fbpx

Естественият паркет винаги е на мода и предпочитанията на клиентите не се променят с бързи темпове. Въпреки това за нас е важно в края на всяка година да направим кратко обобщение на търсенето на естествен паркет в Паркетсенс. Правим го за трета поредна година. Ако ви е любопитно, може да погледнете и тенденциите през 2021 г. както и тези през 2020 г.

През 2022 г. на нашия небосклон изгря една интересна комбинация, която носи името Ca’Parketsense.

Преди време в шоурума ни дойде клиент, който искаше да направим модификация на стандартно предлагания цвят и финиш на опушения дъб Ca’Corner. Започнахме да коментираме детайлно търсения ефект и да поръчваме различни мостри на производителите от бутиковата фабрика Foglie d’Oro.

След като клиентът ни избра тази, която отговаряше на визията му, направихме поръчка. Когато паркетът пристигна, толкова много хареса на всички ни, че решихме да го покажем на голямо пано. Не закъсняха поръчки и от други клиенти, а италианските ни партньори решиха да нарекат новия продукт – Ca’Parketsense. (всички цветове на фабриката са с представката Ca’ и носят имената на благородни италиански фамилии).

Цветът, от който “се роди” Ca’Parketsense – опушен дъб Ca’Corner – и през тази година беше един от най-привлекателните за нашите клиенти. Изпълнихме немалко проекти както с право редене така и с класическите фигури шеврон и рибена кост. Пъстротата и топлината на опушения дъб са подходящо допълнение към интериори в различни стилове. Съчетанието фигура шеврон и цвят Ca’Corner е една от най-предпочитаните комбинации на Foglie d’Oro. Повече информация за нея и различни изпълнени проекти може да видите в публикацията ни кой е най-търсеният шеврон на Foglie d’Oro.

През 2022 г. най-предпочитано отново беше правото редене, следвано от шеврона. Спрямо предходните години броят на проектите ни с рибена кост беше малко по-голям.  

Не можем да не отбележим тук и Petali – фигуралния паркет с формата на листа на партньорите ни от Foglie d’Oro. Визията му е сред най-харесваните от нашите клиенти и през 2022 г. реализирахме няколко проекта с него. Нежните и красиви извивки на формите му, вдъхновени от природата, придават особена ефирност и елегантност на интериора.

През тази година бяхме на представянето на Elementa – новата колекция фигурален паркет на Foglie d’Oro. Повече за нея може да научите тук. Радваме се, че вече може да видите мостри от Elementa в нашия шоурум. 

 

Тази година броят на проектите ни с традиционния лидер – натуралния дъб беше по-малък спрямо предходните. Наблюденията на собствениците на Паркетсенс, които лично обслужват всеки един от клиентите, са, че все по-голяма част от тях избират, както ги наричат дизайнерите понякога – сложни цветове. Можи би това се дължи на огромното разнообразие от цветове, които производителите предлагат и на желанието на клиентите и дизайнерите да избягат от познатите краски и да потърсят нещо по-различно. Въпреки огромната конкуренция, делът на предпочитащите естествената визия на дъба все още е най-голям. 

* Снимката в началото на публикацията е от проект, който изпълнихме за клиенти на интериорния дизайнер Ина Дамянова. Фотограф: Александър Новоселски. 

 

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00
 

24 май - 10.00 - 16.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни