fbpx

Една от основните ни теми за разговор с клиентите е свързана с видовете покрития. Въпросът масло или лак да изберат няма еднозначен отговор. Отделните производители на паркет разработват финиши с различни предимства и недостатъци. Някои от тях се опитват да съберат на едно място плюсовете на маслото и лака. Те отделят време и инвестират средства в разработването на иновативни покрития с множество допълнителни предимства. Сред тях са партньорите ни от италианската фабрика Salis.

Екип от 20 специалисти (инженери, химици, технолози и др.) в продължение на 14 месеца разработва патентованото  покритие Legnoresina. То гарантира изключителната здравина и устойчивост на финиша. Създателите му го определят като революционно покритие, което не е нито лак, нито масло.

Устойвост на петна

С Legnoresina се преодолява един от основните проблеми на обикновените финиши – петната. Многократните тестове на изследователския екип, разработил покритието, показват, че дори и след няколко часа то не се променя под влияние на основните видове течности, които могат да се разлеят в дома. Сред тях са вода, червено вино, червен винен оцет, ацетон, етанол, олио, зехтин, кафе, чай, мляко, черно мастило. Четирите защитни слоя на Legnoresina „запечатват“ порите на дървесината и не позволяват на течностите да проникват в тях. Смолата – техният основен компонент, е дървесен продукт, който по естествен път се свързва здраво с горния слой на паркета.

Износоустойчивост

На въпроса: износоустойчив ли е естественият паркет доскоро отговаряхме, че не е и това е характеристика на имитиращите го настилки.

Legnoresina обаче преобърна представите ни. Естествените материали смола и корунд, които се съдържат в покритието, подобряват значително неговите експлоатационни свойства. Корундът е вторият по твърдост минерал в света след диаманта и е известен със своята изключителна твърдост. Неслучайно той се използва в редица производства за подобряване здравината и устойчивостта на продуктите.

Антибактериално покритие

Пандемията от Covid-19 провокира голяма част от производителите да се опитат да придадат антибактериални свойства на продуктите си. Нашият бранш, разбира се, не прави изключение. Партньорите ни от Salis намират дългосрочно решение на въпроса за създаването на здравословно покритие, като добавят сребърни йони в последния четвърти слой на Legnoresina. Сребърните йони се използват от векове заради своите антисептични и антибактериални свойства. Те са безопасен естествен материал, който не променя с времето своите свойства. Когато върху повърхността на паркета попаднат бактерии, йоните, съдържащи се в горния му слой, атакуват клетъчната им мембрана и ги унищожават.

Пожароустойчивост

Legnoresina съдържа огнеупорни компоненти, които забавят горенето и не позволят отделянето на токсични вещества във въздуха (една от основните причини за смъртност при пожар).

Покритието е с клас 1 за реакция при пожар според сертификата UNI EN 13501-1. Това прави Legnoresina подходящо покритие и за обществени обекти с повишен риск от пожар (хотели, ресторанти, търговски центрове и др.).

 

Екологичност

Всички специалисти са категорични, че бъдещето принадлежи на екологичните и устойчиви материали.

98% от състава на Legnoresina се състои от безвредни естествени материали, които не представляват заплаха за здравето на хората и екологичното равновесие на планетата. Покритието не отделя формалдехид и пентахлорфенол.

Разнообразие

Партньорите ни от Salis полагат иновативното покритие Legnoresina в колекции с голямо разнообразие от цветове, форми, размери и селекции. Използват го и за най-новата си колекция Audace. Повече за нея може да научите тук. Другите две големи колекции с Legnoresina са Armonico и Officina 107.  Може да разгледате разнообразието от цветове на Salis в шоурума ни на бул. Симеоновско шосе 77. 

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни