fbpx

Често задавани въпроси

С радост ще отговорим и лично на всеки един от въпросите ви. Използвайте най-удобния за вас начин. Ние винаги сме на линия.

Предлагате ли монтаж на паркет?

Да, предлагаме. При желание от ваша страна можем да се ангажираме с всички процеси, свързани с подготовката на основата (полагане на груба и саморазливна замазка) и с монтажа. За да сме сигурни в качеството на материалите и на услугите, създадохме Паркетсенс ПРО“. Изполваме доказалите своето качество продукти на немския производител “Uzin”. Цената на монтажа се определя, след като колегите ни направят оглед на помещенията. Работим по индивидуални проекти и предлагаме решения на вашите конкретни проблеми. 

Защо не сте посочили цени на паркетите, които предлагате? 

Формираме цената на паркетите, които предлагаме според вида и обработката на дървесината и квадратура, които са различни за всеки проект. Естественият паркет според нас не може да бъде поръчан в интернет и си заслужава да посетите шоурума ни, където най-добре бихте могли да направите своя избор, а ние след това да ви подготвим оферта. Предлагаме огромно разнообразие от качествен естествен паркет в средния и високия клас в богата гама от цветове, размери, начертания, финиши и начини на обработка. Ценовият ни диапазон е от 130 до над 3000 лв. на кв. м. 

Трудно ли се почиства и поддържа естественият паркет?

Най-краткият отговор е: не. Необходимо е само да спазвате няколко основни правила. Може да прочетете кои са те в статията от блога ни: Почистване и поддръжка на естествения паркет. 

Важно е да използвате качествени почистващи препарати, съобразени с вида на финиша (лак или масло), да постравите протектори под мебелите и тежките предмети.

 

Как да направим най-добрия избор на паркет?

Съветваме ви да подхождате към избора на паркет като една от най-дългосрочните инвестиции, които ще направите в своето жилище. Подът е най-голямата по площ хомогенна част от интериора, която е подложена на голямо натоварване и ежедневна експлоатация. Затова не го подценявайте, а потърсете възможно най-много информация за това, което се предлага на пазара, и задължително го вижте и докоснете на живо. Ако работите с интериорен дизайнер или архитект, доверете се на неговите познания и наблюдения. Ние също винаги сме насреща, за да ви помогнем да се ориентирате и да направите най-добрия си избор. Убедени сме, че естественият паркет е най-добрата подова настилка. Предлагаме само качествен естествен паркет, така че колебанието ви в нашия шоурум ще е по отношение на цветовете, текстурата, размерите, финиша, реденето.  

Поддържате ли наличности на предлаганите паркети?

Не, тъй като разнообразието им е огромно. Поръчките ни към канадските ни партньори се изпълняват в рамките на 30 работни дни, а към италианските срокът е малко по-дълъг.

Предлагате ли съхранение на паркета до момента на монтажа?

Да, може да сте спокойни, ако все още не сте готови за монтаж, паркетът ви ще се съхранява в наш склад при подходящи условия и няма да заплащате допълнително за тази услуга.

Само в София ли можем да ви открием?

Шоурумът ни е в София, но при интерес от ваша страна, наш представител би могъл да ви посети извън столицата с мостри и каталози на някои от паркетите, които предлагаме. Имаме клиенти в редица български градове.

Може ли да поставим естествен паркет при подово отопление?

Да, може да монтирате подово отопление и естествен паркет, но трябва да изберете двуслоен или трислоен паркет. Дървесината е с отлична топлопроводимост, така че не се притеснявайте от загуба на енергия. 

Още за монтажа на естествен паркет върху подово отопление може да прочетете в блога ни

 

Може ли да ни предоставите мостри на паркета?

Да, разбира се, че ще го направим. Ако не успеем на момента да ви дадем мостра, ще поръчаме такава и в кратки срокове ще бъде при вас.

Паркет от какви дървесини може да открием при вас?

Основните дървесини, от които предлагаме паркет, са дъб, ясен, американски и европейски орех в различни селекции, цветове, начини на обработка, размери и форма на паркетините.

Лак или масло да изберем за финиш?

Решението зависи изцяло от вашите предпочитания. Финишът с лак или масло не е характеристика, която повлиява по някакъв начин на качеството и устойчивостта, а по-скоро е въпрос на усещане. При маслото се запазва естественото излъчване на цветовете и текстурата на дървесината, докато при лака те изглеждат малко “по-запечатани”. Има разлика и при реновирането им. Омаслените паркети могат да се реновират локално, докато при лакираните това не е възможно.

Масивният паркет по-добър ли е от трислойния?

Много наши клиенти смятат, че истински паркет е само масивният и не се доверяват на трислойните паркети. Всъщност трислойните са по-стабилни, здрави и устойчиви на натоварване. И трите им слоя са от дървесина, но от различен вид. Трислойният паркет има и предимство пред масивния по отношение на използването им при подово отопление. Още за характеристиките и за предимствата на трислойните паркети може да прочетете в блога на “Паркетсенс”

Възможно ли е да поръчаме цвят на паркета?

 Да, въпреки огромното разнообразие от цветове, което производителите ни предлагат, бихме могли да ви предложим и поръчка на паркет по зададен от вас цвят. За нашия екип винаги е предизвикателство да работи успешно по custom проекти. От своя страна производителите, с които си партнираме, имат възможността да ги поемат и изпълнят перфектно. Може да се убедите в готовността ни за работа по custom задания, като разгледате секцията ни с изпълнени проекти. 

Заплащат ли се огледите?

Не, огледите от наш специалист са безплатни. Те имат за цел да се вземат точните размери на помещенията, да се види състоянието на основата, ако ще монтираме ние паркета, да се установи нивото, да се измери влажността и температура, да се обсъдят специфичните ви изисквания и др.    

Подходящ ли е естественият паркет за кухнята?

Да, бихте могли да поставите естествен паркет и в това помещение от дома. Паркетите, които ще откриете при нас, са с изключително здрави покрития, устойчиви на течности без значение дали става въпрос за вода, мазнина или други подобни. Препоръчваме ви за кухнята да изберете финиш лак или UV масло. Вижте и публикацията в блога ни за естествения паркет в кухнята

 

Какво ще се случи, ако изпуснем тежък съд или уред върху паркета?

Получаваме този въпрос най-често по отношение на използването на паркет в кухнята и отговаряме със следното сравнение. Ак оизпуснете тежък съд върху плочка, е вероятно да я нараните непоправимо. Естественият паркет също ще се нарани, но поправимо.

Подходящ ли е естественият паркет за антрето и коридора?

Когато ни попитат това, клиентите ни най-често се опасяват от замърсяване и намокряне на паркета през зимата. Ако почистите паркета с подходящ препарат, без да чакате прекалено дълго, няма да има никакъв проблем. Няма да се наложи да направите нищо по-различно от това, което бихте направили с всяка друга подова настилка – да подсушите и след това да почистите. Качествените почистващи препарати освежават и поддържат добрия външен вид на паркета.

Може ли да правим снимките на паркетите, които харесаме в шоурума?

Разбира се, за нас няма никакъв проблем. Имайте предвид обаче, че цветът на дървесината значително се променя при снимки. При подготвянето на офертата ние ще ви изпратим и интериорни снимки от производителите, които също ще ви ориентират как ще изглежда нареден паркетът, който сте харесали.

Трудно ли се почиства естественият паркет?

Най-краткият отговор е: не. Необходимо е само да спазвате няколко основни правила. Може да прочетете кои са те в статията Почистване и поддръжка на естествения паркет.

Каква е разликата между двуслоен и многослоен паркет?

На практика няма такава. Това са две понятия, използвани за обозначаването на един и същ вид технологично подобрен паркет, изграден от слоеве дървесина. Прочетете основните въпроси и отговори за двуслойния паркет в блога ни. Посетете и новата ни секция с двуслоен паркет. 

Вижте последните публикации в блога ни:

Интериoрните стълбища с естествен паркет

Интериoрните стълбища с естествен паркет

Една от най-вдъхновяващите гледки в работата ни е тази на интериорните стълбища, облицовани с естествен паркет. В наши дни архитектите все едно се надпреварват в проектирането на все по-изящни и по-сложни за изпълнение задания. Със сигурност сте виждали във...

Художествен паркет с флорални елементи

Художествен паркет с флорални елементи

За нас създаването на художествен паркет е изкуство. Основен източник за вдъхновение на неговите създатели е природата. Флоралните мотиви са едни от най-често срещаните при художествения паркет. Елементите, които най-често се пресъздават, са цветята. Нежната им...

Естественият паркет – здравословният избор за пода

Естественият паркет – здравословният избор за пода

Когато избираме каква да е подовата настилка в дома ни, най-често се ръководим от фактори като цвят и текстура, начин на поддръжка, издръжливост, дълготрайност, бюджет. Екологичността и здравословността като че ли все още са сред пренебрегваните фактори у нас, въпреки...

Как да се свържете с нас

Анатоли Миланов

0878 374 635

Георги Петков

0878 622 623

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00

 

 

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка.

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 374 635 0878 622 623

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Трислоен паркет

Трислойни паркети с изключително качество и огромно разнообразие от цветове и размери.

Двуслоен паркет

Ето ги и най-търсените ни двуслойни паркети – линията "Bonnard" на канадската компания "Coswick".

Масивен паркет

Вижте отличната ни селекция от масивен паркет на едни от най-реномираните световни производители.


Анатоли Миланов

0878 374 635

Георги Петков

0878 622 623

Oт понеделник до  петък

10.00 - 20.00

В събота

10.00 - 17.00

Неделя и официални празници - след предварителна уговорка.

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 374 635 0878 622 623

e-mail: office@parketsense.bg


Позвънете ни
Посетете ни