концентрирана същността на природата и технологията, плод на древна традиция съчетана  с най-новите европейските научни изследвания. Това е чудесен под, който притежава  отлична стабилност и ненадмината издръжливост. “

Благодарение на специалната високотемпературна обработка през която минава Ясенът използван за термопаркета придобива отлична стабилност и устойчивост на влага, както и намалена топлопроводимост и отлична здравина. Тези му качества правят термопаркета особено подходящ за монтаж върху подово отопление. В допълнение заради специалната  обработка дървесните влакна стават по-тъмни с увеличаването на температурата. Всичко това гарантира, че паркетът ще остане непроменен и след много години, като дори след циклене и обновяване няма да загуби красотата си.

Естествената красота на Термо паркета е подчертана с леко четкане, което изважда по-лъскавата структура на дървесината. Изборът на финиш – масло или лак сатен – дават на повърхноста меко кадифено усещане. Термопаркетът е отличен под с изключителни технически и естетически качества и е идеален за всяко помещение.

Препоръка от Паркетсенс

joro-syveti-1Ако сте прочели написаното по-горе, значи вече знаете колко устойчив е този паркет. Можете смело да го използвате в супер натоварени помещения – например фитнес зала. Вероятно ще се учудите, но спокойно можете да използвате Термопаркет и в банята, ако няма директно течаща върху него вода. Представете си какво ще е усещането да стъпвате боси върху кадифената му повърхност. Подчертаваме, че Термопаркет е масивен паркет термообработен и в дълбочина, което означава, че цветовете му ще останат непроменени след бъдещо обновяване. 
Многослоен паркет

Паркетът Contract е перфектно решение за реновиране на помещения благодарение на по-малката обща дебелина на паркетините. Освен това е с отлично съотношение между цена и качество.

Качеството винаги е гарантирано с Тавар: горният слой е комбиниран с шперплат давайки изключителна стабилност на паркета редуцирайки динамичното усукване на дървесните влакна. Серията е изградена около дъвресни видове с висока усточйвост, а цветовете са са естествените за съответният вид дървесина. Покритието е с прекрасен сатенен лак устойчив на натоварен трафик.  Благодарение на него паркетът Contract ще запази блясъкът си дълги години.

Ако ви привлича повече натуралното усещане погледнете Contarct Trend – същото високо качество, но финишът е с ефект на масло и повърхността е четкана.

Препоръка от Паркетсенс

_W9I5336Ако желаете паркет за силно натоварени зони, Contract  е решение за вас. Използваните дървесини – Дъб, Ироко, Дусе и Тик са сред най-устойчивите. Освен това са красиви и с много топло излъчване. Рядко можете да срещнете толкова добре съчетани екзотика и класическо излъчване. 
Луксозен състарен паркет

Corte della Rovere е рустикален паркет , като  действително неговият стил много напомня на старите дюшемета произвеждани на ръка от старите майстори дърводелци. Този луксозен паркет носи в себе си емоцията на ръчно произведените дървени подове типични за планинските хижи или селските домове. Притежава всикчки характерни несъвършенства на естественото дърво, като чепове и различно обагряне, които са подчертани чрез специална обработка. По този начин за разлика от идеално изциклените подове, повърхноста на този паркет е по-груба и неравна благодарение на ръчната обработка с ренде. По този начин перфектно  се пресъздава външният вид и усещането за стар дървен под.

Препоръка от Паркетсенс

_W9I5336Corte della Rovere  е привлекателен с емоционалният си вид и усещане паркет, затова смятаме, че е особено подходящ  за големи представителни пространства. Идеален за рустикални домове изградени в естествена среда – в провинцията, в планината, на плажа. В същото време може да се впише идеално в модерен градски апартамент, като лесно може да се съчетае с различни стилове – от по-рустикален до модерен и минималистичен.
Луксозен трислоен паркет

Кадифената повърхност на GranParquet е винаги съблазнителна, особено в избелените варианти. Изисканите нюанси на този паркет огряват и стоплят всяка стая с истинско докосване до класата.

Големите размери на този луксозен паркет подчертани от лека фаска по четирите страни, подсилва усешането за дълбочина придавайки на помещенията стил и престиж..

Перфектен във всеки архитектурен контекст, GranParquet обединява топлотата и традиционното усещане на големите скандинавски дъски с модерен дизайн.  Този дъбов паркет се предлага в различни нюанси, които съчетани с различните обработки могат  напълно да удовлетворят всяко исискване. За тези, които искат да се притежават по-екзотичен паркет GranParquet се предлага и от Тик, Бряст и Орех.

Препоръка от Паркетсенс

joro-syveti-1Ако твърде рустикалният вид на паркета не се вписва добре във вашата концепция, но искате да имате класически под с дълги  дъски и  различни широчини, то GranPаrquet  е перфектен за вас. Различните комбинации от обработки и нюанси могат да се впишат идеално във всеки проект. Ако дъбът ви е скучен и искате нещо различно и по-екзотично изберете между супер луксозният Тик , красивият Бряст, или престижа на класическият европейски Орех.

Ако предпочитате по-натуралното усещане на дървото изберете финиш с масло. Имайте предвид, че поддръжката на омаслени паркети е малко по специфична от тази на лакираните. Затова, ако искате по лесна поддръжка и малко блясък се насочете към лакиран паркет.

Препоръчваме ви да използвате този паркет в по-големите помещения.
Масивен състарен паркет

Масивният паркет Antique придава класа на всяко пространство, изпълвайки го с историческа атмосфера и усещане за вечност. Античните подове се вписват чудесно в утвърдените архитектурни стилове, но могат да намерят място и в по-модернистична и минималистична среда.

Линията масивни паркети Antique възкресява дървени подове творили история. Представени са три модела – Версай, Унгарски паркет и Английски стил паркет.

антик-видове

Всички модели от колекцията покриват напълно изтънчените изискванията на клиентите, които търсят изключително качество и естетическа изисканост.Antique  е за тези, които не харесват изчистеният модерен вид на подовете и предпочитат да украсят домовете си с уникален със своето историческо излъчване паркет.

Масивният паркет Antique подчертава естествената красота на дървото и създава усещане за безвремие във всяко помещение.

Препоръка от Паркетсенс

_W9I5336Antique е масивен паркет и затова не ви съветваме да го използвате върху подово отопление. Във всички останали случаи той може да намери място във дизайна на вашите помещения, тъй като се комбинира изключително успешно както с традиционните стилове, така и с модернистичните и минималистични дизайни. Имайте предвид че тази серия масивни паркети се предлага само във вариант масло и вакса. Това касае поддръжката, за която разбира се ще получите подробни инструкции от нас.

Искаме да подчертаем, че тези паркети изглеждат наистина стари. 
Двуслоен паркет с големи размери

Паркетът Basic Italy въплъщава в себе си традиционното италианско качество на изработката, като съчетава чар и традиции с модерните тенденции.

С тази своя нова колекция Тавар затвърждава своята позиция на лидер в производството на висококачествени паркети притежаващи всички необходими сертификати за качество. Разбира се върховният стремеж е удовлетворяването на вашите изисквания. Това паркетът Basic Italy постига с големите си размери и 20 цвята – от натурален дъб до син паркет Jeans. 

Паркетът е лакиран, но с ефект ” вакса “, като по този начин е подчертана естествената красота на дървото. Усещането е подсилено и с четканата повърхност. 

Препоръка от Паркетсенс

joro-syveti-1Ако не искате да се ограничавате само  до натуралната гама на традиционните паркети разгледайте колекцията Basic Italy. Прекрасните цветове подчертани от типичната италианска обработка и внимателно подбраната дървесина от най-качественият дъб ще ви дадат много възможности за да изберете подходящ паркет. Състарен светъл или тъмен паркет ? Няма проблем. Сив, син или бял паркет ? Защо не. Съвсем заслужено тази колекция е от най-предпочитаните и продавани. Препоръката ни е да бъдете по смели – затворете очи и си представете вашият паркет. След това ни посетете – той е тук.
Двуслоен паркет

Двуслойният паркет Eco 10 е с по-малки размери и е изключително подходящ за малки помещения, особено когато новото на основата е плитко. Паркетът се предлага в 10 цвята, които дават достатъчно свобода на интериорните дизайнери. Повърхността е четкана, като по този начин е подчертана структурата на дървото. Лакът с ефект ” вакса ” придава особен мек, сатенен завършек, характерен за омаслените подове.

Моделът “Provence ” ви дава възможност да монтирате паркета Eco 10  и в Унгарска шарка.

-eco-provence

Препоръка от Паркетсенс

_W9I5336Тъй като този паркет е с по-малки размери, можете да го използвате в малки по размер помещения. Дебелината му от 10 мм дава възможност за монтаж при плитко ниво. Използвайки варианта Provence ще постигнете по-класически вид на паркета благодарение на унгарският стил на редене. Цветовете можете да съчетаете с голяма част от колекцията Basic Italy, като така ще оптимизирате и бюджета за вашият паркет – по-големият паркет Basic Italy в големите помещения, Eco 10  в малките. Във всички случаи подът ви ще има типичното за паркетите на Тавар благородно и изящно излъчване.
Термообработен  масивен паркет Ясен

TermoParquet изпълва  всяко пространство с топла и приветлива атмосфера.  В сърцевината на този паркет  е концентрирана същността на природата и технологията, плод на древна традиция съчетана  с най-новите европейските научни изследвания. Това е чудесен под, който притежава  отлична стабилност и ненадмината издръжливост. “

Благодарение на специалната високотемпературна обработка през която минава Ясенът използван за термопаркета придобива отлична стабилност и устойчивост на влага, както и намалена топлопроводимост и отлична здравина. Тези му качества правят термопаркета особено подходящ за монтаж върху подово отопление. В допълнение заради специалната  обработка дървесните влакна стават по-тъмни с увеличаването на температурата. Всичко това гарантира, че паркетът ще остане непроменен и след много години, като дори след циклене и обновяване няма да загуби красотата си.

Естествената красота на Термо паркета е подчертана с леко четкане, което изважда по-лъскавата структура на дървесината. Изборът на финиш – масло или лак сатен – дават на повърхноста меко кадифено усещане. Термопаркетът е отличен под с изключителни технически и естетически качества и е идеален за всяко помещение.

Препоръка от Паркетсенс

joro-syveti-1Ако сте прочели написаното по-горе, значи вече знаете колко устойчив е този паркет. Можете смело да го използвате в супер натоварени помещения – например фитнес зала. Вероятно ще се учудите, но спокойно можете да използвате Термопаркет и в банята, ако няма директно течаща върху него вода. Представете си какво ще е усещането да стъпвате боси върху кадифената му повърхност. Подчертаваме, че Термопаркет е масивен паркет термообработен и в дълбочина, което означава, че цветовете му ще останат непроменени след бъдещо обновяване. 
Многослоен паркет

Паркетът Contract е перфектно решение за реновиране на помещения благодарение на по-малката обща дебелина на паркетините. Освен това е с отлично съотношение между цена и качество.

Качеството винаги е гарантирано с Тавар: горният слой е комбиниран с шперплат давайки изключителна стабилност на паркета редуцирайки динамичното усукване на дървесните влакна. Серията е изградена около дъвресни видове с висока усточйвост, а цветовете са са естествените за съответният вид дървесина. Покритието е с прекрасен сатенен лак устойчив на натоварен трафик.  Благодарение на него паркетът Contract ще запази блясъкът си дълги години.

Ако ви привлича повече натуралното усещане погледнете Contarct Trend – същото високо качество, но финишът е с ефект на масло и повърхността е четкана.

Препоръка от Паркетсенс

_W9I5336Ако желаете паркет за силно натоварени зони, Contract  е решение за вас. Използваните дървесини – Дъб, Ироко, Дусе и Тик са сред най-устойчивите. Освен това са красиви и с много топло излъчване. Рядко можете да срещнете толкова добре съчетани екзотика и класическо излъчване. Новата линия за лакиране на паркети.


Анатоли Миланов

0878 374 635

анатоли

Георги Петков

0878 622 623

Георги Петков Паркетсенс

Винаги сте добре дошли в нашият бутик за паркети от

Понеделник до  петък

10.00 – 18.00

В събота

10.00 – 17.00

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка.

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони:

0878 374 635

0878 622 623

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg