fbpx

През 2022 г. забелязахме някои фаворити сред огромното ни разнообразие от стенни облицовки. Обобщихме ги в първия Топ 5 на Паркетсенс. Избраниците ни се откроиха при ежедневните ни срещи с клиенти, архитекти и дизайнери както и в изпълнените ни проекти. Ето го и нашия своеобразен Топ 5 на стенните облицовки в Паркетсенс през отиващата си 2022 г.

1. TRIBECA

Tribeca безспорно печели най-много симпатии сред нашите клиенти. Тя е страхотен избор, ако търсите ярък интериорен детайл, който да впишете в съвременния стил на дома ви.  

Модерната й триизмерна визия е изключително подходяща за акцент на стената с телевизора, зад спалнята, над дивана. Атрактивният дизайн на Tribeca я прави предпочитана и за открояване на определени пространства в обекти с обществено предназначение.

Стенната облицовка се състои от панели в четири фрезовани геометрични форми, които се комбинират помежду си. Част от чара на Tribeca се дължи на пречупването на светлината през различните геометрични форми. Тя изглежда несравнимо от всеки ъгъл и през отделните интервали от деня.

2. URBAN H

Urban H впечатлява клиентите ни със своята семпла и елегантна визия, зад която стоят благородни материали и изкусна майсторска изработка.

Тя е разработена като система, която  може да включва и различни по визия и начин на вграждане пространства за съхранение (гардероби, шкафове, лавици, витрини, библиотеки, преградни врати, бар шкафове и др.).

Urban H се изработва се от благородна дървесина от орех или дъб, която може да се комбинира с множество други материали в частта за организиране на вещите (метал, стъкло, огледала, кожа и др.).

Местата за съхранение могат да бъдат видими и изцяло или частично вградени. Urban H се проектира изцяло според индивидуалните желания на клиентите и особеностите на съответния проект. Изработва се стандартно във височини до три метра, но е възможно да е и с по-големи размери.

3. CODE 3D

Следващият фаворит на нашите клиенти е стенната облицовка Code 3D. Тя стана носител на престижната международна награда Archiproduct Design Awards 2022. Подходяща е за модерни интериори, в които се търсят правите геометрични линии и релефните повърхности. Може да я използвате както за цялостна така и за частична декорация на стените. Фрезованите панели в Code 3D се предлагат в четири различни декора. Производителите от бутиковата италианска фабрика за мебели Arte Brotto биха могли да изработят и различни интериорни детайли с триизмерната визия на Code 3D.

4. PORTOFINO

Стенната облицовка на името на италианския град Портофино също е сред най-харесваните от клиентите в шоурума ни. Тя се изработва от фрезована благородна дървесина дъб или орех. Панелите Portofino могат да се използват за облицоването както на големи повърхности така и на отделни елементи (колони, врати на шкафове, чела на чекмеджета, декоративни прегради и др.). Важно е да имате предвид, че производителите от италианската фабрика имат изискване за минимално количество количество за поръчка – 5 панела.  Стандартните размери, в които панелите се предлагат от производителите, са два: 2490/1240 мм и 2430/1210 мм.

5. VETRITE GEM GLASS

Не на последно място по предпочитания на клиентите ни са художествените стъкла и мозайки на партньорите ни от италианската фабрика Sicis.

Vetrite Gem Glass включва над 30 различни декора, които вплитат в себе си красотата на скъпоценните камъни, лунните пейзажи, вулканичните скали и природните елементи. Подходящи са за облицовка на стени и подове, преградни стени, за облицовка на части от мебели, парапети, вертикални фасади, кухни, мокри помещения и мн. др.

Неслучайно през последните две години, водени от търсенията на нашите клиенти, разширихме спектъра от продукти, които предлагаме. Стените са едно от най-благодатните места за запомнящ се акцент и за създаване на желаната атмосфера в помещенията с различно предназначение. Нашите облицовки са различни от масово предлаганите. Може да ги използвате както само като акцент (за стената с телевизора например) или за цялостна ламперия. Изработват се в Италия от естествена дървесина (масив или дървесен фурнир), стъкло или мозайка.

При някои от партньорите ни е възможно да комбинирате цвета на паркета с този на избраната дървена ламперия. Всеки един от паркетите, които предлагаме, може да се използва и като стенна облицовка. Възможни са множество варианти – право редене на паркета и фигура в същия цвят върху стената, паркет в една и съща фигура за пода и стените (тавана) и др. Заповядайте в шоурума ни, за да дадем зелена светлина на идеите ви!

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00
 

24 май - 10.00 - 16.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни