„Discordia” – многолика като човешките взаимоотношения

Винаги сме се възхищавали на страстта, която италианските ни партньори влагат в работата си. Те откриват източници на вдъхновение навсякъде около себе си. Всяка една от колекциите им е провокирана от гледките, които виждат, от емоциите, които изпитват, от това, което правят и в което вярват. Ето защо не е странно, че „Discordia” – най-новата колекция на „Salis”, също е вдъхновена от такова вглеждане, претворено в интериорно изкуство от дърво. Този път погледът е отвън-навътре.

„Discordia” пресъздава във фонове и текстури противоречивите човешки взаимоотношения и настроения – понякога хармонични, топли и светли, друг път – мрачни и тежки. Мъжкото и женското начало, взаимното им допълване и неизбежните конфликти между тях са в основата на новата колекция на “Salis”. Различните нюанси в човешките взаимоотношения са изразени от множество цветови нюанси, постигнати чрез използването на специални реактиви.

Уникалността на човешката природа е изразена с ръчната обработка на повърхността. Малките размери на паркетините ни връщат към зората на паркетното изкуство, но и символизират бързата преходност на настроенията и взаимоотношенията.

И за финал – практичната част от описанието на „Discordia” – двуслойна конструкция на паркетините с горен слой от дъб с дебелина от 4 мм. Широчина им е 12 мм., а дължината може да варира от 700 до 2400 мм.

Колекцията е на една от най-добрите италиански фабрики за естествен паркет – „Salis”, на която сме единствени представители за България. В шоурума нa “Паркетсенс” може да видите “на живо” мостри от “Discordia”. 

Партнираме си с още две реномирани италиански фабрики за паркет – “Foglie d’Oro” и “Tavar” и изпълняваме множество custom проекти с техни паркети. С най-голямо удоволствие ще ви помогнем да реализирате и вашия! Паркетът е трудно да се види и усети по снимка, затова заповядайте в шоурума ни на бул. Симеоновско шосе 77.