Пъстрата красота на паркета от ясен

След като ви разказахме защо паркетът от дъб е толкова предпочитан и в какво се крие чарът на паркета от орех, дойде ред да ви опишем и особеностите на ясена. От столетия дървесината му е сред най-предпочитаните при избора на подова настилка и това не е случайно.

Особености на паркета ясен


Iron wood

Неслучайно в англоговорящите страни наричат ясена по този начин. Той е благородна дървесина, пословична със своята здравина, устойчивост и дълъг живот. Като материал той е по-твърд от дъба. Същевременно е еластичен и подлежи сравнително лесно на обработка. След специфични термични процеси в производството от ясен се изработва и декинг.


Изразителна текстура

Тя е една от най-характерните особености на паркета от ясен. По нея винаги може да го различите от останалите видове дървесина. Текстурата му е наситена и пъстра, но в същото време със своите сравнително равномерно разположени линии създава хармонично усещане. Върху паркета от ясен най-големият художник – природата все едно е разляла на вълни от своите топли бои.


Кадифена повърхност

Ярката текстура на паркета от ясен сякаш е покрита с нежен воал, който я прави по-еднородна и мека. Под него прозират естествените жилки на тази благородна и изключително красива дървесина. Леко приглушените й, но достатъчно изразените й краски я правят прекрасен избор за ценителите на естествените природни текстури.



Разнообразие от цветове

В наши дни за производителите на практика няма ограничения в цветовите гами. Така че е въпрос на вкус и избор какъв точно ще е цветът, който ще изберете. Разбира се, има някои тонове, в които ясенът стои най-красиво и елегантно. Това са най-вече нюансите на сивото, бялото и кафявото.

Защо да изберете ясен от Паркетсенс?


Богат избор

Основният производител на паркет ясен, с който работим, е канадската компания Coswick. В каталога им ще откриете над 30 различни варианта паркет от тази дървесината. Партньорите ни от Bolefloor предлагат възможност за изработване на паркетите им с естествени извивки и с ясен. Една от дървесините, които Premier Parquet използват в художествените си композиции, също е ясен.


Гаранция за качество

Трислойният паркет на партньорите ни от Coswick е с доживотна гаранция на конструкцията. Лаковото му покритие пък е с 25-годишна гаранция при нормална експлоатация. Ако колегите ни от Паркетсенс ПРО подготвят основата и извършат монтажа, ще получите и 5-годишна гаранция за него.


Комплексно обслужване

Освен че може да изберете своя паркет при нас, може да разчитате и на професионалните ни услуги по подготовката на основата и монтажа. На линия сме и за изпълнение на проекти със сложни детайли. Някои от тях може да видите в секцията ни Изпълнени проекти.


Професионален опит

Бутикът ни за паркет е на пазара от 13 г. Натрупали сме солиден опит в работата си, който ежедневно прилагаме. Винаги може да разчитате на екипа ни за професионална консултация и съвет. Шоурумът ни е в София, но доставяме и монтираме в цялата страна.