fbpx

Трислоен паркет от Паркетсенс

Като технологично подобрен естествен паркет трислойният паркет предоставя много повече възможности за пресъздаване и за интерпретация на класическите подови настилки от дърво. Стабилната и устойчива конструкция, многообразието от форми, размери и цветове са причината винаги да го препоръчваме на клиентите си. Разбира се, с важното уточнение, че трябва да заложат на качествен трислоен паркет.

Вижте какво представлява трислойният паркет

Препоръки при избора на трислоен паркет

Размерите

Трислойните паркети предоставят най-много варианти при избора на размери и начертания на ламелите. Особено когато става дума за по-големи размери.

При нас може да откриете трислоен паркет с внушителните широчини до 500 мм и дължини до 4000 мм.

Помещенията

Важно е да имате предвид, че за разлика от масивния, трислойният паркет е подходящ за монтаж както върху подово отопление, така и под кота 0. Дървесината като естествен материал с изключително добра топлопроводимост се комбинира перфектно със системите за отопление на пода.

Влажността

Трислойната конструкция на паркета е значително по-устойчива на вариации във влажността в сравнение с неговите масивни варианти. Влажността на основата при монтажа не трябва да надхвърля 2,5%, а на въздуха трябва да е в границите 40% – 60%. Качествения трислоен паркет обаче позволява излизане от тези граници.

Основата

За монтажа на всеки естествен паркет основата задължително трябва да е добре подготвена и равна. Препоръчително е полагането на саморазливна замазка, която да покрие неравностите. Още за подготовката на основата вижте тук.

Монтажът

Вариантите за монтаж са два – плаващ монтаж и залепяне към основата. Ние препоръчваме залепянето към основата като оптимален вариант. Ако „Паркетсенс ПРО“ подготви основата и монтира паркета, ще получите петгодишна гаранция на монтажа.

Поддръжката

Няма нищо специфично при поддръжката на трислойния паркет. Нужно е след почистването на праха да използвате подходящ препарат според вида на финиша (лак или масло).

Нашите качествени трислойни паркети

Тук показваме само малка част от тях. Производителите, с които работим, предлагат много по-голямо разнообразие и възможности за изпълнение на индивидуални проекти дори по зададени от вас цветове, форми и размери.

Трислоен паркет

от Coswick

Канадските ни партньори дават доживотна гаранция на изработената от тях трислойна конструкция.

Конструкцията

Трислойната конструкция на Coswick се произвежда в два варианта – с дебелина 19,05 мм или 15 мм. Предлага се в смесени дължини от 600 до 2100 мм при широчина 127 или 190 мм. При широчина 300 мм дължините са от 600 до 2950 мм. Горният слой (3,2 мм) се изработва от благородна дървесина (дъб, американски орех или ясен), средният слой (8,7 / 12,75 мм) е от бреза, а долният слой е от широколистна дървесина (3,1 мм дъб или бреза).

Средният слой в конструкцията на Coswick се изработва от бреза, а не от иглолистна дървесина. Научно доказано е, че трислойният паркет, изработен с бреза, е с 20% по-стабилен. За да балансират напрежението, което се създава при промени във влажността, от Coswick поставят коркови компенсатори в средния слой на всеки 15 см. Партньорите ни използват супер здрави полиуретанови лепила, които не променят структурата си при екстремни условия. Coswick подпечатват с доживотна гаранция увереността си в единността на трите слоя.

Трислойната конструкция на канадската фабрика е една от най-добрите в света. Предпочита се и за места, на които има амплитуди в температурата и влажността (в близост до големи водни басейни, при по-голяма надморска височина и др.)

Обработката и покритието

При Coswick mоже да избирате между два финиша: лак или масло. Лаковото покритие CosNano Tech + е с 25-годишна гаранция. За производството му се използват нанотехнологии, а към 12-те му слоя лак е добавен корунд (изкуствен диамант). Покритието e “изпеченo” и на UV лампи. Финишът защитава паркета от влага и мръсотия, както и от някои леки наранявания.

Омасленото покритие на Coswick – Silk Finish също е устойчиво на износване. Четирите слоя растителни масла, използвани при изработката на финиша, проникват дълбоко в дървесината и правят повърхността й изключително приятна при допир и открояват текстурата, а изпичането на UV лампи правят покритието здраво и устойчиво.

Разнообразието

Огромното си разнообразие от трислойни паркети Coswick обединяват в две направления: Plank hardwood flooring и Mosaic harwood flooring. Най-големите размери на ламелите, които може да откриете при Coswick, са в колекцията Wide plank – широчина 300 мм и дължина 2950 мм. Канадските ни партньори предлагат и богато разнообразиe от фигурални паркети, изработени с помощта на трислойна или многослойна конструкция. Повече за тях може да прочетете в секцията ни Художествен и фигурален паркет

Трислоен паркет американски орех от Coswick

При партньорите ни от Coswick освен класическите тонове на американския орех ще откриете и два нови цвята – Sunset и Foggy Dawn. Трислойният им паркет от орех се предлага в различни селекции: 1 Natur, Character, Traditional и най-високата селекция – Select & Better. Може да избирате между следните размери: дебелина 15 / 19,05 мм; широчина 127 / 190 мм; дължините са смесени – от 600 до 2100 мм. В колекцията Wide Plank широчината на ламелите е 300 мм.

Foggy Dawn 1 Natur

Sunset 1 Natur

Американски орех Select & Better

Американски орех Traditional

Американски орех 1 Nature

Американски орех Character от колекцията Wide Plank

Трислоен паркет дъб от Coswick

Както ще видите по-долу, най-голямо разнообразие от цветове при Coswick ще откриете при дървесината от дъб. И тук има различни варианти за селекции (Select & Better, 1 Natur, 1 Common, Tavern, Character). Може да избирате между следните размери: дебелина 15 / 19,05 мм; широчина 127 / 190 мм; дължините са смесени – от 600 до 2100 мм.

Натурален дъб Select & Better

Натурален дъб, 1 Common, 1 Nature

Vienna, Character

Bergen, Character

Pastel 1 Common, 1 Natur

Rose, Select & Better

Vanilla, Select & Better

Sandy, Select & Better

Raw Sienna, Select & Better, Character

Helsingborg, Character

паркет дъб

Shibumi, Tavern, Character

паркет дъб

Kyoto, Tavern, Character

Chestnut, Select & Better

Geneva, Character

Albatross, Select & Better

Titanium Buff, Select & Better, Character

Aqua White, Select & Better, Character

Davy's Grey, Select & Better, Character

Crystal White, Tavern, Character

Snowdrop, Tavern, Character

Barcelona, Character

Batiste, Character

Ivory, Tavern, Character

Misty Fjords, Character

Alpine, Tavern, Character

Payne's Grey, Select & Better, Character

Chambord, 1 Common, Character

Spinel Grey, Select & Better, Character

Grey Velvet, Tavern, Character

Rauchtopaz, Tavern, Character

Amber, Tavern, Character

Rocky Reef, Tavern, Character

Grey Cashmere, Tavern, Character

Antique Patina, Tavern, Character

French Gobelin, Tavern, Character

Grape Seed, Tavern, Character

Marseille, Character

Edinburg, Character

Chabaud, Select & Better

Brown Sugar, 1 Common, 1 Natur

French Estate, Tavern,,Character

Barn, Tavern, Character

Stoney Creek, Select & Better

Cinnamon, Select & Better

Old Venice, Character

Birmingham, Character

London, Character

Dark Chocolate, Tavern, Character

Milk Chocolate, 1 Common, 1 Nature

Walnut, Select & Better

Straw, Character, Tavern

паркет дъб

Cedar, Tavern, Character

Indigo, Tavern, Character

Трислоен паркет ясен от Coswick

Дървесината от ясен е една от най-предпочитаните за производство на естествен паркет. Цветовете, които Coswick предлагат, подчертават характерната текстура на ясена. Може да избирате между следните размери: дебелина 15 / 19,05 мм; широчина 127 / 190 мм; дължините са смесени – от 600 до 2100 мм. Разнообразие има и по отношение на селекцията и финишите.

Atlantic, Select & Better, 1 Natur

Paerl Grey, Select & Better

Moonlight, Select & Better

Lavender, Select & Better

Grey Cloud, Character

Norman Breeze, 1 Common, 1 Natur

Mocca, 1 Common, Character

French Riviera, 1 Common, 1 Natur

Tiger Eye, Select & Better, 1 Natur

Canadian Cedar, 1 Common, Character

Трислоен паркет шеврон от Coswick

Фигурата на шеврона е една от най-предпочитаните от нашите клиенти. Ще я откриете изработена с горен слой от дъб, американски орех или ясен под ъгъл 45 или 60 градуса. Дебелината на трислойната конструкция е 15 или 19,05 мм. Предлаганите размери варират при различните цветове и селекции и са в следните диапазони: широчини- 82,55, 107,95, 127 или 190 мм; дължини – 490, 500, 530, 548 или 438 мм. Ето и цветовото разнообразие, което може да откриете при Coswick.

Натурален дъб

Дъб Raw Sienna

Дъб Pastel

Ясен Pearl Grey

Дъб Davy's Grey

Дъб Titanium Buff

Дъб Aqua White

Дъб White Frost

Дъб Alpine

Ясен Moonlight

Ясен Norman Breeze

Дъб Rocky Reef

Дъб Chambord

Ясен French Riviera

Дъб Spinel Grey

Дъб Milk Chocolate

Американски орех Select

Американски орех Traditional

Американски орех Sunset

Дъб Charcoal

Дъб Paris

Трислоен паркет рибена кост от Coswick

Дъб Raw Sienna

Дъб Pastel

Дъб Chestnut

Ясен Pearl Grey

Дъб Titanium Buff

Дъб Davy's Grey

Дъб Spinel Grey

Дъб Chambord

Дъб Aqua White

Дъб Alpine

Дъб Grey Cashmere

Ясен Norman Breeze

Ясен French Riviera

Дъб Milk Chocolate

Американски орех Foggy Dawn

Американски орех Select

Американски орех Traditional

Трислоен паркет с широчина 300 мм в колекцията Wide Plank

Натурален дъб

Дъб Pastel

Дъб Dovetail

Дъб Dovetail

Дъб Batiste

Дъб Snowdrop

Дъб Grape Seed

Дъб Marseille

Дъб Old Venice

Дъб Milk Chocolate

Трислоен паркет

от Foglie d’Oro

Трислойният паркет може да е и състарен, ръчно дялан, патиниран, опушен, с дължина до 5 м и широчина до 50 см в комбинация с мрамор, месинг, стомана или керамика в много, много цветове, ако името на производителя е Foglie d’Oro.

Конструкцията

Дървесината, от която се произвеждат трислойните паркети на Foglie d’Oro, идва от собствените им горски масиви в сърцето на Италия. Фабриката им е единствената в света, затворила изцяло процеса си на производство. Повече от половин век партньорите ни сами отглеждат, съхраняват, подготвят и обработват добития дървен материал. Трислойните паркети на Foglie d’Oro се изработват в три дебелини: 16 мм (4,5 мм горен слой), 17 мм (5,5, мм горен слой в колекцията Antique) и 20 мм (4,5 мм горен слой). Горният им слой е от благородна дървесина (дъб, европейски и американски орех, тик), а долните два – от иглолистна.

Обработката и покритието

Италианските фабрики са корифеи в повърхностната обработката на дървесината – тази, която ще усещате и ще виждате ежедневно. В повечето случаи този процес се извършва изцяло ръчно. По този начин Foglie d’Oro подпечатват уникалността на благородната дървесина, която използват за горния слой. Tе използват 8 различни способа, по които обработват видимата част от трислойните си паркети. Всеки един от тях създава различно визуално и тактилно усещане. От вашия избор зависи дали повърхността на трислойния паркет ще е сатенено гладка или леко награпена, дали ще е спокойна или по-изразителна, ще има ли триизмерен ефект, ще подчертава ли чеповете и беловините, ще изглежда ли състарена. Маслата и ваксите, които Foglie d’Oro използват, са на природна основа и са сред най-добрите на световния пазар. Те проникват дълбоко в дървесината и я подхранват, а слоевете им се нанасят на ръка.

Разнообразието

В линията Prospettive  са събрани основната част от трислойните паркети на италианската фабрика. Тя е мостът на Foglie d’Oro от миналото към настоящето и бъдещето. По него от поколение на поколение се предава страстта към дървото с неговата неподражаема природна красота. Изчистеният класически дизайн, високото качество на дървесината, уникалните текстури и цветове ще вдъхнат топлина, спокойствие и уют както в модерните градски пространства така и във фамилните къщи. Родена от любовта на италианските майстори към природните материали, “Prospetive” разкрива пред очите ви неограничените им във форми, размери и цветове представи за естествена красота, елегантност и стил, които могат да заживеят и във вашия дом.

Когато говорим за разнообразие имаме предвид…

    Трислоен паркет опушен дъб от Foglie d’Oro

Опушеният дъб е един от най-предпочитаните продукти на италианската фабрика. Пленителната му визия се получава в резултат от специфичната термична обработка на дървесината в сърцевина. Изключително голямо е разнообразието от размери на ламелите. Широчини: 120 мм, 180 мм, 200 мм, 240 мм, 300 мм, 350 мм, 400 мм, 450 мм и 500 мм. Дължините са смесени: започват от 800 мм и могат да достигнат 4500 мм.
масивен паркет опушен дъб
Опушен дъб Ca'Corner
Опушен дъб Ca'Marin
Опушен дъб Ca'Fini
масивен паркет опушен дъб
Опушен дъб Ca'Magno
Опушен дъб Ca'Grassi
Опушен дъб Ca'Gabriel
масивен паркет опушен дъб
Опушен дъб Ca'Melli
Опушен дъб Ca'Polo
Опушен дъб Ca'Riva
масивен паркет опушен дъб
Опушен дъб Ca'Rossi
Опушен дъб Ca'Tron

      Трислоен паркет дъб от Foglie d’oro

Трислойният паркет дъб на Foglie d’Oro се отличава с ръчната обработка на повърхността. Тя подчертава природната му текстура и го прави изключително приятен при допир. Освен богатата цветова гама, която ще видите по-долу, партньорите ни могат да изработят цвета на паркета по ваша поръчка. Изключително голямо е разнообразието от размери на ламелите. Широчини: 120 мм, 180 мм, 200 мм, 240 мм, 300 мм, 350 мм, 400 мм, 450 мм и 500 мм. Дължините са смесени: започват от 800 мм и могат да достигнат 4500 мм.
масивен паркет опушен дъб
Дъб Ca'Celsi
Дъб Ca'Barbaro
Дъб Ca'Baseggio
масивен паркет опушен дъб
Дъб Ca'Bassano
Дъб Ca'Bembo
Дъб Ca'Bianca
масивен паркет опушен дъб
Дъб Ca'Bon
Дъб Ca'Cenere
Дъб Ca'Contarini
масивен паркет опушен дъб
Дъб Ca'Dona
Дъб Ca'Lion
Дъб Ca'Longo
масивен паркет опушен дъб
Дъб Ca'Maser
Дъб Ca'Morosini
Дъб Ca'Nadal
масивен паркет опушен дъб
Дъб Ca'Nani
Дъб Ca'Orio
Дъб Ca'Pisani
масивен паркет опушен дъб
Дъб Ca'Rizzo
Дъб Ca'Sandi
Дъб Ca'Stello
масивен паркет опушен дъб
Дъб Ca'Tortora
Дъб Ca'Zane
Дъб Ca'Fumo
масивен паркет опушен дъб
Дъб Onda Bianco
Дъб Onda Caffe
Дъб Onda Nero
масивен паркет опушен дъб
Дъб Vogue
Натурален дъб

Трислоен паркет американски орех от Foglie d’Oro

При нас ще откриете пълната гама от цветове американски орех, предлагана от Foglie d’Oro. Разнообразието от размери и тук е огромно. Широчини: 120 мм, 180 мм, 200 мм, 240 мм, 300 мм, 350 мм, 400 мм, 450 мм и 500 мм. Дължините са смесени: започват от 800 мм и могат да достигнат 4500 мм.
масивен паркет опушен дъб
Американски орех Ca'Sette Soft
Американски орех Ca'Biasi
Американски орех Ca'Bollani
масивен паркет опушен дъб
Американски орех Ca'Bosco
Американски орех Ca'Da Ponte
Американски орех Ca'Gritti
масивен паркет опушен дъб
Американски орех Ca'Michiel
Американски орех Ca'Selva
Американски орех Ca'Tolomei
масивен паркет опушен дъб
Американски орех Ca'Vidor
Американски орех Ca'Savio
Американски орех Ca'Foscolo

Трислоен паркет европейски орех от Foglie d’Oro

Европейският орех на Foglie d’Oro е изключително пъстър и красив. Трислойният паркет, изработван от него, е в широк диапазон от размери. Широчини: 120 мм, 180 мм, 200 мм, 240 мм, 300 мм, 350 мм, 400 мм, 450 мм и 500 мм. Дължините са смесени: започват от 800 мм и могат да достигнат 4500 мм.
масивен паркет опушен дъб
Европейски орех Ca'Brando
Европейски орех Ca'Briani
Европейски орех Ca'Diego
масивен паркет опушен дъб
Европейски орех Ca'Dolce
Европейски орех Ca'Venier
Европейски орех Ca'Diego

Ръчно дялан трислоен паркет със състарен ефект

Запазена марка на италианските паркети е способността им да създават усещането, че са част от духа на времето, че съпътстват живота на фамилията още от зараждането на рода и съхраняват в себе си част от нейната история. Foglie d’Oro са открили своя начин да вдъхнат този особен исторически дух в съвременното производство. Той намира израз в колекцията Antique. Паркетите в нея са подложени на допълнителнa обработкa, в резултат на която се получава т.нар. aged effect. Разнообразието от размери и тук е огромно. Широчини: 120 мм, 180 мм, 200 мм, 240 мм, 300 мм, 350 мм, 400 мм, 450 мм и 500 мм. Дължините са смесени: започват от 800 мм и могат да достигнат 4500 мм.
масивен паркет опушен дъб
Американски орех Antique Ca'Sette
Американски орех Ca'Marcello
Американски орех Ca'Sette
масивен паркет опушен дъб
Американски орех Ca'Tolomei
Дъб Antique Ca'Basegglio
Дъб Antique Ca'Grimmani
масивен паркет опушен дъб
Дъб Antique Ca'Molin
Дъб Antique Ca'Mura
Дъб Antique Ca'Grimmani
масивен паркет опушен дъб
Дъб Antique Ca'Pisani
Дъб Antique Ca'Rezzonico
Дъб Antique Ca'Sandi
масивен паркет опушен дъб
Дъб Ca'Dolfin
Дъб Ca'Mura
Дъб Ca'Rezzonico
масивен паркет опушен дъб
Дъб Classic
Европейски орех Antique Ca'Venier
Европейски орех Ca'Diego
масивен паркет опушен дъб
Европейски орех Ca'd'Oro
Опушен дъб Antique Ca'Corner
Опушен дъб Ca'Morelli

Трислоен паркет

от Weitzer Parkett

Австрийските ни парньори са с 190-годишен опит в дървообработването. Паркетите им са с 30-годишна гаранция. Изработват се от дървесина с доказан произход, добита в рамките на ЕС. Подходящи са за монтаж върху подово отопление. Дебелината на трислойната конструкция е 11 мм.

Конструкцията

Горният им слой се изработва от благородна дървесина от дъб, американски орех или ясен. Средният и долният се произвеждат от иглолистна дървесина. Дебелината на горния слой е 2,7 мм.  Вариантите за широчина на паркетините са: 125, 140, 175 и 193 мм., а за дължина съответно: 1000, 1400,  1800 и 2245 мм. Двойната им клик система позволява бърз и лесен монтаж с и без лепене.

Обработката и покритието

Паркетите на Weitzer Parkett се предлагат с два вида покрития: Proactive+ (лак) и Provital finish (масло). Те запазват естественото излъчване на дървесината и са почти не са различими едно от друго. Лаковото покритие не се нуждае от специална поддръжка, а само от регулярно почистване. То отговаря на най-високия клас C на немския стандарт за защита от надраскване и устойчивост ÖNORM C 2354. 

Омасленото покритие на WP оставя порите на дървесината отворени и също е изключително приятно при допир. То обаче се нуждае от поддръжка. За да се освежат износените участъци на паркетите с матово покритие, е необходимо да се омасляват регулярно. Паркетите на WP се омасляват само с натурални масла и восъци, които проникват в порите на дървесината. Те имат хипоалергенни, антистатични и антибактериални свойства.

Повърхността на паркетите на WP може да бъде подложена на четкане с различна интензивност (леко четкане, дълбоко четкане, интензивно четкане). Може да бъде и фабрично награпена.

Разнообразието

Всеки един от цветовете, които виждате по-долу, се предлага в няколко варианта на селекции, различни обработки и финиши. Ние сме посочили как изглеждат различните селекции само при натуралния дъб. Има разлика във визуалното излъчване на паркетите и според вида на избрания финиш (лак или масло). В шоурума ни може да докоснете и да усетите разликите между различните размери, покрития, селекции и видове обработка.

паркет натурален дъб
Натурален дъб, селект
паркет дъб
Натурален дъб, междинна селекция
натурален дъб
Натурален дъб, рустик
паркет дъб
Дъб Mandel
паркет дъб
Дъб Ice, междинна селекция
паркет дъб
Дъб Auster, междинна селекция
паркетдъб
Дъб Kashmir, селект
паркет дъб
Дъб Polar, междинна селекция
паркет дъб
Дъб Savanne, селект
паркет дъб
Дъб Colorado Dimond
паркет дъб
Дъб Truffelgrau, рустик
паркет дъб
Дъб Coffee, селект
паркет дъб
Дъб Cognac
паркет дъб
Дъб Havana
паркет дъб
Опушен дъб
паркет орех
Американски орех
паркет орех
Американски орех Nut
паркет ясен
Ясен, рустик

   Посетете и останалите категории в нашия сайт:

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни