fbpx

Трислоен паркет от Паркетсенс

Като технологично подобрен естествен паркет трислойният паркет предоставя много повече възможности за пресъздаване и за интерпретация на класическите подови настилки от дърво. Стабилната и устойчива конструкция, многообразието от форми, размери и цветове са причината винаги да го препоръчваме на клиентите си. Разбира се, с важното уточнение, че трябва да заложат на качествен трислоен паркет.

Вижте какво представлява трислойният паркет

Препоръки при избора на трислоен паркет

Размерите

Трислойните паркети предоставят най-много варианти при избора на размери и начертания на ламелите. Особено когато става дума за по-големи размери.

При нас може да откриете трислоен паркет с внушителните широчини до 500 мм и дължини до 4000 мм.

Помещенията

Важно е да имате предвид, че за разлика от масивния, трислойният паркет е подходящ за монтаж както върху подово отопление, така и под кота 0. Дървесината като естествен материал с изключително добра топлопроводимост се комбинира перфектно със системите за отопление на пода.

Влажността

Трислойната конструкция на паркета е значително по-устойчива на вариации във влажността в сравнение с неговите масивни варианти. Влажността на основата при монтажа не трябва да надхвърля 2,5%, а на въздуха трябва да е в границите 40% – 60%. Качествения трислоен паркет обаче позволява излизане от тези граници.

Основата

За монтажа на всеки естествен паркет основата задължително трябва да е добре подготвена и равна. Препоръчително е полагането на саморазливна замазка, която да покрие неравностите. Още за подготовката на основата вижте тук.

Монтажът

Вариантите за монтаж са два – плаващ монтаж и залепяне към основата. Ние препоръчваме залепянето към основата като оптимален вариант. Ако „Паркетсенс ПРО“ подготви основата и монтира паркета, ще получите петгодишна гаранция на монтажа.

Поддръжката

Няма нищо специфично при поддръжката на трислойния паркет. Нужно е след почистването на праха да използвате подходящ препарат според вида на финиша (лак или масло).

Нашите качествени трислойни паркети

Тук показваме само малка част от тях. Производителите, с които работим, предлагат много по-голямо разнообразие и възможности за изпълнение на индивидуални проекти дори по зададени от вас цветове, форми и размери.
Долен слой 3 мм масивна дървесина
Среден слой масивна дървесина
Горен слой 3,2 мм или 4,5 мм благородна дървесина (дъб, орех, ясен)

Трислоен паркет

от Coswick

Канадските ни партньори дават доживотна гаранция на изработената от тях трислойна конструкция.

Конструкцията

Трислойната конструкция на “Coswick” се произвежда в два варианта – с дебелина 19,05 мм или 15 мм. Предлага се в смесени дължини от 600 до 2100 мм при широчина 127 или 190 мм. При широчина 300 мм дължините са от 600 до 2950 мм. Горният слой (3,2 см) се изработва от благородна дървесина (дъб, американски орех или ясен), средният слой (8,7 / 12,75 см) е от бреза, а долният слой е от широколистна дървесина (3,1 см дъб или бреза).

Средният слой в конструкцията на Coswick се изработва от бреза, а не от иглолистна дървесина. Научно доказано е, че трислойният паркет, изработен с бреза, е с 20% по-стабилен. За да балансират напрежението, което се създава при промени във влажността, от Coswick поставят коркови компенсатори в средния слой на всеки 15 см. Партньорите ни използват супер здрави полиуретанови лепила, които не променят структурата си при екстремни условия. Coswick подпечатват с доживотна гаранция увереността си в единността на трите слоя.

Трислойната конструкция на канадската фабрика е една от най-добрите в света. Предпочита се и за места, на които има амплитуди в температурата и влажността (в близост до големи водни басейни, при по-голяма надморска височина и др.)

Обработката и покритието

При Coswick mоже да избирате между два финиша: лак или масло. Лаковото покритие CosNano Tech + е с 25-годишна гаранция. За производството му се използват нанотехнологии, а към 12-те му слоя лак е добавен корунд (изкуствен диамант). Покритието e “изпеченo” и на UV лампи. Финишът защитава паркета от влага и мръсотия, както и от някои леки наранявания.

Омасленото покритие на Coswick – Silk Finish също е устойчиво на износване. Четирите слоя растителни масла, използвани при изработката на финиша, проникват дълбоко в дървесината и правят повърхността й изключително приятна при допир и открояват текстурата, а изпичането на UV лампи правят покритието здраво и устойчиво.

Разнообразието

Огромното си разнообразие от трислойни паркети „Coswick” обединяват в две направления: Plank hardwood flooring и Mosaic harwood flooring. Най-големите размери на ламелите, които може да откриете при „Coswick”, са в колекцията „Wide plank” – широчина 300 мм и дължина 2950 мм. Канадските ни партньори предлагат и богато разнообразиe от фигурални паркети, изработени с помощта на трислойна или многослойна конструкция. Повече за тях може да прочетете в секцията ни Художествен и фигурален паркет

Срокът на доставка на Select & Better и 1Nature е 2 месеца.

Рустикалните паркети на Coswick пристигат в рамките на 30 дни.

Когато говорим за разнообразие, имаме предвид…

В „Mosaic harwood flooring“  партньорите ни от „Coswick“ са обединили паркетите с геометрия, различна от тази за право редене. Два от най-предпочитаните начина на редене – шеврон и рибена кост са намерили своето място съответно в  „Chevron“ и „Herringbone“.
Колекцията „Parquetry“ предлага множество възможностите за заиграване с формите и цветовете на паркетините, а цялостното въздействие на очертанието й се допълва от триизмерния ефект, получен при подреждането им.
Plank hardwood flooring  включва колекциите „Classic“, „Signature“, „Brushed & oiled“, „Country“, „Heritage“, „Art’s & crafts“ и „Wide plank“, които се различават по селекцията на дървесината, по финишите и по цветовете, с които са представени.

Трислоен паркет

от Foglie d’Oro

Трислойният паркет може да е и състарен, ръчно дялан, патиниран, опушен, с дължина до 5 м и широчина до 50 см в комбинация с мрамор, месинг, стомана или керамика в много, много цветове, ако името на производителя е Foglie d’Oro.

Конструкцията

Дървесината, от която се произвеждат трислойните паркети на Foglie d’Oro, идва от собствените им горски масиви в сърцето на Италия. Фабриката им е единствената фабрика в света, която е затворила изцяло процеса си на производство. Повече от половин век партньорите ни сами отглеждат, съхраняват, подготвят и обработват добития дървен материал. Трислойните паркети на Foglie d’Oro се изработват в три дебелини: 16 мм (4,5 мм горен слой), 17 мм (5,5, мм горен слой) и 21 мм (4,5 мм горен слой). Горният им слой е от благородна дървесина (дъб, европейски и американски орех, тик), а долните два – от иглолистна.

Обработката и покритието

Италианските фабрики са корифеи в повърхностната обработката на дървесината – тази, която ще усещате и ще виждате ежедневно. В повечето случаи този процес се извършва изцяло ръчно. По този начин и Foglie d’Oro подпечатват уникалността на благородната дървесина, която използват за горния слой. Tе използват 8 различни способа, по които обработват видимата част от трислойните си паркети. Всеки един от тях създава различно визуално и тактилно усещане. От вашия избор зависи дали повърхността на трислойния паркет ще е сатенено гладка или леко награпена, дали ще е спокойна или по-изразителна, ще има ли триизмерен ефект, ще подчертава ли чеповете и беловините, ще изглежда ли състарена. Маслата и ваксите, които Foglie d’Oro използват, са на натурална основа и са сред най-добрите на световния пазар. Те проникват дълбоко в дървесината и я подхранват, а слоевете им се нанасят на ръка.

Разнообразието

В линията “Prospettive”  са събрани основната част от трислойните паркети на италианската фабрика. Тя е мостът на „Foglie d’Oro“ от миналото към настоящето и бъдещето. По него от поколение на поколение се предава страстта към дървото с неговата неподражаема природна красота. Изчистеният класически дизайн, високото качество на дървесината, уникалните текстури и цветове ще вдъхнат топлина, спокойствие и уют както в модерните градски пространства така и във фамилните къщи. Родена от любовта на италианските майстори към природните материали, “Prospetive” разкрива пред очите ви неограничените им във форми, размери и цветове представи за естествена красота, елегантност и стил, които могат да заживеят и във вашия дом.

Когато говорим за разнообразие имаме предвид…

Малцина са световните производители на паркет, които могат да се похвалят с паркетини, широки 50 см. Трислойният паркет от колекцията “Jumbo floor” се предлага във внушителните широчини от 240 до 500 мм и дължини от 2500 до 4000 мм!
В колекцията „Antique“ ще откриете поредния уникален паркет на Foglie d’Oro. Повърхността му е обработена на ръка, така че да изпъкне индивидуалния рисунък на дървесината и да се създаде подчертана състарена визия и лек триизмерен ефект.
„Maxi Chevron“ “ е доказателство за уменията на Foglie d’Oro да произвеждат не само прави ламели, но и шеврон в изключителни размери. Тук те се предлагат в трудните за достигане от други производители широчини между  90-240 мм и  дължина 1700 мм!

Как да се свържете с нас

Анатоли Миланов

0878 374 635

Георги Петков

0878 622 623

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 374 635; 0878 622 623

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни