fbpx

Художествен и фигурален паркет

Изкуство от дърво

Украинската компания Премиер Паркет е сред най-реномираните европейски производители на художествен и фигурален естествен паркет. Техните подове са истинско произведение на изкуството. Проектирани от отлични дизайнери. Премиер Паркет използват собствена патентована технология за прецизно машинно рязане, която запазва  дървото в дълбочина, за разлика от лазерното рязане, при което дървото е прогорено и черно в дълбочина по контура на среза. Освен това технолозите на Премиер Паркет избират само най-качествената селекция, като сортират прецизно дори различно нюансираните дървесини. Това от своя страна е важна част от формулата за създаването на съвършеният художествен под.

При изграждането на фигурата или рисунъкът не се използват никакви оцветители. Разчита се само на естествените цветове на различните дървесни видове.

Основната част от колекциите на Премиер Паркет се доставят необработени. Нашите майстори залепят паркета и извършват окончателната обработка – циклене, шлайфане, полагане на няколко слоя лакове и гелове.

През 2014 г. Премиер Паркет представи най-новата си колекция фигурални паркети подходящи за монтаж върху подово отопление. Съчетавайки старите традиции и най-новите технологии Премиер Паркет създадоха паркет изграден от 8 мм масивен горен слой залепен върху основа от най-качественият водоустойчив шперплат от бреза. Повърхността е четкана, а финишът е масло.

Можете да видите тези продукти, както и образци от традиционните художествени паркети в нашият шорум.

Нищо не украсява домът и не го отличава от другите, както художественият паркет

Историята на художественият паркет започва във Франция в края на 17 ти век. Тогава мраморните подове във двореца Версай са подменени с дървени. Тези квадрати с преплетени правоъгълници дават началото на изцяло нов подход при изработването на подовете във аристократичните сгради. Не случайно много фирми произвеждат и до днес реплики на този прочут паркет, като повечето коректно я наричат стил ” Версай “. Характерната за онези времена разточителност постепенно е довела до разработването на все по-сложни художествени подове преливащи от цветове и прекрасни орнаменти.

В днешно време технологиите за обработка на дървото дават възможност за изработка на изключително сложни композиции от прецизно съчетани елементи от различни дървесини. Много производители се обърнаха към лазерното рязане, което наистина е прецизно, но не се предпочита от тези, които държат на класическата обработка и рязане.

Премиер Паркет е компания държаща на традициите. Затова рязането на дървото се извършва машинно чрез патентована технология, а дървото се подбира внимателно, отчитайки особеностите на всеки конкретен проект.

Фирмата произвежда всички класически елементи на художественият паркет – фигурален паркет, розетки и бордюри. Постепенно гамата продукти се разшири и от тази година освен класическият изцяло масивен художествен паркет, Премиер Паркет започна производство и на многослоен фигурален и художествен паркет. По този начин стана възможен монтаж върху подово отопление. Фабрично обработените и омаслени модули пък скъсяват времето за монтаж. Новост е и възможността клиентът да избере дебелината на масивният горен слой, което влияе върху крайната цена на паркета.

Независимо какъв е стилът на вашият проект, колко е сложен или мащабен, Паркетсенс ви гарантира прецизно и безкомпромисно изпълнение. Нашите майстори са обучени да работят с изключителните паркети на Премиер Паркет, което е необходимо условие за блестящ краен резултат.

Фигурален паркет

Дизайнът на фигуралният паркет обикновено представлява различни геометрични фигури съчетани в красива обща визия. Така подът става по-забележим в ролята си на солидна основа за целият интериорен дизайн. Орнаментите могат да бъдат изчистени или по флорални и сложни. Някои дизайни са изградени дори от хералдически елементи. Различните фигури могат да се подчертаят чрез използването на различни видове дървесина – дъб за натурална основа, клен за много светлите участъци, мербо за червено, орех за благородно кафяво.

Класическият фигурален паркет е масивен и се обработва на място, но Премиер Паркет наскоро разработи нова колекция с фабрично омаслени паркети изградени от два слоя. Така вече е възможен монтаж на художествен паркет върху подово отопление.

Розетки

Розетките се наричат също медальони. Обикновено са с кръгла или овална форма. Изработени са от различни видове масивна дървесина, като както при останалите елементи на художественият паркет не се използват оцветители. Изгражда се сложна композиция съобразена с заобикалящата среда. Прецизната технология на Премиер Паркет позволява изработването на истински произведения на изкуството. Понякога изглежда невероятно, че толкова сложни рисунки се постигат единствено и само с машинно рязане и прецизно напасване на елементите. Интарзиите са с дълбочина до 8 мм, което гарантира, че подът ще запази своята красота дори след няколко обновявания.

Розетките се използват най-често като централна фигура, около която се изгражда останалата част от художественият паркет. В зависимост от целите и бюджета е възможно розетката да се постави в центъра на под изграден от обикновен паркет. Добре е розетката да се съчетае и с подходящ бордюр. Така художественият под ще има завършен вид.

Бордюри

Художественият бордюр ( или фриз ) е почти задължителен елемент от художественият паркет. Използва се за очертаване геометрията на помещението или за подчертаване на по-малка площ изградена с художествен паркет. във вторият случай в очертаната площ се монтира фигурален паркет, розетка или съчетание на тези два елемента. Външната част може да се изпълни с обикновен паркет, запазвайки общото излъчване и финиш.

Бордюрите са сложни фигури изградени от масивна дървесина залепена върху подходяща основа. Доставят се на отделни модули, които се сглобяват по предоставена от Премиер Паркет схема. При тях интарзията също е с дълбочина от 8 мм. При някои видове се използват и ъгли с подходящи сложни композиции.

Разгледайте трите каталога на Премиер Паркет.

В тях ще видите голяма част от предлаганите фигурални паркети, розетки и бордюри. Представени са и някои от изпълнените обекти, както и множество графични проекти. Всеки елемент на художествените паркети има свой артикулен номер, което улеснява изготвянето на оферта по ваше запитване. Достатъчно е да ни изпратите артикулният номер на избраният продукт и квадратурата на помещението ( по-добре би било да получим и чертеж за изготвянето на конкретен проект ).

Как да се свържете с нас

Анатоли Миланов

0878 374 635

Георги Петков

0878 622 623

от понеделник до  петък 10.00 – 18.00

В събота 10.00 – 17.00 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка.

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 374 635 0878 622 623

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни.
Посетете ни.

Pin It on Pinterest