fbpx

De Castelli… Слагаме многоточие не само защото дълго време се чудехме как да започнем представянето им, а и защото тяхното име говори само за себе си. Сигурни сме, че De Castelli не са безизвестни на дизайнерите и архитектите в България. Затова насочваме най-новата си публикация към онези, които не са присъствали на най-престижните форуми и награди за архитектура и дизайн, на които новите ни партньори впечатляват със семплите си и зашеметяващо красиви продукти.

Майсторите на италианската фабрика познават и владеят до съвършенство ръчната работа с различни видове метал. Опитът на фамилията Celato, създател на De Castelli в днешния ѝ вид, датира от края на 19 век. Започва най-напред с желязото, а след това към него са добавени мед, месинг, бронз, алуминий и стомана. Знанията за коването на метал, предавани през четири поколения, достигат до Albino Celato, който ги съчетава с предимствата на съвременното индустриално производство.

Но традициите и опитът не са достатъчни, за да се създаде уникален продукт. Той се „ражда“, когато към амалгамата от занаятчийство и технологии се добавят вдъхновението и експеримента. И не на последно място – любовта и преклонението пред силата, енергията и характера на материала.

 

Металите съпътстват човешката цивилизация от хилядолетия и до голяма степен определят нейното развитие. „Опитомяването“ им е трудоемък и дълъг процес, определян в миналото дори и като дяволска работа. Неслучайно Хефес – богът ковач в гръцката митология се е превърнал в архетип на човека, доминиращ над природата чрез своята сила. Въпреки напредъка на технологиите запазена марка на De Castelli остава ръчното изпълнение на всички довършителни дейности.

Те предоставят неизброими творчески възможности на архитектите и дизайнерите като превръщат метала в гъвкав и богат на възможности материал, който може да се превърне в истинско произведение на изкуството. Италианската фабрика показва на целия свят, че ролята на металите в интериора тепърва ще се преоткрива и няма да е свързана само с тяхното практическо приложение. Само тук те са поставени на пиедестал и засияват със своята собствена красота, която ни оставя безмълвни пред нейното съвършенство и простота.

Философията на De Castelli изключва масовото производство. Всеки милиметър от техните произведения на изкуството от метал е уникален и не може да бъде повторен. Шоурумът им в Милано само загатва възможностите и уменията им. Арсеналът им от колекции, видове метали, цветове, форми и дизайни е предоставен изцяло на разположението на дизайнерите и клиентите. Въпрос на въображение, предпочитания и възможности е в каква посока ще поемат. В лицето на De Castelli те имат доверен партньор, който не би се поколебал да изпълни и най-причудливите им идеи.

 

Имайки предвид този подход, едва ли ще ви изненадаме, че на италианската фабрика не ѝ липсват награди от престижни международни форуми за архитектура и дизайн. Днес с продукти от De Castelli могат да се похвалят избрани интериорни проекти от най-висок клас. В колекциите им ще откриете дизайнерски мебели и осветителни тела, стенни облицовки и произведения на изкуството от метал. Мостри от някои от тях ще ви покажем в новия ни шоурум.

П.П. Не ни е за пръв път да започнем работа с нов производител, но като че ли за пръв път се вълнуваме толкова много. Вероятно защото „настръхнахме“ веднага щом зърнахме това непознато за нас изкуство. Подобаващото представяне на De Castelli в шоурума ни ще е следващата висока летва пред Паркетсенс. Сигурни сме, че ще я прескочим заедно с клиентите, които ценят уникалността на ръчната изработка, търсят красотата на детайлите и се прекланят през несравнимото излъчване на естествените материали!

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00
 

24 май - 10.00 - 16.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни