Новини от Италия със знака на Паркетсенс

В края на изминалата седмица собствениците на Паркетсенс Анатоли Миланов и Георги Петков се завърнаха от пътуването си до италианските фабрики, с които сътрудничим. Традиционната им визита до Италия се забави с няколко месеца заради пандемията от COVID-19. Петте дни на Ботуша отново не им бяха достатъчни, за да посетят всички производители, с които работим.

     Най-голяма част от времето си създателите на бутика ни за паркет посветиха на най-новите ни партньори – Sicis. От десетилетия фабриката е известна като най-добрия производител на художествени мозайки в света. Отскоро в шоурума ни може да видите огромно пано и мебели уникати на Sicis.

     Анатоли Миланов и Георги Петков посетиха производствената база и огромния й шоурум в Равена – световноизвестния център на мозайката. Създадената през 1987 г. Sicis наследява богатите традиции на местните жители в това вечно изкуство и му придава съвременен облик.

    Освен че се запознаха с най-новите произведения на изкуството на фабриката, собствениците на Паркетсенс обсъдиха и изпълнението на първите проекти за наши клиенти. Тепърва ще ви представяме съкровищницата от идеи, материали, форми, цветове на Sicis, която е неизчерпаем извор на вдъхновение за дизайнери и архитекти от цял свят.

Виченца беше следващата важна спирка за собствениците на Паркетсенс. В Градът на Паладио те посетиха отново бутиковите фабрики за мебели и за паркет – Arte Brotto и Foglie dÓro, на които от две години сме единствени и официални представители в България. 

       Освен за новите продукти на двете дъщерни фабрики Анатоли Миланов и Георги Петков разговаряха и за един нов и мащабен проект на инж. Николай Гълъбов, по който предстои да започнем работа. Някои от вече изпълнените ни проекти може да разгледате тук

       Разбира се, важен момент от срещата бе посветен и на икономическото състояние на италианските производители на паркет по време на пандемията от COVID-19. Голяма част от тях изпитват сериозни затруднения в момента особено тези, разчитащи основно на клиенти от страната. За щастие партньорите ни от Foglie dÓro не са сред тях, тъй като работят усилено и на световния пазар. 

      На финала на посещението си в двете фабрики собствениците на бутика ни за паркет посетиха производствената база и лично се увериха в качеството на изработката на актуалните ни поръчки.