fbpx

След двегодишна пауза юбилейното 60-то издание на Salone del Mobile Milano се завърна сред огромно море от посетители. Щандът на нашите италиански партньори Arte Brotto и Foglie d’Oro както винаги се радваше на огромен интерес и множество гости.

Под мотото „A Journey Inside_” бутиковите фабрики представиха двете си нови колекции Elementa (фигурален паркет) и Principe (дизайнерски мебели), създадени в колаборация със световноизвестното студио на архитекта Марко Пива. Посетителите имаха възможността да видят в голям мащаб и стенните облицовки на Arte Brotto Code 3D, най-новите им идеи за визия на уникалните маси от колекцията Vero, персонализираните гардеробни Leonardo и мн. др.

Вижте новите колекции през погледа на своя създател Марко Пива

През първия ден от изложението колекциите Elementa и Principe бяха представени лично от своя създател и вдъхновител Марко Пива – пътешественик по душа и архитект по призвание. Той насочи вниманието най-напред към фигуралния паркет от най-новата колекция на Foglie d’Oro – Elementa. Характерно за нея е пиршеството от благородни материали и природни форми. Марко Пива обърна специално внимание на изключителната работа на двете фабрики върху детайлите. Изтъкна многофункционалността, вариативността и възможностите за персонализиране на продуктите. Световноизвестният архитект сподели, че при дизайна на мебелите от колекция Principe са търсили усещане за лекота, мекота, уют и топлина. Акцентира още върху красота на извивките, хармонията и приемствеността в дизайна, който създават заедно с партньорите ни.

Разберете какво сподели Луиза Бротто - собственик на Arte Brotto

С Foglie d’Oro и Arte Brotto може да разчитате на пълна приемственост в дизайна при паркета и мебелите. Може да комбинирате различни цветове и материали. Това сподели Луиза Бротто – един от наследниците на фамилията Бротто. Акцент в нейното представяне бяха уменията на фабриките им да работят по т.нар. custom проекти.

Луиза Бротто онагледи думите си с уникалната гардеробна с инкрустирани различни благородни материали, изработена изцяло по поръчка за клиент. Тя представи и четирите най-нови финиша на фабриката в тоновете на синьото (Aquamarin и Blue Saphire) и червеното (Rubin и Bordo), които сме сигурни, че скоро ще видим в множество техни проекти. Насочи вниманието и към фрезованите стенни облицовки Code 3D, които също позволяват персонализиране.

Научете какви да предимствата на Arte Brotto и Foglie d'Oro според Фабио Бротто

Едно от най-големите предимства на Foglie d’Oro и Arte Brotto са собствените им горски източници, в които започват да инвестират преди повече от 40 г. Фабио Бротто – другият наследник на фамилията сподели, че фабриките им са затворили 95% от производствения им процес, което им дава спокойствие за бъдещето в световната криза на суровини. Той разказа повече за един от продуктите, с които най-много се гордеят и непрекъснато интерпретират – масите от серията Vero. Те се изработват от две огромни дъски, които могат да достигнат дължина до 5 метра. Суровият материал съхне минимум две години и се добива от над 100-годишна дървесина. Плотът може да бъде комбиниран с крака от различни материали (стъкло, мрамор, метал или комбинация от няколко вида). По време на Salone del Molbile Arte Brotto показаха за пръв път маса от колекцията с основа от прерязан и осветен мраморен конус.

Вижте отблизо как изглеждаше щандът им на Salone del Mobile

За съжаление нашият екип не успя да посети Salone del Mobile в Милано. За щастие обаче малко преди това имахме възможността да присъстваме на официалното представяне на Elementa и Principe отново в столицата на дизайна. Гордеем се с техните елегантни, комфортни и функционални интериорни решения, тъй като сме единствените им представители в България.

Вече близо шест десетилетия партньорите ни от Arte Brotto и Foglie d’Oro се отличават на световната дизайн сцена с високото качество на използваните естествени материали, с невероятното внимание към детайлите, с ръчната изработка, с работата си по индивидуални проекти. Те представят най-доброто от традицията на италианския дизайн, пречупено през потребностите на съвремието и се радваме, че чрез нас от Паркетсенс може да се докоснете до него !

 

 

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни