fbpx

Харесваме интериорните проекти, които свързват настоящето и бъдещето с миналото. Това е една от причините да сме влюбени в Италия. Там симбиозата между различните поколения, между духовното и материалното наследство и заобикалящата ги природа създава усещане, което трудно може да бъде описано с думи. А когато към тях добавим богатите традиции в работата с благородни материали, уникалната ръчна изработка и като че ли вроденото естетическо чувство и внимание към детайлите, може би ще разкрием част от тайните на интериорния дизайн 100% Made in Italy.

За собствениците на Паркетсенс – Анатоли Миланов и Георги Петков работата с някои от най-добрите производители на луксозни интериорни решения в Италия е лично и професионално удоволствие. То, разбира се, е свързано с чести визити на Апенините. Повод за посещенията им са партньорски отношения на фирмата ни с Foglie d’Oro, Arte Brotto, Friul Parchett, Salis и Sicis.

Има един район в Северна Италия, който Анатоли Миланов и Георги Петков посещават от години и всеки път спира дъха им. Това е Monte Grappa, който неслучайно е обявен за биосферен резерват на ЮНЕСКО. Районът се намира в провинция Виченца, в която са разположени две от бутиковите италиански фабрики, с които работим.

 

Много се зарадвахме, когато видяхме, че в сърцето на Monte Grappa се е възродило поредното кътче от красивата италианска земя – Cà Apollonio Heritage. Още по-приятно ни стана, когато разбрахме, че то е населено с паркет и мебели, изработени по поръчка от партньорите ни от бутиковите фабрики Foglie d’Oro и Arte Brotto.

 

Построената още през 15 век вила Cà Apollonio заживява втори живот благодарение на семейството на Maria Pia Viaro и Massimo Vallotto.

През 2015 г. те стават собственици на част от земята и постройките, разположени между общините Romano D’Ezzelino и Bassano del Grappa.

Проектът им за преустройство превръща запустялата вила (на снимката) в бутиков хотел с бистро и гурме ресторант. В края на миналата година отвори врати бистрото, а през 2023-та предстои откриване на гурме ресторанта и хотелската част.

Ca’ Apollonio Heritage ще разполага с ограничен брой супериорни стаи и апартаменти с непосредствен достъп до природните богатства на района. Екологично чистото производство на фамилията ще е изцяло на разположение на кухнята на хотела. То се разгръща на площ от 18 хектара, разположени в сърцето на Monte Grappa. В тях процъфтява биологичното отглеждане на лозови насаждения (7 хектара), зеленчукови и овощни градини, маслинови гори, цветни ливади и медоносни храсти, различни зърнени култури, които съжителстват с характерните за района животински видове. 

За кулинарните изкушения на гостите на бутиковия хотел ще се грижат някои от най-добрите майстор готвачи в Италия.

Сред тях е Alessio Longhini (носител на първото издание на наградата Adamo Fasting, с основен принос за получаването на звезда Michlen на ресторанта, в който работи преди; носител на приза Michlen за най-добър млад готвач).

Редом до него е един от най-добрите сомелиери на Апенините – Michele Griggio. Във винената листа на Ca’ Apollonio Heritage има 400 етикета от екологично чисти райони от цял свят.

Как да нямаме търпение да посетим подобно място и как да не се гордеем с партньорите ни, избрани да изпълнят част от проекта… 

Собствениците на Ca’ Apollonio Heritage избират емблематични продукти от каталога на Arte Brotto и ги допълват с изцяло нови, проектирани специално за бутиковия хотел. Целта и на двата типа мебели е да кореспондират с духа и историята на района.

Така например визията и формата на масите в общата част на гурме ресторанта са вдъхновени от известната Canova Temple в Тревизо и са проектирани специално за Ca’ Apollonio Heritage. Долната част на стените е облицована с триизмерни панели Code 3D с вградено LED осветление. Основен акцент в залата за събития е масата, изработена от две огромни орехови дъски. Тя следва линията на колекция Vero, но краката й са изработени според изискванията на проекта. Стените на помещението са облицовани с Urbah H, в която са вградени пространства за съхранение и декорация.

Ето по какъв начин са интегрирани в пространството на бистрото мебелите на Arte Brotto. Масите отново са изработени по поръчка и следват идеята на собствениците обзавеждането да кореспондира с екстериора на хотела.

В нишите са изградени осветени пространства за съхранение от американски орех. Барплотът, изработен от орехова дъска със запазени естествени извивки, е от един най-впечатляващите елементи в интериора. Визията му отново е вдъхновена от колекцията Vero на  Arte Brotto. Бутиковата фабрика е производител и на интериорните врати. Нейни мебели са разположени и в хотелската част, включително и в мокрите помещения. Може да ги разгледате в галерията. 

Заедно с италианските ни партньори бихме могли да персонализираме и реализираме изцяло интериорния ви проект. В Паркетсенс може да изберете естествен паркет, стенни облицовки, цялостно обзавеждане за различните зони от дома и уникални акценти. Професионализмът и половинвековният опит на фабриките, с които работим, нашият усет и отдаденост заедно с екипа монтажници на Паркетсенс Про ни дават увереност, че в бъдеще ще изпълняваме цялостни интериорни проекти. 

Заповядайте в шоурума ни, за да обсъдим вашите идеи и да разгледате продуктите ни 100% Made in Italy!

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00
 

24 май - 10.00 - 16.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни