Още 5 от 10-те истории на „Паркетсенс” за предимствата на естествения паркет

Днес ще поднесем на вниманието ви втората „порция” от нашите десет истории за предимствата на естествения паркет. Ако сте пропуснали първата, може да я намерите тук – 5 от 10-те истории на „Паркетсенс” за предимствата на естествения паркет.


Вие сте перфектната домакиня и държите „под око” всеки детайл в дома си. От полезрението ви няма как да избяга и паркетът, но колкото и да се стараете, трудно може да му „направите” забележки. Текстурата му радва очите ви, перфектният монтаж ви кара да си мислите, че повече никога няма да позволите на съпруга ви да се прави на майстор, че няма да се налага да крещите на децата, ако ходят боси по пода и всичките ви приятелки благородно ще ви завиждат, когато дойдат на гости. Е, не си мислете, че ще спрете да правите забележки и ще е скучно без тях. Сега обаче те ревностно ще „бранят” паркета от одушевени и неодушевени вредители.


Сега влизате в ролята на разпален екозащитник и сте готов да разпънете на кръст нещастния търговец на естествен паркет, който се е изправил пред вас. За щастие той успява да ви обясни, че фирмите, заети с тази дейност, са ангажирани с възстановяването на дървесните запаси и са строго контролирани на национално и на местно ниво, а отпадните продукти от производството му са изключително малко и обикновено се използват.

Вече можете да си отдъхнете и спокойно да си позволите да се влюбите в някой от паркетите, които виждате пред вас. Ако погалите мострите, ще усетите как бихте могли да направите природата по още един начин част от вашия дом. Ако се вгледате в цветовете, ще разберете, че идеално ще паснат на всички мебели, които притежавате. А когато монтират паркета ви, ще усетите естествения аромат на топлина, уют и хармония, които не сте си представяли, че може да населят по този начин дома ви. Веднага ще се изкушите да стъпите бос върху него, а след това ще забравите, че някога сте ползвали домашни чехли.

Вие сте ненадминат естет и иноватор и се доверявате само на специално подготвени за вас проекти. В случая с естествената подова настилка от дърво гарантирано ще притежавате уникален интериорен проект в дома си, който е невъзможно да се повтори, където и да е по света, тъй като шарките на всяко дърво са различни. А ако след време решите да изциклите паркета си, с премахването на горния слой под него ще откриете различна картина. По този начин никой няма да притежава паркет като този, който вече имате в дома си. Страстта ви към уникалното и неповторимото ще е задоволена до максимална степен, а вие ще сте горд от находката, която сте направили.вил

Колкото повече се увеличават техническите нововъведения около нас, все повече хора искат да се отдалечат от тях и да живеят по-близо до природата. Ако сте от тях, вече знаете, че природната красота не може да се сравни, с което и да е достижение на техническата мисъл. При естествения паркет материалът е този, който направлява обработващата го ръка или машина, за да ви доближи най-много до природата. Естественият паркет е идеалното решение, както за жилището ви в града, така и за къщата ви извън него.

За съжаление или за щастие, животът ни следва и своя работен ритъм. На финала дойде ред да ви накараме да си представите работното си пространство не със задушливия ламинат или студения теракот, а с естествен паркет. Несъмнено ще усетите разликата. Ще я забележат и вашите партньори, които идват да ви посетят. Естественият паркет ще направи атмосферата в офиса ви много по-приятна, ще подпомогне работоспособността на служителите ви, ще впечатли клиентите ви. Ако бизнесът ви е свързан с обслужването и отговаряте за различни по характер обекти (хотели, ресторанти, увеселителни заведения, магазини и др.), посещавани от голям брой хора, трябва да знаете, че паркетът е една дългосрочна инвестиция, която ще се изплати във времето. С тази подова настилка няма да се притеснявате, че някой елемент ще накърни реномето на бизнеса ви.