Естествен паркет и върху стените

През последните две години в секцията ни с Изпълнени проекти все по-често се появяват стени, които сме облицовали с естествен паркет. И това не е случайно. Освен че е модерно и в унисон със световните тенденции в интериорния дизайн, облицоването на стените с дървесина прави излъчването на дома още по-уютно и топло. Ето защо решихме накратко да маркираме някои от важните според нас моменти при монтажа на естествен паркет върху стените.

Важно за монтажа на естествен паркет върху стените


Здрава и стабилна основа за монтаж

Създаването й гарантира безопасната и дългогодишна експлоатация. Колегите ни от Паркетсенс ПРО имат богат опит в изграждането на основата. Подходът им е различен при всеки проект. Най-често първо калибрират стената и монтират върху нея качествен шперплат. В други случаи се налага да проектират и да изградят специална конструкция.



Сигурен, безопасен и прецизен монтаж

Ако за скрепяването на паркета върху пода е достатъчно използването на качествено лепило, при монтажа му върху стените освен че трябва да се залепи, е нужно и да се закове. Разбира се, вие няма да виждате следите от този процес. Колегите ни от Паркетсенс ПРО, на които доверяваме монтажите на нашите клиенти, са изключителни професионалисти. 

Какъв паркет да поставите?


Дайте свобода на идеите си

Няма паркет, който да не може да се монтира на места, различни от пода. Нужно е само да вземете решение какъв да е той. Ние винаги съветваме клиентите си да изберат трислоен паркет. Разнообразието от цветове и форми, които може да откриете при нас, е огромно. Вижте някои от тях в секцията ни Видове паркети.


Изберете качествен паркет и добри майстори

Това съчетание според нас е най-важното, за да сте спокойни, че сте взели едно добро и дългосрочно решение. Разгледайте секцията ни с Изпълнени проекти и профила в инстаграм на колегите ни от Паркетсенс ПРО, които извършват монтажите ни. Те сами говорят вместо нас за начина, по който работим.

Как да се грижите за естествения паркет върху стената?


Основни правила за почистване на паркет

Следвайте основните правила, които важат за паркета върху пода. Вижте ги в статията ни Почистване и поддръжка на естествен паркет. С какви уреди ще почиствате зависи от квадратурата и мястото на паркета в помещението. При всички положения ще са ви необходими такива с регулируеми и по-дълги накрайници. Със сигурност замърсяванията на тези места ще са значително по-малки и ще се почистват по-рядко. 



Подходяща температура и влажност

Неслучайно извеждаме отделно това правило. Когато се постави паркет едновременно върху пода и стените, се увеличава общата площ на естествената дървесина. Тя е дишащ материал и като такъв се влияе изключително от влажността – абсорбира я, когато е над необходимото ниво и я отделя, когато е под него. Препоръчителните граници на влажността са 45-60%, а на температурата – 15-25 градуса. Бъдете внимателни през зимата, когато влажността е особено ниска. 

Със сигурност не сме успели да отговорим на всичките ви въпроси. Заповядате на място в шоурума ни на бул. Симеоновско шосе 77, за да обсъдим по-подробно вашия проект! За нас ще е удоволствие!