fbpx

Coswick

Мисията ни е да предлагаме качествен естествен паркет от най-добрите световни производители. Канадските ни партньори Coswick с доживотната гаранция на трислойната конструкция, с 25-годишната гаранция на лаковото покритие, с огромното разнообразие от цветове, форми и размери, безспорно са едни от тях.

Защо винаги бихме ви препоръчали Coswick:

Конструкцията

Трислойната конструкция на Coswick е с доживотна гаранция. Долният и средния й слой са изработени от широколистна дървесина (бреза), а горният (с дебелина 4 мм.) е от дъб, ясен или американски орех. На всеки 15 см. в средния слой са вложени коркови компенсатори, които намаляват въздействието на влагата и засилват структурната цялост на трислойната дъска. Слоевете й са скрепени със силно и безвредно лепило, а използването на бреза подпомага симетрията и баланса на паркетината, като я прави здрава и устойчива. 

Покритията

Coswick са създатели на  патентованото лаково покритие CosNanoTech +, което е с 25 г. гаранция при домашна употреба.  То е специално създадено да осигурява здравина, устойчивост на износване и на замърсяване. 

Компанията предлага и разнообразие от омаслени покрития, които подчертават естествената красота на текстурата и създават приятно усещане при допир. UV oil пък е хибридно покритие, което носи усещането за масло, а запечатва порите на дървесината подобно на лака.

Производството

Канадската компания разполага с най-модерните технологични способи за екологично производство. Всички продукти на Coswick се произвеждат от устойчиво добивана дървесина със сертификат FSC. 

Лепилата на Coswick и продуктите им за почистване също са екологични и не съдържат формалдехид или други опасни за здравето и природата вещества.

Цветовете

Цветовата палитра на Coswick непрекъснато се обогатява и към момента включва над 90 уникални цвята в цялата цветова гама.  Сред тях ще откриете както естествените тонове на дървесината, така и специално разработени в отговор на съвременните интериорни тенденции. Възможностите за избор от страна на дизайнерите и крайните клиенти се умножават благодарение на разнообразието от финиши с масло или лак. Паркетът се съчетава отлично с декоративните и акустичните панели, които предлагат, така че дизайнът да придобие хармоничен и завършен изглед.

Поддръжката

Партньорите ни от Coswick сами са разработили и патентовали гама от продукти за почистване, поддръжка и реновиране на естествения им паркет. Тя, разбира се, може да се използва за тези на останалите производители, както и за имитиращи паркета настилки. Може да ги поръчате бързо и лесно от сайта на Паркетсенс ПРО.

Няма нищо специфично по-различно при поддръжката на паркетите на Coswick. Важно е само да използвате препарат според вида на покритието. Но за да сте спокойни, вижте нашите съвети за почистване на естествен паркет.

Проектите ни

Канадската компания е с 25-годишна история. Ние сме на пазара от 10 години и стотици пъти сме се убеждавали в качеството на продуктите на Coswick. Когато работим заедно, сме сигурни и спокойни, че клиентите ни ще получат най-доброто качество и ще направят правилен и дългосрочен избор. Винаги можем да разчитаме на бърза и професионална реакция от страна на Coswick и за нас е истинско удоволствие да работим заедно!

Срокът за доставка на Select & Better и 1Nature е 2 месеца.

Рустикалните паркети на Coswick пристигат в рамките на 30 дни.

Нека ви представим колекциите на Coswick

Тук ще ви покажем колекциите с право редене, шеврон и рибена кост.

Фигуралните им паркети може да видите тук. Линията им с двуслойни паркети Bonnard е в секцията ни Двуслоен паркет.

Classic

Колекция Classic, както личи от името й, включва предложенията на Coswick в най-популярните и предпочитани от клиентите през годините цветове и размери. Със своята елегантност и естествена красота те биха допълнили перфектно всеки един интериорен стил. Колекцията се предлага в 12 цвята, които може да разгледате вдясно. Трислойната конструкция е с доживотна гаранция. Лаковото покритие CosNanoTech + е с 25-годишна гаранция при нормална експлоатация в домашни условия.

Brushed & Oiled

Brushed&Oiled е колекцията, в която основният акцент е върху изразителната текстура на паркета. Тя е допълнително подчертана с четкането и омасляването му. Brushed&Oiled е за най-големите ценители на неподправеното излъчване на естествените материали в интериора. Предлага се в 12 различни цвята с дървесина от дъб или ясен. Тоновете на колекцията започват от White Frost и стигат до тъмната Mocca. Brushed&Oiled също включва само трислойни паркети с доживотна гаранция на конструкцията.

Country

В колекция Country са едни от най-предпочитаните от клиентите ни цветове на Coswick. Сред тях на първо място е Natural, който е с естествените тонове на дървесината от дъб. Тук ще откриете и най-апетитно звучащия им цвят – Milk Chocolate. Chestnut и Rocky Reef са другите два цвята, с които често изпълняваме поръчки за клиентите си. Всички цветове в Counry се предлагат във вариант на трислоен паркет.

Heritage

При Heritage основният цвят на паркета се допълва за акцент от втори, контрастен или близък до него. Така излъчването му става по-характерно и възможностите за хармонично съчетаване с останалите елементи от интериора се увеличават. Изразителната текстура в колекцията се откроява с помощта на финишите с масло. Heritage се състои от 12 цвята, изпълнени с трислойна конструкция с доживотна гаранция от производителя Coswick.

Arts & Crafts

Колекцията Arts & Crafts носи името на английското художествено движение, популярно с почитта си към природните материали и техните естествени форми и цветове. Тук са събрани 12 цвята в топлата гама на кафявото, която е най-близка до естествените тонове на дървесината. Най-предпочитани от нашите клиенти сред тях са: London, Vienna, Geneva, Barcelona и Old Venice. Може да ги видите в редица наши изпълнени проекти. Всички цветове се предлагат във вариант на трислоен паркет, който е с доживотна гаранция на конструкцията.

Wide Plank

Wide Plank е една от най-новите колекции на Coswick с право редене. Тя е провокирана от тенденцията за засилено търсене на по-широките ламели през последните няколко години . Колекцията се изработва в девет от най-популярните цветове на компанията, които може да видите в галерията, която споделяме. Широчината на паркетините им е 30 см. За сравнение – стандартните размери за колекциите на Coswick са 19 см. Максималната дължина на паркетините в Wide Plank е 295 см.

Chevron

Шевронът е една от най-предпочитаните класически фигури, която винаги e актуална. В колекция Chevron на Coswick ще откриете близо 20 цвята. Те могат да бъдат изработени в два основни размера и под ъгли 45 и 60 градуса. Възможно е поръчването и на размери, съобразени с вашия проект. В секцията ни с Изпълнени проекти може да видите редица обекти, на които колегите ни от Паркетсенс ПРО са монтирали шеврон на Coswick.

Herringbone

Coswick са едни от производителите, при които може да откриете най-голямо разнообразие от цветове при рибената кост. Може да ги разгледате тук или да посетите колекцията на сайта им. Една от водещите интериорни тенденции в световен мащаб е свързана с увеличаване на търсенето на тази класическа форма при естествения паркет. Повече за най-новите предложения на Coswick при рибената кост може да прочетете в блога ни.

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00
 

24 май - 10.00 - 16.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни