fbpx

Трислоен паркет от Паркетсенс

Като технологично подобрен естествен паркет трислойният паркет предоставя много повече възможности за пресъздаване и за интерпретация на класическите подови настилки от дърво. Стабилната и устойчива конструкция, многообразието от форми, размери и цветове са причината винаги да го препоръчваме на клиентите си. Разбира се, с важното уточнение, че трябва да заложат на качествен трислоен паркет.

Вижте какво представлява трислойният паркет

Препоръки при избора на трислоен паркет

Размерите

Трислойните паркети предоставят най-много варианти при избора на размери и начертания на ламелите. Особено когато става дума за по-големи размери.

При нас може да откриете трислоен паркет с внушителните широчини до 500 мм и дължини до 4000 мм.

Помещенията

Важно е да имате предвид, че за разлика от масивния, трислойният паркет е подходящ за монтаж както върху подово отопление, така и под кота 0. Дървесината като естествен материал с изключително добра топлопроводимост се комбинира перфектно със системите за отопление на пода.

Влажността

Трислойната конструкция на паркета е значително по-устойчива на вариации във влажността в сравнение с неговите масивни варианти. Влажността на основата при монтажа не трябва да надхвърля 2,5%, а на въздуха трябва да е в границите 40% – 60%. Качествения трислоен паркет обаче позволява излизане от тези граници.

Основата

За монтажа на всеки естествен паркет основата задължително трябва да е добре подготвена и равна. Препоръчително е полагането на саморазливна замазка, която да покрие неравностите. Още за подготовката на основата вижте тук.

Монтажът

Вариантите за монтаж са два – плаващ монтаж и залепяне към основата. Ние препоръчваме залепянето към основата като оптимален вариант. Ако „Паркетсенс ПРО“ подготви основата и монтира паркета, ще получите петгодишна гаранция на монтажа.

Поддръжката

Няма нищо специфично при поддръжката на трислойния паркет. Нужно е след почистването на праха да използвате подходящ препарат според вида на финиша (лак или масло).

Нашите качествени трислойни паркети

Тук показваме само малка част от тях. Производителите, с които работим, предлагат много по-голямо разнообразие и възможности за изпълнение на индивидуални проекти дори по зададени от вас цветове, форми и размери.

Трислоен паркет

от Foglie d’Oro

Трислойният паркет може да е и състарен, ръчно дялан, патиниран, опушен, с дължина до 5 м и широчина до 50 см в комбинация с мрамор, месинг, стомана или керамика в много, много цветове, ако името на производителя е Foglie d’Oro.

Конструкцията

Дървесината, от която се произвеждат трислойните паркети на Foglie d’Oro, идва от собствените им горски масиви в сърцето на Италия. Фабриката им е единствената в света, затворила изцяло процеса си на производство. Повече от половин век партньорите ни сами отглеждат, съхраняват, подготвят и обработват добития дървен материал. Трислойните паркети на Foglie d’Oro се изработват в три дебелини: 16 мм (4,5 мм горен слой), 17 мм (5,5, мм горен слой в колекцията Antique) и 20 мм (4,5 мм горен слой). Горният им слой е от благородна дървесина (дъб, европейски и американски орех, тик), а долните два – от иглолистна.

Обработката и покритието

Италианските фабрики са корифеи в повърхностната обработката на дървесината – тази, която ще усещате и ще виждате ежедневно. В повечето случаи този процес се извършва изцяло ръчно. По този начин Foglie d’Oro подпечатват уникалността на благородната дървесина, която използват за горния слой. Tе използват 8 различни способа, по които обработват видимата част от трислойните си паркети. Всеки един от тях създава различно визуално и тактилно усещане. От вашия избор зависи дали повърхността на трислойния паркет ще е сатенено гладка или леко награпена, дали ще е спокойна или по-изразителна, ще има ли триизмерен ефект, ще подчертава ли чеповете и беловините, ще изглежда ли състарена. Маслата и ваксите, които Foglie d’Oro използват, са на природна основа и са сред най-добрите на световния пазар. Те проникват дълбоко в дървесината и я подхранват, а слоевете им се нанасят на ръка.

Разнообразието

В линията Prospettive  са събрани основната част от трислойните паркети на италианската фабрика. Тя е мостът на Foglie d’Oro от миналото към настоящето и бъдещето. По него от поколение на поколение се предава страстта към дървото с неговата неподражаема природна красота. Изчистеният класически дизайн, високото качество на дървесината, уникалните текстури и цветове ще вдъхнат топлина, спокойствие и уют както в модерните градски пространства така и във фамилните къщи. Родена от любовта на италианските майстори към природните материали, “Prospetive” разкрива пред очите ви неограничените им във форми, размери и цветове представи за естествена красота, елегантност и стил, които могат да заживеят и във вашия дом.

Когато говорим за разнообразие имаме предвид…

    Трислоен паркет опушен дъб от Foglie d’Oro

Опушеният дъб е един от най-предпочитаните продукти на италианската фабрика. Пленителната му визия се получава в резултат от специфичната термична обработка на дървесината в сърцевина. Изключително голямо е разнообразието от размери на ламелите. Широчини: 120 мм, 180 мм, 200 мм, 240 мм, 300 мм, 350 мм, 400 мм, 450 мм и 500 мм. Дължините са смесени: започват от 800 мм и могат да достигнат 4500 мм.
масивен паркет опушен дъб
Опушен дъб Ca'Corner
Опушен дъб Ca'Marin
Опушен дъб Ca'Fini
масивен паркет опушен дъб
Опушен дъб Ca'Magno
Опушен дъб Ca'Grassi
Опушен дъб Ca'Gabriel
масивен паркет опушен дъб
Опушен дъб Ca'Melli
Опушен дъб Ca'Polo
Опушен дъб Ca'Riva
масивен паркет опушен дъб
Опушен дъб Ca'Rossi
Опушен дъб Ca'Tron

      Трислоен паркет дъб от Foglie d’oro

Трислойният паркет дъб на Foglie d’Oro се отличава с ръчната обработка на повърхността. Тя подчертава природната му текстура и го прави изключително приятен при допир. Освен богатата цветова гама, която ще видите по-долу, партньорите ни могат да изработят цвета на паркета по ваша поръчка. Изключително голямо е разнообразието от размери на ламелите. Широчини: 120 мм, 180 мм, 200 мм, 240 мм, 300 мм, 350 мм, 400 мм, 450 мм и 500 мм. Дължините са смесени: започват от 800 мм и могат да достигнат 4500 мм.
масивен паркет опушен дъб
Дъб Ca'Celsi
Дъб Ca'Barbaro
Дъб Ca'Baseggio
масивен паркет опушен дъб
Дъб Ca'Bassano
Дъб Ca'Bembo
Дъб Ca'Bianca
масивен паркет опушен дъб
Дъб Ca'Bon
Дъб Ca'Cenere
Дъб Ca'Contarini
масивен паркет опушен дъб
Дъб Ca'Dona
Дъб Ca'Lion
Дъб Ca'Longo
масивен паркет опушен дъб
Дъб Ca'Maser
Дъб Ca'Morosini
Дъб Ca'Nadal
масивен паркет опушен дъб
Дъб Ca'Nani
Дъб Ca'Orio
Дъб Ca'Pisani
масивен паркет опушен дъб
Дъб Ca'Rizzo
Дъб Ca'Sandi
Дъб Ca'Stello
масивен паркет опушен дъб
Дъб Ca'Tortora
Дъб Ca'Zane
Дъб Ca'Fumo
масивен паркет опушен дъб
Дъб Onda Bianco
Дъб Onda Caffe
Дъб Onda Nero
масивен паркет опушен дъб
Дъб Vogue
Натурален дъб

Трислоен паркет американски орех от Foglie d’Oro

При нас ще откриете пълната гама от цветове американски орех, предлагана от Foglie d’Oro. Разнообразието от размери и тук е огромно. Широчини: 120 мм, 180 мм, 200 мм, 240 мм, 300 мм, 350 мм, 400 мм, 450 мм и 500 мм. Дължините са смесени: започват от 800 мм и могат да достигнат 4500 мм.
масивен паркет опушен дъб
Американски орех Ca'Sette Soft
Американски орех Ca'Biasi
Американски орех Ca'Bollani
масивен паркет опушен дъб
Американски орех Ca'Bosco
Американски орех Ca'Da Ponte
Американски орех Ca'Gritti
масивен паркет опушен дъб
Американски орех Ca'Michiel
Американски орех Ca'Selva
Американски орех Ca'Tolomei
масивен паркет опушен дъб
Американски орех Ca'Vidor
Американски орех Ca'Savio
Американски орех Ca'Foscolo

Трислоен паркет европейски орех от Foglie d’Oro

Европейският орех на Foglie d’Oro е изключително пъстър и красив. Трислойният паркет, изработван от него, е в широк диапазон от размери. Широчини: 120 мм, 180 мм, 200 мм, 240 мм, 300 мм, 350 мм, 400 мм, 450 мм и 500 мм. Дължините са смесени: започват от 800 мм и могат да достигнат 4500 мм.
масивен паркет опушен дъб
Европейски орех Ca'Brando
Европейски орех Ca'Briani
Европейски орех Ca'Diego
масивен паркет опушен дъб
Европейски орех Ca'Dolce
Европейски орех Ca'Venier
Европейски орех Ca'Diego

Ръчно дялан трислоен паркет със състарен ефект

Запазена марка на италианските паркети е способността им да създават усещането, че са част от духа на времето, че съпътстват живота на фамилията още от зараждането на рода и съхраняват в себе си част от нейната история. Foglie d’Oro са открили своя начин да вдъхнат този особен исторически дух в съвременното производство. Той намира израз в колекцията Antique. Паркетите в нея са подложени на допълнителнa обработкa, в резултат на която се получава т.нар. aged effect. Разнообразието от размери и тук е огромно. Широчини: 120 мм, 180 мм, 200 мм, 240 мм, 300 мм, 350 мм, 400 мм, 450 мм и 500 мм. Дължините са смесени: започват от 800 мм и могат да достигнат 4500 мм.
масивен паркет опушен дъб
Американски орех Antique Ca'Sette
Американски орех Ca'Marcello
Американски орех Ca'Sette
масивен паркет опушен дъб
Американски орех Ca'Tolomei
Дъб Antique Ca'Basegglio
Дъб Antique Ca'Grimmani
масивен паркет опушен дъб
Дъб Antique Ca'Molin
Дъб Antique Ca'Mura
Дъб Antique Ca'Grimmani
масивен паркет опушен дъб
Дъб Antique Ca'Pisani
Дъб Antique Ca'Rezzonico
Дъб Antique Ca'Sandi
масивен паркет опушен дъб
Дъб Ca'Dolfin
Дъб Ca'Mura
Дъб Ca'Rezzonico
масивен паркет опушен дъб
Дъб Classic
Европейски орех Antique Ca'Venier
Европейски орех Ca'Diego
масивен паркет опушен дъб
Европейски орех Ca'd'Oro
Опушен дъб Antique Ca'Corner
Опушен дъб Ca'Morelli

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни