fbpx

Ще започнем с това, че търсенето на естествен паркет беше по-голямо в сравнение с предходната година. Причината според нас бяха проектите, замразени през 2020-та г., които набраха скорост през тази година. Огромното търсене на строителни материали в световен мащаб увеличи сроковете за доставка заради недостигa на суровини. Увеличиха се съответно и цените на дървесината, а това веднага се отрази върху цените на паркета. Но това със сигурност не е нещо ново за вас, ако вече сте под една или друга форма във водовъртежа на строително-ремонтните дейности. 

Ето и какво беше търсенето на естествен паркет в нашия шоурум през отиващата си 2021 г. 

 

паркет от опушена дървесина

Дървесината

И през 2021 г. дъбът бе най-предпочитаната дървесина от нашите клиенти. Това, разбира се не е случайно. Повече за нейните предимства може да прочетете в публикацията ни: Защо да изберем естествен паркет от дъб?

Паркетсенс е мястото, на което ще откриете най-голямо разнообразие от естествен паркет орех. Около 20% от изпълнените ни проекти през тази година са с европейски или американски орех.

паркет с големи размери

Цветовете

Натуралният дъб отново беше най-търсеният цвят от клиентите ни. Опушеният дъб на Foglie d’Oro обаче се затвърди като най-харесван от посетителите в шоурума ни. Както и през всяка друга година, останалата част от проектите ни са изпълнени както с много светли и избелени паркети и с цветове в по-тъмната гама. Продължава търсенето на по-пастелните тонове, които внасят усещане за спокойствие в интериора.

паркет европейски орех

Конструкцията

2021 г. бе поредната, в която не монтирахме нито един масивен паркет. Двуслойните и трислойните конструкции бяха предпочитани от клиентите ни заради множеството им предимства, които сме коментирали многократно в блога ни на тези места: Паркет ли е трислойният паркет?, Трислойният паркет – още въпроси и отговори, Двуслойният паркет – въпроси и отговори

паркет диагонално редене

Видове монтаж

Правото редене отново беше най-предпочитаното от клиентите на Паркетсенс. На следващата позиция отново е шевронът с около 20% от общия процент на монтажите на колегите ни от Паркетсенс Про. Третата позиция е за диагоналното редене, което според очакваните тенденции за 2022 г. ще заема все по-голям процент от монтажите. И през тази година имахме удоволствието да изпълним и проекти с художествен и фигурален паркет.   

светъл паркет

Не само върху пода

Мястото на паркета отдавна не е само върху пода и интериорните стълбища. Тази година за пореден път се убедихме в това. Част от клиентите ни избираха да монтираме паркет и върху някои от стените, таваните и колоните в жилищата им. Отново облицовахме с паркет различни интериорни елементи. Може да видите някои от тях в секцията ни Изпълнени проекти. Много интересен беше проектът, в който миксирахме върху стената на наш клиент различни цветове паркет (на снимката). 

фигурален паркет Azalea

Фигури

Освен популярните фигури на шеврона и рибената кост имахме удоволствието да изпълним и проекти с фигурален паркет както с класически така и с модерни фигури на партньорите ни от Foglie d’Oro.

Особено атрактивен бeше проектът ни с фигурата Azalea (на снимката), който изпълнихме за клиенти на Ина Дамянова.

 

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00
 

24 май - 10.00 - 16.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни