fbpx

Едни от най-впечатляващите ни проекти са изпълнени с американски орех. Tова се дължи както на уменията на производителите, с които работим и на колегите ни от “Паркетсенс ПРО”, така и на особеностите на самата дървесина. Естетическите характеристики на американския орех са запомнящи се и добре познати на ценителите на естествените материали в интериора. Топлите и преливащи нюанси на кафявото (от светло до шоколадово) и изразителната му текстура създават усещане за стил и уют. Няма клиент, посетил шоурума ни на бул. Симеоновско шосе 77, който да не се впечатли от паната ни с американски орех. Затова често пъти казваме, че ако някой хареса паркет от орех, ще му е много трудно да избере друга дървесина.

Американският орех се предпочита и заради чисто практичните му свойства – много добра твърдост и устойчивост, лесна ръчна и механична обработка. Както личи от името му, той расте в някои от частите на Северна Америка. Американският орех има по-нестандартна форма (стволът му е висок и прав, но много разклонен) и затова е много трудно да се намери висока селекция без значително разнотоние, беловини  и чепове. Но пък ако се запазят и обработят професионално, те само могат да подчертаят чара на дървесината.

Селектираният американски орех неслучайно е една от най-скъпите дървесини в световен мащаб. В „Паркетсенс“ може да откриете голямо разнообразие паркети от американски орех на различни производители. Снимките към публикацията са от наши проекти с различни селекции американски орех – по-пъстри и по-еднородни на канадските ни партньори от “Coswick”. Паркетините от последната снимка са произведени по custom размери на клиентите ни. Още от изпълнените ни проекти може да видите тук.

 

 

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00
 

24 май - 10.00 - 16.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни