fbpx

Краят на всяка календарна година е време за равносметка. Досега по традиция публикувахме текст за тенденциите през следващата. Поставяме началото и на кратък обзор на тези тенденции според това, което наблюдаваме в нашия бутик за паркет. Ето накратко как изглежда годината за нас според  проектите, които изпълнихме.

Тенденции в търсенето на паркет през 2019 г.

Дървесината

И през тази година дъбът бе най-предпочитаната дървесина. Трябва да отбележим обаче, че приключваме 2019-та със значително нараснал дял на изпълнените проекти с орех. Още за особеностите на паркета от орех може да научите тук.

Цветовете

Традиционно цветът на натуралния дъб бе един от най-търсените. Много предпочитани бяха топлите светли и тъмни нюанси на кафявото. Изпълнихме и проекти с паркет, изцяло в черни краски. А през следващата година ни предстоят още доста проекти с тъмен паркет.

Обработката

2019-та г. за нас беше годината на ръчно дяланите паркети. Едни от най-харесваните бяха цветовете Ca’Corner и Ca’Marcello на италианската фабрика Foglie d’Oro. Разбира се, техният дял не надминава машинно обработените, но броят им съществено нарасна. Още за ръчно дяланите паркети

Конструкцията

И тази година за нас беше година на трислойните и двуслойните паркети. Значително намаля броят на изпълнените ни проекти с масивен паркет. Това не е случайно предвид безспорните им предимства, за които може да прочетете тук.

Покритието

Най-голям е делът на изпълнените ни проекти с матови покрития. Лаковите се предпочитаха значително по-малко. Производителите, с които работим, непрекъснато усъвършенстват и двата вида покрития, така че изборът помежду им все повече е въпрос на усещане. 

Способите за редене

Правото редене отново бе най-търсено. Както сочеха тенденциите за 2019-та, значително се увеличи броят на проектите ни с шеврон. Гордеем се и с проектите си с художествен и фигурален паркет и с паркет с естествени извивки. Вижте ги в Изпълнени проекти.

Паркет не само върху пода

Естественият паркет все по-често „прескача“ от своето традиционно място върху пода и върху стените в помещенията.

За следващата година ни предстоят няколко големи проекта с паркет и върху тавана. Изпълнихме редица проекти и с интериорни стълбища, облицовани с паркет.

Custom проекти

Т.нар. custom проекти отдавна са запазена марка на Паркетсенс. Не изневерихме на традицията и през 2019-та г. изпълнихме проекти с поръчани от клиентите ни цветове в предпочитана от тях конструкция, вграждахме паркет в мрамор, изработвахме всевъзможни детайли от паркет (от ревизионни кутии и сейфове до къщички за котки 🙂

Някои от тазгодишните ни проекти, които онагледяват тенденциите

Трислоен паркет дъб (първият кадър е от проект с Marand Design. Фотограф: Александър Новоселски)

Проекти с тъмен паркет (използвани са кадри от проект със Studio MODE. Фотограф: Диан Станчев)

Проекти с шеврон

Проекти с ръчно дялан паркет

Интериорни стълбища с паркет

Паркет върху стена

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00
 

24 май - 10.00 - 16.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни