fbpx

Няма ден, в който да не коментираме с клиентите ни разликите между трислойния и масивния паркет. В Паркетсенс може да откриете и от единия, и от другия вид естествен паркет. Разнообразието ни от трислоен паркет обаче е значително по-голямо. Причината е, че голяма част от фабриките спират производството на масивен паркет поради редица причини. От друга страна ние сме се убедили в предимствата на трислойните паркети и затова винаги съветваме клиентите си да се спрат на тях. Прочетете защо!

 

Защо препоръчваме трислоен паркет?

Стабилност и устойчивост

Трислойният паркет е създаден, за да балансира напрежението в дървесината. Тя е естествен материал, който “диша” заедно с дома и реагира при промени в атмосферните условия. Конструкцията на трислойния паркет е много по-устойчива и стабилна при промени във влажността и температурата. Той компенсира склонноста на масивния да се „измята“ при подобни амплитуди.

Подходящ за подово отопление

Само трислойният паркет е подходящ за монтаж върху подово отопление. Ако изберете този вариант за отопление на дома си, трябва да забравите за масивния паркет, тъй като той не е подходящ избор. Все повече от клиентите ни влизат при нас, търсейки паркет, подходящ за монтаж върху подово отопление. Малко повече по темата може да прочетете тук

 

Грижа за природата

Голяма част от производителите в световен мащаб спират производството на масивен паркет, тъй като се изработва само от бавно растяща благородна дървесина. При трислойния паркет тя се използва само за горния слой (има и изключения), с което се намалява консумацията й. 

Огромно разнообразие

При трислойния паркет разнообразието от размери е много, много по-голямо спрямо масивния. Поради склонността си да се измятат, масивните паркети не се произвеждат в особено големи широчини и дължини. Това би било възможно, ако се увеличи значително тяхната дебелина (напр. 4-5 см), но не е рентабилно.

Качество на трислойния паркет

Познаваме добре производствения процес на фабриките, с които работим и сме се убедили в стабилността на трислойните им конструкции. Наш фаворит е канадската компания Coswick, която произвежда най-здравата трислойна конструкция в света. Повече за най-новата конструкция на Coswick дъб-бреза-дъб може да научите тук. 

Изцяло от дървесина

Някои хора свързват трислойния паркет с нещо изкуствено, а той се изработва само от естествена дървесина. Най-често горният слой е от твърда, а долните два – от иглолистна. Негативното отношение към трислойния паркет у някои клиенти обикновено се дължи на лоши впечатления от некачествен продукт, на който за съжаление са попаднали. 

Без разлика във визията и усещането

Влизайки в шоурума ни с желанието да видят масивен паркет, част от клиентите ни смятат, че ще открият визуална разлика между него и трислойния. Това обаче няма как да се случи, тъй като и при двата видимият горен слой е един и същ. 

Предимството на трислойните паркети е, че предлагат много повече възможности при паркетините с по-големи размери. Например при нас може да откриете огромни дъски с дължина до 5 метра и широчина 50 см. При масивния паркет големи размери могат да бъдат постигнати само с паркетини с много голяма дебелина, но не е рентабилно.

Дълъг живот

Една от причините някои клиенти да са предубедени към трислойните паркети е широко разпространеното мнение, че в сравнение с тях масивните могат да бъдат циклени много повече пъти. Разлика в евентуалния брой на цикленията действително има, но тя не е толкова съществена (две-три цикления). Ако изберете качествен трислоен паркет с добро покритие, много дълъг период от време няма да има нужда от освежаване. Съвременните технологии са толкова напреднали, че цикленето при качествените нови паркети се свежда до минимум и то след сериозна дългогодишна експлоатация.

Какви са предимствата на трислойните паркети в Паркетсенс?

Утвърдени производители

Работим с едни от най-реномираните производители в световен мащаб и не правим компромиси с качеството. Посещаваме често производствените бази на партньорите ни и се запознаваме с нововъведенията им. Австрийската фабрика Weitzer Parkett е над 150-годишен опит в работата с дървесина, добивана в собствените им горски стопанства.

Партньорите ни от Foglie d’Oro са с над 50-годишна история в производството 100% Made in Italy. Coswick e една от най-прогресивно развиващите се паркетни компании в света, която разчита на иновациите в производството  и ежегодно умножава капацитета си.

трислоен паркет coswick гаранция

Гаранция за качество

Трислойната конструкция на партньорите ни от Coswick е най-добрата в света. Нейната здравина и стабилност са тествани многократно в различни изследователски лаборатории. Неслучайно тя е с доживотна гаранция при нормална употреба. Трислойният паркет на Coswick е особено подходящ за места със сериозни температурни амплитуди и промени във влажността. 

Трислойните паркети на австрийските ни партньори от Weitzzer parkett са с 30-годишна гаранция. Ако колегите ни от Паркетсенс Про са подготвили основата и са извършили монтажа, клиентите ни получават и 5-годишна гаранция на монтажа. 

Бързо и лесно почистване

Трислойните паркети, които сме подбрали, са с покрития, които не позволяват на влагата и замърсяванията да проникват в порите на дървесината.

Няма нищо трудно и специфично при почистването им. Първо с помощта на прахосмукачка се отстраняват прахът и по-едрите замърсявания, а след това се забърсва с подходящ за финиша на паркета препарат. Повече за почистването и поддръжката на естествения паркет може да прочетете тук.

трислоен паркет WP

Без нужда от поддръжка

Трислойните ни паркети са с покрития, които освен от почистване не се нуждаят от допълнителна грижа (напр. омасляване). Те пристигат с фабрично нанесени финиши и след монтажа са готови за експлоатация. Всеки от производителите, с които работим, предлага различни финиши. Обединява ги естественото усещане за дървесината и липсата на необходимост от допълнителна поддръжка. Патентованото лаковото покритие на Coswick е с 25-годишна гаранция.

трислоен паркет на склад

Трислойни паркети на склад

Ако бързате и нямате възможност да изчакате доставката на паркет по поръчка, може да разчитате на Паркетсенс и за определени количества трислоен паркет на склад. Може да ги разгледате в страницата ни Наличен паркет.

монтаж на трислоен паркет

Възможност за монтаж

Поръчката на паркет при нас не е обвързана с монтаж. Колегите ни от Паркетсенс Про обаче биха могли да подготвят основата и да извършат монтажа. Те могат да облицоват с паркет стълбищата, стените, тавана и др. интериорни елементи.

паркет custom проект

Индивидуални проекти

Ако сред огромното ни разнообразие от цветове, форми и размери не откривате най-добрия вариант за вашия проект, може да го изпълним по характеристики, изцяло зададени от вас.

sicis

Идеи за интериора

Освен качествен естествен паркет при нас ще откриете интересни интериорни акценти, стенни облицовки, мебели, декинг и сайдинг.

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни