Шевронът – една от водещите тенденции в дизайна през 2019 г.

След втората половина на годината вече е време да започнем да говорим за тенденциите през следващата. Така ще имате достатъчно време да ги проучите и да решите дали ще се понесете заедно с някоя от тях по пътя към мечтания дом или ново служебно пространство през 2019-та г. И през следващата година специалистите очакват траен интерес към естествените и екологичните материали в интериора.

Дървесината безспорно е един от основните сред тях. Както сме казвали и друг път, при наличието на достатъчно въображение, желание и възможности, бихте могли да облицовате или да изработите от дърво всеки един от елементите в интериора и екстериора. Същото важи и за паркета – с добра професионална помощ с него освен пода в помещенията бихте могли да “облечете” и други елементи от интериора.

През последните години клиентите ни все по-често решават да използват паркетините не само за пода, но и за части от стените и за облицоване на различни елементи от интериора. Един от проектите, с които много се гордеем, реализирахме с All IN Studio с водещ архитект Павел Янев, при когото текстурата шеврон е на особена почит. 

Очаква се една от водещите тенденции в интериорния дизайн за 2019-та г. да е свързана именно с това – създаване на приемственост на различните елементи в дизайна с използването на дървесина. Особеното на тази тенденция е, че ще се изпълнява в т.нар. унгарска рибена кост, по-популярна у нас като шеврон.

Шевронът е един от винаги актуалните способи за редене на паркет. Спокойно бихме могли да кажем, че в нашия бутик за паркет този красив и изразителен способ на редене не спира да пленява очите на клиентите ни. Дотолкова, че понякога дори и ние наричаме паркета не с вида на дървесината, името на паркета или названието на колекцията, а само “шеврон”. Семплата му изящност, вдъхновена от природата, хармонира с всички стилове в дизайна и носи усещане за цялостност на проекта. Няма граници за различните цветови гами, в които може да го откриете на пазара, но имайте предвид, че през 2019-та г. се очаква да се търсят най-вече много светлите и много тъмните паркети. 

Специалистите по интериорен дизайн очакват през 2019 г. все по-често да виждаме върху кориците на реномираните списания текстурата на шеврона, “изрисувана” с помощта на различни материали (не само от дървесина) върху пода, по стените, вратите и др. Разбира се, най на място ще стои там, където се използва вече векове наред – върху пода.

Голяма част от висококачествените естествени паркети, които може да откриете в “Паркетсенс”, се редят и в стил шеврон. Някои от световноизвестните производители, с които работим, предлагат самостоятелни колекции, носещи името на този толкова предпочитан способ за редене. Екипът от професионалисти, с който работим, би могъл да реализира индивидуалните Ви проекти и да облицова с паркет не само пода, но и други елементи от интериора в дома или офиса Ви. Не пропускайте да се свържете се с нас, ако решите, че шевронът е вашият начин да сте модерни, като следвате тенденциите в дизайна, но и изборът Ви да е винаги актуален.

* Интериорните снимки в статията са от проекта ни с арх. Павел Янев. Фотограф – Ники Канделеро. Паркетът е на Tavar, шеврон дъб