Предимствата на мозайката в интериора

След като направихме кратък хронологичен преглед на историята на художествената мозайка, решихме да обобщим накратно и какви са нейните практически предимства. След тези две публикации, ще се впуснем в света на партньорите ни от Sicis – най-добрите производители на художествена мозайка в света. Но преди това ето кои са според нас изцяло прагматичните предимства от използването на мозайка в интериора:


Универсален, но и уникален елемент

Тя може да се постави навсякъде в дома и извън него. Най-често се асоциира с мокрите помещения и басейните заради водоустойчивостта си. Пространствата, на които може да бъде положена обаче, са практически неограничени. Това от една страна прави мозайката универсално решение, а от друга – не, защото всяка мозайка е уникална по своя характер. В бъдеще ще ви показваме множество идеи по какъв начин може да я впишете във вашия интериор. 


Здрава, стойчива и стабилна

Неслучайно мозайката от векове е предпочитана подова настилка в обществени помещения с натоварен трафик. Това се дължи на изключителната й здравина и износоустойчивост. Не се повлиява от атмосферни и химически въздействия, издържа на всякакви температури и е водоустойчива. Мозайката е сред малкото материали, използвани от хилядолетия, който живее вечно и на практика не старее.


Естествен материал, белег за стабилност

Мозайката се изработва от различни по вид естествени материали. Тя се комбинира перфектно с всички останали, използвани в интериора. Изборът на естествени материали е по-сериозна инвестиция, но всъщност е и дългосрочен влог в качеството на живот. Притежанието на мозайка е белег за благосъстояние и стабилност на собствениците и повишава цената на жилището с цел продажба.



Пластична, удобна за монтаж и за почистване

Многостранната употреба на мозайката в интериора се дължи и на нейната пластичност. Освен равни повърхности с нея могат да се облицоват и различни обеми. Тя може да се използва само като акцент или да заеме значителна част от интериора. Мозайката е сред удобните за монтаж и лесните за поддръжка интериорни елементи. Това я прави изключително предпочитана за обществени пространства, както и от семейства с малки деца.

*Използваната снимка в началото на публикацията е на партньорите ни от италианската фабрика Sicis. В шоурума ни може да видите селекция от техни продукти. Фабриката е популярна като най-добрия производител на художествена мозайка в света.